Η ομορφότερη ιστορία για την αγάπη των μαμάδων μας!

Η Καλλιστώ λοιπόν ήταν μια όμορφη ιέρεια της θεάς Άρτεμις στην Αρκαδία. Και φυσικά, όπου όμορφη κοπέλα να σου και Δίας που δεν μπορεί να το κρατήσει και λίγο μέσα στο μανδύα του. Της την πέφτει λοιπόν, την αφήνει έγκυο και μη τον είδατε (τα γνωστά του Δία).

Το μαθαίνει η Άρτεμις γίνεται έξαλλη (που τι σου έφταιξε μαντάμ η κοπέλα) και παρατάει την Καλλιστώ, ετοιμόγεννη να περιπλανιέται στα δάση. Η νεαρή κοπέλα βρίσκει έναν πλάτανο και εκεί γεννάει τον γιο της, τον Αρκάδα.

Έλα όμως που η γέννα αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ήρα, που αντί να μαζέψει τον άντρα της πήγε και τα έβαλε με τη λεχώνα. Τόσο ήταν το μίσος της Ήρας που μεταμόρφωσε την Καλλιστώ σε πελώρια αρκούδα, όσο εκείνη παρακαλούσε για την ζωή αυτής και του παιδιού της.

Skip forward αρκετά χρόνια μετά και ο νεαρός Αρκάδας έχει βγει για κυνήγι στα δάση, όπου ξάφνου μέσα στις φυλλωσιές συναντάει τη μαμά του μεταμορφωμένη σε αρκούδα. Τόση ήταν η λαχτάρα της Καλλιστούς να αγκαλιάσει το παιδί της που ξέχασε τη μορφή της και όρμησε πάνω του. Ο νεαρός φοβισμένος όμως άρπαξε το δόρυ του να τη σκοτώσει.

Λίγο πριν το φονικό, ο Δίας που θυμήθηκε να το παίξει πατέρας, μπήκε στη μέση για να σταματήσει τη μητροκτονία, μεταμορφώνοντας μάνα και παιδί σε αστερισμούς.

Όταν λοιπόν κοιτάξετε το νυχτερινό ουρανό και δείτε τη μεγάλη και τη μικρή άρκτο, να ξέρετε ότι είναι η μαμά Καλλιστώ με το παιδί της, που είναι πια αιώνια μαζί.

Χαρούμενη γιορτή της μητέρας λοιπόν! Χρόνια πολλά σε όλες σας και να θυμάστε ότι σας αγαπάμε τόσο πολύ!

loading...