Προφητείες: Πώς ο Αντίχριστος θα πλανήσει ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

Όπως ειπε ο Αποστολος περι Αντιχριστου ότι όλα τα θαυματα θα τα κανει με την δυναμη της πλανης, φανερο είναι ότι και νεκρο θα μπορει να αναστηση, όχι αληθινά αλλα κατά φαντασια.

Στην αρχή θα εμφανιστεί, σαν κάποιος λόγιος και συνετός, που θα υποκρίνεται σωφροσύνη και φιλανθρωπία. Με τα σημεία και τέρατα που θα πραγματοποιήσει με την απάτη της μαγείας, θα εξαπατήσει πρώτα τους Εβραίους που θα τον εκλάβουν σαν τον «αναμενόμενο» «Χριστό» τους. Ύστερα, θα κάνει τέτοιες παρανομίες και απάνθρωπες πράξεις που θα ξεπεράσει κάθε αδικία και ασέβεια προηγούμενη.

Θα είναι σκληρός και ανελέητος, εξολοθρευτής όλων, ιδιαίτερα όμως θα στραφεί εναντίον των Χριστιανών. Επί τρία χρόνια και έξι μήνες μόνο θα μπορεί να κάνει τα κακουργήματα του και θα καταργηθεί αμέσως μετά, από την ένδοξη εξ ουρανού, παρουσία του μονογενούς Υιού του Θεού, του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού του αληθινού, ο οποίος θα σκοτώσει τον Αντίχριστο με το πνεύμα που θα εξέρχεται από το στόμα Του και θα τον ρίψει στην γέενα του πυρός.

Αυτός ο πλάνος και ασεβέστατος Αντίχριστος θα γεννηθεί από μια γυναίκα που θα εμφανίζεται σαν παρθένα, ενώ θα είναι πόρνη στα κρυφά. Θα είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους ανθρώπους, που θα έχει όλη την διαβολική ενέργεια εγκάτοικο μέσα του, και θα περιτμηθή και αυτός όπως ο Χριστός, και μαθητές πολλούς θα μαζέψει, κατά την μίμηση του Χριστού, να υπηρετούν τα κακά του θελήματα.

Και πρώτα απ’όλα θα αγαπήσει το γένος των Εβραίων, και θαύματα πολλά θα δείξει σε αυτούς, όλα κατά φαντασία και πλάνη, για να μπορέσει να πλανήσει όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο τους κακούς, αλλά αν είναι δυνατόν και αυτούς τους εκλεκτούς, καθώς το ορίζει ο Κύριος στο Άγιο Ευαγγέλιο Του. Στην αρχή θα είναι ταπεινός, ήσυχος, αγαπητός με όλους, ευλαβής, ειρηνοποιός, να μισεί την αδικία, να αποστρέφεται τα δώρα, τα είδωλα να μην προσκυνά, τις Γραφές τις Εκκλησίας τάχα να αγαπά, τους Ιερείς να τιμά, τους γέροντες να εντρέπεται, τους νέους να καλοπιάνει, την μοιχεία να απεχθάνεται, την κατάκριση να εχθρεύεται, ποτέ δεν θα ορκίζεται, τους ξένους να φιλοξενεί, τους πτωχούς να βοήθα, τα ορφανά να ελεημονεί, τις χήρες να συμπαραστέκεται, τους ασθενείς να κοιτάζει.

Μετά δε από αυτά θα κάνει σημεία και θαύματα, λεπρούς θα καθαρίζει, παράλυτους θα θεραπεύει, δαίμονες θα διώκει, θα «προφητεύει» το μέλλον, θα προλέγει από μακριά, νεκρούς θα «ανασταίνει», τυφλούς θα κάνει να βλέπουν, και πολλά θαύματα θα κάνει. Όπου δει δυο ανθρώπους να μαλώνουν, αυτός θα τους συμφιλιώνει.

Χρήματα δεν θα τον ενδιαφέρει να αποκτήσει, τον χρυσό δεν θα αγαπά, την περιούσια θα περιφρονεί, και αυτά όλα θα τα κάνει για να τον αγαπούν οι άνθρωποι και να τον τιμούν. Τέλος αφού δουν οι άνθρωποι τα καλά του έργα και τις αρετές του, θα μαζευτούν όλοι και θα ζητήσουν να γίνει αρχηγός τους, μάλιστα δε το γένος των Εβραίων θα τον ζητήσει να γίνει βασιλιάς τους, λέγοντας ο ένας στον άλλον, μήπως υπάρχει κανείς άλλος σαν αυτόν στον καιρό μας; Μήπως εμφανίστηκε κανείς άλλος Άγιος άνθρωπος σαν αυτόν; Ας κάνουμε βασιλιά αυτόν, ας προσπαθήσουμε να τον εγκαταστήσουμε σαν Αφέντη μας.

Όλοι τους θα πάνε σε αυτόν, παρακαλώντας τον και λέγοντες. Εμείς όλοι μας, εσένα θέλουμε για βασιλέα, εσένα θέλουμε να υπακούμε, όλοι με εσένα νομίζουμε ότι θα σωθούμε, γιατί εσύ μόνο είσαι δίκαιος επί της γης, εσένα εμείς γνωρίσαμε άγιο στην γενεά μας, εσένα βρήκαμε καλό και αγαθό στην γενιά μας, για αυτό σε παρακαλούμε, να μας κυβερνήσεις. Αυτός όμως θα προσποιείται ότι δεν τους ακούει, σκεπτόμενος πονηρά να τον παρακαλέσουνε περισσότερο.

Με πολλά παρακάλια θα ανέβει στην εξουσία και αμέσως μόλις την πιάσει θα υπερηφανευτεί η καρδιά του, καθώς το ορίζει και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη του και λέει: Και προσεκύνησαν τον δράκοντα, ος έδωκεσν εξουσίαν τω θηρίο και προσεκύνησαν το θηρίον, λεγοντες. Τις όμοιος τω θηρίω; Τις δύναται πολεμήσαι μετ’αυτού; Και εδόθη αυτώ στόμα λαλούν μεγάλα και βλάσφημα και εδόθη αυτώ εξουσία ποιήσαι πόλεμον μήνας τεσσαράκοντα δύο, και ήνοιξε το στόμα αυτού είς βλασφημία προς τον Θεόν, βλασφημήσαι το όνομα αυτού εις βλασφημία προς τον Θεόν, βλασφημήσαι το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού, τους εν τω ουρανώ σκηνούντας.

Δηλαδή οι άνθρωποι θα προσκυνήσουν τον διάβολο, τον οποίον έδωσε την εξουσία στον Αντίχριστο και θα προσκυνήσουν τον Αντίχριστο λέγοντες. Ποιος είναι όμοιος σαν αυτόν; Ποιος μπορεί να πολεμήσει με αυτόν; Θα του παραχωρηθεί στόμα να λέει μεγάλα λόγια και βλάσφημα, και θα του δοθεί εξουσία να κάνει πόλεμο σαράντα δυο μήνες, δηλαδή τρεισήμισι χρόνια , θα ανοίξει το στόμα του για να βλασφημήσει τον Θεό και να βλασφημά το όνομα Του.

Αυτός που ήταν πρώτα ταπεινός, θα γίνει τώρα υπερήφανος, ο ελεήμων θα γίνει εχθρός των φτωχών, ο φιλάνθρωπος θα γίνει απάνθρωπος. Αυτός που μισούσε την αδικία, θα διώκει τους δίκαιους, αυτός που αποστρεφόταν την πλεονεξία θα γίνει άρπαγας. Εκτός από όλα αυτά θα υπερηφανευθεί από την εξουσία του και θα κινήσει πόλεμο να φονεύσει τρεις βασιλείς, της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Αιθιοπίας.

Μετά από αυτά, θα ξανακτίσει τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα και θα τον δώσει στους Εβραίους να τον ορίζουν. Αυτά βεβαιώνει και ο Κύριος στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο και λέει: Όταν ουν ίδητε το βδέλυγμα της ερημώσεως το ρηθέν δια Δανιήλ του προφήτου εστώς εν τόπο αγίω – ο αναγιγνώσκων νοείτω – τότε οι εν Ιουδαία φευγέτωσαν επι τα όρη

forum.grepolis.com

loading...