ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ «Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»

Ο Νίκος Νικολόπουλος Πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ και στον τηλεοπτικό σταθμό EURO CHANNEL της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Φάρο με αφορμή την από κοινού εμφάνιση 12 κεντροδεξιών πολιτικών, που θήτευσαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτης Νίκος Νικολοπουλος μεταξύ άλλων είπε:《Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας υπέρ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Η ελευθερία του Τύπου και η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης είναι ίσως ο τομέας που έχει υποφέρει περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Στις 20 Απριλίου δημοσιεύτηκε το ετήσιο παγκόσμιο βαρόμετρο ελευθερίας του Τύπου για το 2021. Είναι η καθιερωμένη ετήσια έρευνα που αξιολογεί την ελευθερία που απολαμβάνει ο Τυπος σε 180 χώρες.Επίσης περιλαμβάνει βαθμολογία και συγκριτική κατάταξη σύμφωνα με μια σειρά κριτηρίων.

Η Ελλάδα επί κυβέρνησης Κυρ.Μητσοτάκη βρέθηκε στην 70η θέση, υποχωρώντας 5 θέσεις σε σχέση με το 2020. Αυτό ουσιαστικά καθιστά την άσκηση της δημόσιας εποπτείας από τους δημοσιογράφους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών έναν οιονεί Ηράκλειο άθλο. Το γεγονός αυτό τις περισσότερες φορές αποθαρρύνει την άσκηση άλλων σημαντικών ερευνών εις βάρος της διαφάνειας και της πολιτικής λογοδοσίας.Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μένει κατ ’ονομα φιλελεύθερη, αφου, σύμφωνα με την έρευνα, επιδίωξε να ελέγξει τη ροή της πληροφόρησης προσφέροντας σε πολλά ΜΜΕ διαφημιστικές επιχορηγήσεις με αφορμή τη πανδημία του COVID-19 .

Η εξάρτηση αυτή δημιούργησε μια νέα κατάσταση στην οποία «οι δημοσιογράφοι έπρεπε να λάβουν την άδεια της Κυβέρνησης πριν κάνουν ρεπορτάζ σε νοσοκομεία, ενώ το Υπουργείο Υγείας απαγόρευσε στο ιατρικό προσωπικό να μιλά στα μέσα ενημέρωσης».Τον Φεβρουάριο του 2021, επιβλήθηκε στα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια να αποσιωπήσουν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός «έσπασε» την καραντίνα και γευμάτισε με πλήθος συνδαιτυμόνων στην Ικαρία. Σχεδόν στο σύνολό τους οι συστημικές πολιτικες δυνάμεις επικαλούνται συχνά τις «αξίες» , τις ατομικές ελευθερίες η και τα ατομικά δικαιώματα για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους, όμως συχνά τα κίνητρα είναι άλλα και πολύ πιο σκοτεινά…》

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε με το εξής κάλεσμα :

“Οι πολίτες που τιμούν και αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ καλούνται να δώσουν το παρών , να πάρουν τον λόγο και να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους για την προάσπιση του θεμελιώδους αγαθού της ενημέρωσης , που εσχάτως βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο και περιορισμό .

Η πρόσφατα δημοσιευθείσα έκθεση για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ στην Ελλάδα σημειώνει τον περιορισμό που υφίσταται η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τα τελευταία χρόνια .Αυτή η αρνητική εξέλιξη επιδεινώθηκε την προηγούμενη χρονιά. Για τον λόγο αυτό οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ένιωσαν πως είναι καθήκον τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Ελλήνων Ριζοσπαστών και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 4/5/22, στο ξενοδοχείο holiday in στις 18.30.

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν και θα χαιρετίσουν γνωστοί κοινοβουλευτικοί άνδρες – πρώην Υπουργοί και Βουλευτές -, πρόεδροι πολιτικών κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών .

● Βασίλης Καπερνάρος, Δικηγόρος, πρώην Ανεξάρτητος Βουλευτής

● Νίκος Καραχάλιος, πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος ΝΔ, Πρόεδρος FORUM2020.GR

● Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, πρώην Υφυπουργός

● Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας

● Θανάσης Σκορδάς, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Think Tank ΡΕΥΜΑ (Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση), πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης

● Σάββας Τσιτουρίδης, Πρόεδρος Κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες», πρώην Υπουργός

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

● Γιώργος Δημητρακόπουλος, Διεθνολόγος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

● Τάσος Γκουριώτης, Εκδότης, Δημοσιογράφος

● Θανάσης Γιαννόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, πρώην Υφυπουργός Υγείας

● Κρινιώ Κανελλοπούλου, πρώην Βουλευτής

● Γεώργιος Μπουλούκος, Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣΑ

● Αργύρης Ντινόπουλος, Δημοσιογράφος, πρώην Υπουργός

Συντονίζει η δημοσιογράφος: Ιωάννα Λαζαρίδη

ΥΓ:«Ελευθερία του τύπου»- Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη https://youtu.be/EPOqEzUw-z8

loading...