Πώς μπαίνει χέρι στα κρατικά ταμεία”. Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις προς όφελος των “ημετέρων” μέσω της Ενέργειας και των δανείων των παλιννοστούντων ομογενών

Ενημερωνόμαστε πως η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να επιδοτήσει για ακόμη μια φορά τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους της με 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία. Στόχος, υποτίθεται, να βάλουν πλαφόν στην υψηλή τιμή του ρεύματος που πληρώνει ο καταναλωτής.

Η απόφαση όμως αυτή, αν τελικά παρθεί, έχει μια άλλη ανάγνωση: Αντί η κυβέρνηση να επιβάλλει όριο στην τεράστια κερδοσκοπία των “ημετέρων”, όπως θα ήταν το λογικό, θα τους πληρώνει, αντίθετα, κατευθείαν από τα ταμεία του κράτους.

Έτσι οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα έχουν έναν “πονοκέφαλο” λιγότερο. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν αν οι πολίτες έχουν να πληρώσουν τους παράλογους λογαριασμούς, αλλά θα αρπάζουν τα χρήματα κατευθείαν από τα ταμεία – και από ό,τι απέμεινε, αν απέμεινε, από εκείνα τα “ζεστά” 36 δισεκατομμύρια ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ αφαίμαξε ως κυβέρνηση από τους Έλληνες πολίτες.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι προδιαγεγραμμένο. Τα ταμεία αδειάζουν ξανά, η ελληνική οικονομία θα φτάσει ξανά στο γκρεμό και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε σε νέα μνημόνια, σε νέα εξαθλίωση και σε νέους παραλογισμούς, τους οποίους θα πληρώσει ξανά ο πολίτης, ενώ θα κερδίσουν ακόμη περισσότερα οι ίδιοι που κερδίζουν και σήμερα!

Το “κόλπο” φαίνεται πως είναι να βρίσκονται συνεχώς αφορμές ώστε “να μπαίνει χέρι” στα κρατικά ταμεία. Δυστυχώς το βλέπουμε να εξελίσσεται σε κάθε επίπεδο της οικονομίας. Το ίδιο φαίνεται πως εξελίσσεται και στο θέμα των δανείων των Παλιννοστούντων Ομογενών.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έχει κινήσει αυτό το θέμα επανειλημμένα, οι πολιτικοί όμως δεν έχουν ακόμη ενδιαφερθεί να βρουν λύση.

Ο Σύλλογος έχει καταγγελίες, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ότι για λόγους που δεν εξηγεί κανείς, κάποια από αυτά τα δάνεια, που τονίζουμε πως έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ΔΕΝ εμφανίζονται στις περίφημες “ηλεκτρονικές πλατφόρμες” που υποτίθεται πως έχουν στηθεί για να διευκολύνουν τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων των πολιτών.

Ίσως να πρόκειται για “τεχνικό πρόβλημα”. Τυγχάνει όμως να συμβαίνει σε ειδικά δάνεια και όχι σε τυχαία, άρα μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι υποκρύπτεται η προσπάθεια ώστε ο ομογενής δανειολήπτης να οδηγείται στο σταμάτημα της εξυπηρέτησης του δανείου του, και τα χρήματα να αφαιρούνται κατευθείαν από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Δηλαδή από τα ίδια ταμεία, και τα ίδια υπόλοιπα των 36 δις ευρώ, που αναφέρουμε παραπάνω.

Πρόκειται για μια μεθόδευση που έχουμε εντοπίσει και σε άλλες περιπτώσεις και είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε στο φως.

Η ουσιαστική και βιώσιμη λύση για το πρόβλημα των σχετικών δανείων δεν είναι να βρούμε τρόπους για να πληρωθούν, “πάνω ή κάτω από το τραπέζι”, με τεράστιο κέρδος για εκείνους που κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών. Η λύση είναι να διαπιστωθεί η ευθύνη εκείνων που ενέκριναν αυτά τα δάνεια, ο τρόπος που τα έδωσαν, οι μεθοδεύσεις που έκαναν σε βάρος των δανειοληπτών, και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Αυτός είναι ο στόχος και το έργο του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) και του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών, που παλεύουν καθημερινά στο πολιτικό και στο δικαστικό επίπεδο για την επιστροφή της Δικαιοσύνης και για την απελευθέρωση της Ελληνικής Οικονομίας από τις αλυσίδες της μεθόδευσης των λίγων ενάντια στους πολλούς.

Σ’ αυτό το στόχο θα παραμείνουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Παρακαλούμε για την προώθηση και τη δημοσίευση.

Αυτό το μήνυμα προωθήθηκε σε λίστα δημοσιογραφικών επαφών. Αν έφτασε από λάθος στη διεύθυνση του email σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να διαγράψουμε άμεσα από τη λίστα μας τη διεύθυνση email στην οποία λάβατε την προώθηση. Κανένα προσωπικό στοιχείο δεν διατηρείται.

Κ.ΕΛ.ΔΑ | Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών
E-mail: [email protected]

Σύλλογος Δανειoληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας
Θεσσαλονίκη, Καρατάσου 7, 54626, τηλ.: 2310 522 126
email: [email protected]
email: [email protected]

loading...