Οι λαθρομετανάστες έρχονται γιατί ξέρουν ότι θα μείνουν





Ιωάννα Καραδήμα * 

 Το ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως ένα υβριδικό όπλο, είναι γνωστό. Ένα όπλο που το χρησιμοποιεί όταν θέλει και το αφοπλίζει όταν την συμφέρει. Αυτό γίνεται και αυτές τις ημέρες στον Έβρο και το Αιγαίο.

Εκατοντάδες “πρόσφυγες” εισέρχονται καθημερινά τα σύνορα μας.

Αυτό όμως το “όπλο” της Τουρκίας είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τα αεροπλάνα της και τα drone της. Γιατί αυτοί οι λαθρομετανάστες έρχονται στην Ελλάδα για να μείνουν.

Είτε ως πρόσφυγες, είτε ως δικαιούχοι ασύλου, είτε απλά ως λαθραίοι. Έρχονται γιατί ξέρουν ότι θα μείνουν, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ μοιράζει αφειδώς το δικαίωμα του ασύλου.

Στα δύο μόνο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της, δηλαδή χωρίς να υπολογίζουμε το 2022, έχει δώσει 53.780 άδειες παραμονής. Νούμερο που σε ποσοστά είναι κατά 15,3 % αυξημένο σε σύγκριση με όλα τα χρόνια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, βάση των μετρήσεων της ΕΛΣΑΤ, τα 3 τελευταία χρόνια, ο αριθμός των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα έχει φτάσει το ιστορικό υψηλό του 9,3% του πληθυσμού. Νούμερο που ασφαλώς αναφέρεται σε όσους είναι μετρήσιμοι και δεν περιλαμβάνει τους επίσης πολλούς, μη ανιχνεύσιμους αλλοδαπούς.

Αυτά για τους δεξιούληδες που αρέσκονται σε συγκρίσεις. Για να μην μιλήσουμε για τις ιθαγένειες που χαρίζονται μέσω εξετάσεων.

Για να μην μιλήσουμε για την διασπορά των “προσφύγων” από τα σύνορα, σε όλη την επικράτεια. Για να μη μιλήσουμε για τα επιδόματα που εξακολουθούν να δίνονται αφειδώς.

Οπότε, γιατί η Τουρκία να μην τους στέλνει αφού ξέρει ότι έτσι υπονομεύει την χώρα μας εθνικά, δημογραφικά, κοινωνικά και φυσικά πολιτικά. Και γιατί και οι ίδιοι να μην έρχονται αφού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξέρουν ότι θα παραμείνουν εδώ.

*Η Ιωάννα Καραδήμα είναι επιχειρηματίας

https://www.pronews.gr/

loading...