ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΔΕΝΔΙΑ

“Συνήγορος υπεράσπισης” Μητσοτάκη ο Νίκος Δένδιας…

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, υποστήριξε ολόθερμα και με όλες του τις δυνάμεις την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη! Πολλοί τότε ισχυρίστηκαν ότι η παραδοσιακή πολυετής μάχη χαρακωμάτων της Οικογένειας Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, έλαβε τέλος. Από τη στιγμή που θεωρούσαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν αέρα νέου ανθρώπου, με νέες ιδέες, που θα έβαζε στην άκρη τα παλιά, όταν μάλιστα έτυχε απεριόριστης βοήθειας από τον διαχρονικό “αντίπαλο” της Οικογένειας Μητσοτάκη! Έτσι, ο ευεργετηθείς και αχάριστος Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ΄ ότι είχε πρόταση πολλών Βουλευτών του κόμματος της ΝΔ για να είναι η επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς, εκείνος τον άδειασε μεγαλοπρεπώς! Απέναντι από τη βάση της ΝΔ, που έδινε προβάδισμα στους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Οι υποστηριχτές μάλιστα αυτής της θέσεως, ισχυρίζονταν, πως επειδή στις δύσκολες ώρες που περνάει το Έθνος, με την Ελλάδα να βρίσκεται συνεχώς στο “κόκκινο” μιας πιθανής σύρραξης με την Τουρκία, αφού ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν και τα πρωτοπαλίκαρά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (ΥΠΕΞ) και Χουλουσί Ακάρ (ΥΕΘΑ) καθημερινώς κραυγάζουν διεκδικώντας τη μισή Ελλάδα, θα ήταν απολύτως χρήσιμο ΠτΔ να ήταν ένας πρώην Πρωθυπουργός, αφού το πολιτικό του βάρος στο διεθνές γίγνεσθαι είναι υψηλού κύρους και βεβαίως θα είχαν οι θέσεις του και οι λόγοι του ιδιαίτερη διεισδυτικότητα στις αποφάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ (κατά τα πρότυπα του Κωνσταντίνου Καραμανλή)!

“Μακεδονομάχος” ο Μητσοτάκης ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, προστάτης της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, ως Πρωθυπουργός!

Ωστόσο αυτή η πρόσκαιρη ανακωχή των δυο ανδρών σύντομα εξανεμίσθηκε, από τη στιγμή που ο προεκλογικά “Μακεδονομάχος” Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της ΝΔ έβγαλαν την υποκριτική μάσκα και φανέρωσαν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο για την άκυρη, επιβλαβή, αντεθνική “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Έτσι το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, όταν δηλαδή άρχιζαν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της νέας κυβέρνησης την Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων για να λάβουν την ψήφο εμπιστοσύνης από το Σώμα, ο Πρωθυπουργός διατύπωνε την θέση του και θέση της κυβέρνησής του:

«…η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη Συμφωνία, καθώς η προάσπιση του διεθνούς δικαίου αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ασπίδα προστασίας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα…»!

Δεν τόλμησε διαγραφή Αν. Σαμαρά ο Κ. Μητσοτάκης…

Επίσης στα τέλη του Ιανουαρίου 2020, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατήγγειλε κατά την πολύωρη κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή, που διερευνά την υπόθεση Novartis, πως υπήρξε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά… λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019!

Πολύ σοβαρές καταγγελίες, που είχαν ως στόχο τον πρώην Πρωθυπουργό, δείχνοντας ξεκάθαρα πως κάποιοι ήθελαν να “τελειώσουν” πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά!

Έτσι, μετά το “αντάρτικο” Σαμαρά, που απουσίασε επιδεκτικά από την ψηφοφορία της Βουλής για την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, είχα αναρωτηθεί σε άρθρο μου ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ SIEMENS ΚΑΙ NOVARTIS στις 10 Φεβρουαρίου 2020, αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα διέγραφε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από τη στιγμή που σε αυστηρό τόνο είχε απαιτήσει την κομματική πειθαρχία!

Βεβαίως και δεν το τόλμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μη μπορώντας να σηκώσει το γάντι της διαγραφής της Ντόρας Μπακογιάννη από την Κ.Ο. της ΝΔ, όταν τη διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς, επειδή μόνη αυτή από όλη την Κ.Ο. της ΝΔ είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο!

“Εφιάλτης” στον ύπνο και στον ξύπνιο του Κ. Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς…

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο χρόνο, μέσω δυο συνεντεύξεών του στα “Νέα” και την “Καθημερινή”, δυο καθαρώς φιλοκυβερνητικών εφημερίδων!

Σε αυτές εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τον νυν Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του για τα εθνικά θέματα!

Όπως ισχυριζόταν και εξακολουθεί να ισχυρίζεται ο Αντώνης Σαμαράς: Με “πειρατές” συζήτηση δεν μπορεί να κάνει η Ελλάδα! Θεωρώντας πως κακώς ξεκίνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη διπλωματικές συζητήσεις μεταξύ αντιπροσωπιών της Ελλάδος και της Τουρκίας, από τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα αλλάξει ποτέ πολιτική και διπλωματική πλεύση, παραμένοντας πάντα πιστός σε ότι περιλαμβάνει η “γαλάζια Πατρίδα” του!

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς ήταν και είναι αντίθετος για την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου αυτό να μας λύσει τις διαφορές που προβάλλει μόνο η Τουρκία! Αφού τα σύνορα της Ελλάδος (χερσαία και θαλάσσια) αναγνωρίζονται από όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συμφωνίες και άρα δεν υπάρχει καμιά διαφορά που θα μας λύσει το ΔΔΧ!

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ της ελληνικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και υπέρ των “αμοιβαίων υποχωρήσεων”!

Κυβερνητικές θέσεις εξόχως επικίνδυνες και εν πολλοίς ενδοτικές!

Ελληνικές κυβερνητικές θέσεις που είναι “βούτυρο στο ψωμί” του Ρ. Τ. Ερντογάν, προκειμένου να συνεχίσει την επεκτατική πολιτική του κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολλάκις διατυπώσει ευθαρσώς, ότι εάν έλθουν στη Βουλή προς κύρωση οι τρεις εφαρμοστικοί νόμοι (ή πρωτόκολλα συμφωνίας, ή μνημόνια συνεργασίας) των Σκοπίων, που νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, εκείνος θα καταψηφίσει!

Μια πάγια θέση του πρώην Πρωθυπουργού, που πήρε άτυπη ρεβάνς από την πρώην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πίεζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφιση αυτών των Μνημονίων, πριν την αποχώρησή της από την Καγκελαρία του Βερολίνου!

Κίνηση την οποία δεν τόλμησε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και δυο χρόνια, λόγω του φόβου του από το “αντάρτικο” στη Βουλή του Αντώνη Σαμαρά!

Αλλά και πάλι δεν τόλμησε ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει από την Κ.Ο. της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά!

Ο Αντ. Σαμαράς αμφισβήτησε ως Πρόεδρο της ΝΔ τον Κ. Μητσοτάκη…

Ωστόσο αυτή η κορυφαία αντιπαράθεση Σαμαρά – Μητσοτάκη ξέφυγε από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ και έφτασε στο κορυφαίο Όργανο των Δημοκρατικών Κομμάτων, που είναι το εκάστοτε Συνέδριο!

Το οποίο οφείλει να ανανεώνει την υποστήριξή του στον νυν Πρόεδρο του κόμματος, ή να προχωράει σε εκλογή νέου Προέδρου!

Αλλά το 14ο Συνέδριο της ΝΔ ήταν απολύτως σικέ! Αφού είναι γνωστό τοις πάσι, ότι υπήρξε χειραγώγηση από το Μαξίμου!

Και μη μπορώντας να αποκλείσουν ως ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά, αυτός την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου εξαπέλυσε βόμβες αέρος-αέρος και τάραξε τον “ύπνο” του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αυτή η ηχηρότατη εσωκομματική αντιπολιτευτική παρέμβαση προς τον αλαζόνα, θρασύτατο και αμετροεπή Κυριάκο Μητσοτάκη, του εθνικά επικίνδυνου Έλληνα Πρωθυπουργού, αλλάζει τα δεδομένα, μη γνωρίζοντας κανείς μέχρι που θα φτάσει ο Αντώνης Σαμαράς!

Ο οποίος Σαμαράς κατήγγειλε ανοικτά τον Πρωθυπουργό, για την υποστήριξη του αφηγήματός του “πάμε στη Χάγη” να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία! Για τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου μας, του Πρωθυπουργού που εκλιπαρεί συνάντηση με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, όταν ο ισλαμοφασίστας Τούρκος καθημερινώς κλιμακώνει την επιθετικότητά του κατά της Ελλάδος!

Δίνοντας εντολή στον Πρωθυπουργό, πως στο ταξίδι του στις ΗΠΑ θα πρέπει να θέσει στο τραπέζι που θα παρακαθήσει με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όλα τα θέματα που παρανόμως αξιώνει κατά της Ελλάδος ο Τούρκος Πρόεδρος!

Δηλαδή, της συνδιαχείρισης, συνεκμετάλλευσης, συνδιοίκησης του Ελληνικού Αρχιπελάγους και του ενεργειακού του πλούτου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, και της αποστρατικοποίησης των νησιών μας! Να ενημερώσει τις ΗΠΑ πως δεν υφίσταται το γνωστό “λόμπι του Κατευνασμού”, που υπονομεύει την ισχυρή συμμαχία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου!

Να απαιτηθεί από τον Κ. Μητσοτάκη, να πάψουν οι Τούρκοι να ληστεύουν τον πλούτο της Κύπρου και να σταματήσουν να προχωρούν σε εποικισμό της Αμμοχώστου, όπου εγκαθιστούν τα πιο σύγχρονα πολεμικά τους μέσα!

Να μην ψηφιστεί στο Αμερικανικό Κογκρέσο, το ψήφισμα 741 που κατατέθηκε και αν υιοθετηθεί, θα καθιερώσει τον Σεπτέμβριο του 2022, ως μήνα “Μακεδονικής γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού στις ΗΠΑ”!

Εάν ο Κ. Μητσοτάκης δεν υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια, καλύτερα να μην επιστρέψει στην Ελλάδα…

Ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός έκανε λάθη! Ασυγχώρητα λάθη για την πολιτική του πείρα και τα ψήγματα πατριωτισμού που είχε στην ψυχή του και τα οποία πολιτικά λάθη τα πλήρωσε, έγραφα προ λίγων ημερών! Όπως επίσης έγραψα, πως γνωρίζω ότι ενδεχομένως να διαφωνήσουν κάποιοι – που επιδερμικά προσεγγίζουν κορυφαία εθνικά ζητήματα, ακόμη και εν θερμώ θα έλεγα – για το γεγονός πως προέβαλα και την Τρίτη και σήμερα την ομιλία Σαμαρά στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ!

Όμως δεν πρέπει να ξεχνούν αυτοί, πως πρώτος εγώ είμαι αυτός που έχω ασκήσει δριμύτατη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, μετά το “ουδείς αναμάρτητος” που είπε ως Πρωθυπουργός στο Βερολίνο προς την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην πρώτη του επίσκεψη εκεί στις 24 Αυγούστου 2012!

Αλλά ποιος πατριώτης μπορεί να διαφωνήσει με όλα όσα απηύθυνε προς τον Μητσοτάκη ο Σαμαράς;

Επισημαίνοντάς του ιδιαίτερα, πως “Η Ελλάδα, νέο εκτροχιασμό δεν αντέχει και δεν θα δεχθεί! Τελεία και παύλα”! Μια ρήση υπό μορφή τελεσίγραφου!

“Συνήγορος υπεράσπισης” Μητσοτάκη ο Νίκος Δένδιας…

Αλλά ως απάντηση του Πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε το: “Εσύ πήγες τη ΝΔ στο 18% και εγώ στο 40%”!

Επί των πρακτέων “μούγκα στη στρούγκα” από τον Πρωθυπουργό, και από τη στιγμή που καθημερινά η ΝΔ συρρικνώνεται…

Όμως θεώρησε και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, πως το μάθημα περί πατριωτισμού του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και η αναφορά του: «Όταν οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την πατρίδα τους θεωρούνται ήρωες, όταν οι Έλληνες κάνουν το ίδιο θεωρούνται εθνικιστές; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά», αφορούσε και τον ίδιο και έτσι ανέφερε χαρακτηριστικά στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων:

«…γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει και κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οιουδήποτε. Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Πώς όμως προσλαμβάνεται αυτός ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες»!

Θα απαντούσαμε στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, ότι απώλεσε μεγάλο μέρος πατριωτισμού, από τη στιγμή που συντάχθηκε στη “σωστή πλευρά της ιστορίας”, αποστέλλοντας βαρύ οπλισμό στη νεοναζιστική Ουκρανία!

Τα περισσότερα στο άρθρο μου της Κυριακής!!

loading...