«Καυτή πατάτα» τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών! Αινιγματικές δηλώσεις Δένδια!

 Το τρενάρουν;

Η Συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη από την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και έδωσε το έναυσμα για την παράδοση της Μακεδονίας εξακολουθεί να προκαλεί “πονοκέφαλο” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μέσα στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν πως οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με την κατάπτυστη αυτή συμφωνία θα προκαλέσει τεράστια φθορά, ιδίως σε μία περίοδο όπως αυτή που οδεύουμε σιγά σιγά προς τις νέες κάλπες.

Υπό αυτό το πρίσμα ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, λίγο μετά την μετάβασή του στα Σκόπια:

«Υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών: όσον αφορά τα σχολικά βιβλία, τα εμπορικά σήματα, τις επωνυμίες και την άρση της προσπάθειας της γείτονος να εμφανιστεί ως διάδοχο σχήμα της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπάρχουν ακόμη προβλήματα σε αυτά. Καταβάλλεται μια προσπάθεια από την άλλη πλευρά, με τεράστιες αντιδράσεις της δικής τους εσωτερικής αντιπολίτευσης, η οποία τηρεί μια απολύτως αντιπαραγωγική στάση. Τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα κατατεθούν προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο «όταν το εθνικό συμφέρον και το πρόγραμμα της Βουλής το επιτρέψουν».

loading...