Αγαπητό επιτελείο της ΝΔ: Το ξύλο που θέλει να σας ρίξει αυτός που ανοίγει τον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν το γλιτώνετε με το ξύλο που ρίχνετε για να το παίξετε “νόμος και τάξη” στο ΑΠΘ.

 Κι όπως έχουμε ξαναπεί, η πραγματικότητα νικάει την επικοινωνία.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου δεν είναι καν πρωτότυπο. Έκανε 3 χρόνια αντιπολίτευση με τα “άντρα ανομίας” και τα “Εξάρχεια”. Βέβαια, στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος τον καταψήφισε για τα ψέματα, για την πραγματική οικονομική κατάσταση, για το Μάτι, κι όχι γιατί πέταγε τρικάκια ο Ρουβίκωνας, αλλά αυτό το επιτελείο της ΝΔ έκανε ότι δεν το είδε… 

Βασική αρχή του επιτελείου της ΝΔ είναι να εφευρίσκει έναν “εχθρό της κοινωνίας”, να βάζει όλα τα ΜΜΕ (οι λίστες ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΚΤΥΠ, Περιφερειών, Δήμων είχαν ξεκινήσει πολύ πριν τη λίστα Πέτσα άλλωστε) να τον παρουσιάζουν ως εχθρό και μετά να τον πατάσσει “αποφασιστικά”, τόσο με θεσμικά νομοθετικά μέτρα όσο και με την κανονική μπότα της καταστολής. Χρειάζεται και θέαμα στον Ιπποδρομο, μας εμαθαν οι Ρωμαιοι: ξέρετε, χριστιανοί θηρία, αίμα, τέτοια…

Τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης ο εχθρός ήταν οι “καταληψίες”. Και να σου οι ζωντανές συνδέσεις για να πιστέψει και ο τελευταίος άνθρωπος στα Τρίκαλα ότι η ζωή του είχε γίνει χειρότερη από μια κατάληψη στα Πετράλωνα. Βέβαια, επειδή η πραγματικότητα νικάει την επικοινωνία, μετά το πραγματικό ξύλο το φάγανε οι “νοικοκυραίοι” στη Χίο (και αλλού), οπότε το φοβερό σχέδιο πήγε κουβά. 

Μετά ήρθε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. τότε οι εχθροί ήταν οι γέροι στα παγκάκια, οι νέοι στις πλατείες, η πλατεία Αγίας Παρασκευής, οι μπύρες στην Κυψέλη, όλοι έπρεπε να παταχθούν είτε με πρόστιμο είτε με ξύλο.  Βέβαια, επειδή η πραγματικότητα νικάει την επικοινωνία, μετά το πραγματικό ξύλο το φάγανε οικογένειες στη Νέα Σμύρνη και πάλι το σχέδιο πήγε κουβά (το να βασίζεσαι σε μπάτσους για τέτοια σχέδια έχει εγγενή προβλήματα, ας μην το θίξουμε και αυτό…).

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη φοβερή φιέστα με τον Κυριάκο να εγκαινιάζει νέο σώμα αστυνομίας, ενώ ήμασταν μέσα στην πανδημία! Να μας πουλάει “ασφάλεια” του πολίτη με μηχανάκηδες της ΕΛΑΣ ενώ ο κόσμος γέμιζε τις ΜΕΘ! Έλα σου όμως που τελικά η αστυνομία δεν μπόρεσε να συλλαβει τον κορωνοϊό. Περίεργο ε;

Κι όμως, το σχέδιο δεν σταμάτησε εκεί! Εν μέσω πανδημίας, με αύξηση νεκρών και καμία στήριξη στα νοσοκομεία, το βασικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν να παρουσιάσει το νέο σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Και να σου τα πρωτοσέλιδα για να μας πείσουν ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας ήταν η… ανομία στα ΑΕΙ. Κι ένα άλλο πιο ειδικό σχέδιο: θα έβρισκε -λέει- ο Χρυσοχοίδης τους δολοφόνους της Μαρφίν. Επειδή όμως η πραγματικότητα νικάει πάντα την επικοινωνία, όταν κάηκε η μισή Ελλάδα -και βέβαια δεν κατάφερε να τη σβήσει ο Χρυσοχοίδης ούτε με την μάνικα στο χέρι ούτε με τον φάκελο της Μαρφίν, ούτε με τις εκκενωμένες καταλήψεις- και μετά κοκκάλωσε η μισή Αθήνα από το χιόνι -κι εκεί πάλι δεν βοήθησε ο “ανοιχτός φάκελος” της Μαρφίν, περίεργο… Κι όλα αυτά βέβαια ήταν στην αρμοδιότητα του ίδιου Υπουργείου, αυτού της “Προστασίας του Πολίτη”- κουβά κι αυτό… 

Από τον Σεπτέμβρη ως τώρα η ακρίβεια και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι το βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά -πλάι σε όλα όσα συσσώρευσαν τα 2 χρόνια πανδημίας και πλάι σε όσα προκαλεί η διεθνής διαφαινόμενη κρίση, οικονομική, ενεργειακή, επισιτιστική. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ στον κόσμο του. Δεν πα να τους έλεγαν οι βουλευτές επαρχίας ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, τίποτα αυτοί, απτόητοι: η ακρίβεια πρώτα μας είπαν ότι θα ήταν προσωρινή, μετά οφειλόταν στο βζιιιιν που έκανε η οικονομία από τη φοβερή επένδυση στο Ελληνικό (άλλος κουβάς κι αυτός, ειδικός κουβάς του Άδωνι), μετά ότι οφειλόταν στον πόλεμο. Μία από τα ίδια και για το ρεύμα: πρώτα μας είπαν ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, ότι δεν ακρίβυνε ποτέ το ρεύμα, μετά ότι ακρίβυνε λόγω πολέμου, μετά ότι είμαστε μίζεροι ή σπάταλοι. Κι όταν είδαν και στις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνεται η οργή για όλα αυτά -η οποία είναι τεράστια στους δικούς τους ψηφοφόρους- αναγκάστηκαν να δώσουν μερικά ψίχουλα επιδοτήσεων, διαιωνίζοντας το πρόβλημα  αντί να το λύνουν, αλλά όποιος το επισημαίνει  είναι “μίζερος” -καλά θα πάει κι αυτό.

Η συνέχεια ήταν ζήτημα χρόνου: Ραφάλ, επιδότηση, συνέδριο ΝΔ και μετά; Ε είναι σαφές το μετά, είναι μια απλή επανάληψη: μετά χρειάζονται και πάλι λίγο νόμο, τάξη, καταστολή και μπότα για να ξαναμαζέψουν το κοινό της ΝΔ, τους νοικοκυραίους, όλους αυτούς που -νομίζουν ότι- τους έχουν πείσει πως είναι ωραίο θέαμα να βλέπεις μπάτσους να πατάνε φοιτητές στο κεφάλι! 

Δεν μπορώ να πω βέβαια, είχε ωραία σκηνοθεσία και ετοιμαζόταν από πέρσι, όταν έβαλαν κάτι αφίσες στους δρόμους για να αγιοποιήσουν τον Πρύτανη που δήθεν δεχόταν απειλές -με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να πηγαίνει στην ίδια την ΠτΔ για το θέμα των αφισακίων, τόσο σοβαρό! Με τον Πρύτανη να αδειάζει ένα πολιτιστικό στέκι και να το γκρεμίζει, δίνοντας τις φωτογραφίες από τα γκρεμίδια ισχυριζόμενος ότι το είχαν γκρεμίσει οι καταληψίες. Με την δικαιολογία: ότι φτιάχνει βιβλιοθήκη -οι άλλες βιβλιοθήκες στο ΑΠΘ βέβαια είναι εκεί και χρειάζονται επισκευές, τρέχουν τα ταβάνια, αλλά λεφτά υπήρχαν μόνο για να μετατραπεί εκείνο το μέρος σε τάχα-μου βιβλιοθήκη (θα θελε κανείς να μου πει τα τετραγωνικά του χώρου; Με ενδιαφέρει πολύ). Και το τελευταίο στη σκηνοθεσία: ο καλός μεσήλιξ κύριος που τσακώνεται με τη διμοιρία μόνος του και μετά οι διμοιρίες πλακώνουν στο ξύλο όλους τους φοιτητές, ενώ ο κύριος φεύγει ανενόχλητος. Για όποιον-αν είδε το βίντεο, πραγματικά το αν ο τύπος ήταν ασφαλιτης είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι οι μπάτσοι την πέφτουν σε όσους φοιτητές είναι εκεί μπροστά, σε μια στιγμή που δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα -κι αυτά που κάνει ο μεσήλιξ τύπος ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (ακόμη κι αν δεν ήταν βαλτός) είναι το πολύ για να του κάνουν μια προσαγωγή, όχι για να εξαπολύσουν επίθεση που έστειλε 3 φοιτητές στο νοσοκομείο!

Τουτέστιν: θα σκότωναν στο ξύλο τους φοιτητές ούτως ή άλλως, με ή χωρίς αφορμή.

Θα τους σκότωναν στο ξύλο γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τέτοιες “επιτυχίες” χρειάζεται ο κόσμος για να ψηφίσει ΝΔ. Επειδή βέβαια η πραγματικότητα νικάει την επικοινωνία…. θα το αφήσω να το δείτε παρακάτω τι θα συμβεί.

Για την ώρα, θα ήθελα να υπομνήσω μόνο ότι αυτές τις επικοινωνιακές εκστρατείες της ΝΔ τις καταλαβαίνεις εύκολα ότι είναι τέτοιες, απλώς με δυο ματιές στο πρωινό του ΣΚΑΕΙ, και βέβαια στα (ακρο)δεξιά προφίλ της ΝΔ στο τουίτερ που αναπαράγουν τη γραμμή που έρχεται απευθείας από τα κεντρικά. Εν πλήρη γνώσει λοιπόν σας λέω: ναι, είναι ενορχηστρωμενη επικοινωνιακή εκστρατεία -κι όχι “φάση που ξέφυγε”- και όχι, οι καφρίλες  (“και λιγα τους κάνανε, να αγιάσει το χέρι των μπατσων” κλπ) των δεξιών και ακροδεξιών προφίλ είναι αγωνιώδης προσπάθεια να πείσουν την κοινωνία ότι έτσι πρέπει να βλέπει τα πράγματα κι όχι πραγματική έκφραση οποιασδήποτε κοινωνίας -κοινωνία, και μάλιστα πλειοψηφία της, δεν είναι οι τύποι που ακόμη αναφωνούν “α ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται” όταν βλέπουν έναν νέο άνθρωπο μπροστά τους. 

Η πλειοψηφια της κοινωνίας δεν ζει με λίστες Πέτσα, δεν ειναι διορισμένη στα γραφεία της ΝΔ και έχει πραγματικά και πιεστικά προβλήματα. Και ξέρει το στιχο για “τους νέους που τους έλεγαν αλητες”. Κι αυτό το βουητό δεν σκεπάζεται από τα γκλομπ…

ΥΓ. Προφανώς υπάρχουν κι άλλα θέματα πίσω από την υπόθεση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, εμπέδωση της καταστολής, αποστείρωση του πανεπιστημίου για να γίνει επιχειρηματικό (κι άλλο, γιατί έχει ήδη γίνει!), προληπτική καταστολή της νεολαίας. Εδώ όμως εγώ καταπιάνομαι μόνο με την όψη του επικοινωνιακού σχεδιασμού του πράγματος.

ΥΓ2 Έχω δει όσα λιγότερα βίντεο γίνεται, για να παραμείνω ψύχραιμη και να γράψω αυτές τις γραμμές. Αν ήμουν μάνα φοιτητή (που κοντεύω) και μου χτύπαγαν το παιδί μόνο και μόνο γιατί νομίζει ο Κυριάκος ότι έτσι θα συγκρατήσει καμιά μονάδα στις δημοσκοπήσεις, εννοείται ότι θα τους παίρνανε γδαρμένους από τα χέρια μου. Όχι τους μπάτσους, τους πολιτικούς τους προϊστάμενους.

ΥΓ 3. Ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του ΑΠΘ δεν είναι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δεν αξίζουν τον τίτλο του δασκάλου, και δεν αξίζει κανείς να τους εμπιστεύεται τα παιδιά του για οτιδήποτε. Είναι ΝΤΡΟΠΗ για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και το όνομά τους θα γραφτεί δίπλα στα ονόματα των πανεπιστημιακών που έδιναν στην Χούντα τους φοιτητές τους.

loading...