Σχέδιο ”ακρωτηριασμού” της Θράκης: – Οργανώσεις της Άγκυρας έθεσαν θέμα ”τουρκικής” μειονότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο-”Μας καταπιέζει η Ελλάδα”!
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις οργανώσεων που στηρίζονται από την Άγκυρα στη Θράκη μας!

Σύμφωνα με οργάνωση που αυτοαποκαλείται ως ”τουρκική”, ”η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”!

Η λεγόμενη ”τουρκική” αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης συμμετείχε στη συνάντηση Πρόσθετης Ανθρώπινης Διάστασης στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, ”«τουρκική» αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης, αποτελούμενη από την ABTTF και την BTAYTD, έφερε στην ημερήσια διάταξη ότι παραβιάστηκε η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της «τουρκικής» κοινωνίας της Δυτικής Θράκης και ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν εφαρμόζονται εδώ και 14 χρόνια.

Η ”τουρκική” αντιπροσωπεία Δυτικής Θράκης, αποτελούμενη από την Ευρωπαϊκή ”Τουρκική” Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF) και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Δυτικής Θράκης (BTAYTD), συμμετείχε σε εκδήλωση στη Βιέννη από τις 16-17 Μαΐου 2022 με τίτλο ”Η Λειτουργία των Δημοκρατικών Θεσμών σε Καιρούς Κρίσης”.

Ο ρόλος των εθνικών και τοπικών θεσμών ως θεματοφύλακες της δημοκρατίας σε περιόδους κρίσης, καθώς και η σημασία της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στον τομέα του ΟΑΣΕ, συζητήθηκαν στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με πολωνική οργάνωση την Προεδρία και το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR).

Στην πρωινή συνεδρίαση όπου συζητήθηκε η σημασία της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι στην περιοχή του ΟΑΣΕ, η ABTTF δήλωσε ότι η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης παραβιάστηκε από την Ελλάδα. Η ABTTF δήλωσε ότι σε τρεις υποθέσεις γνωστές ως ομάδα υποθέσεων Bekir Usta, η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εδώ και 14 χρόνια. Δηλώνοντας ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα εξετάσει την ομάδα υποθέσεων Μπεκίρ Ούστα τον Ιούνιο του 2022, η ABTTF δήλωσε ότι επιθυμεί την κίνηση διαδικασίας παραβίασης κατά της Ελλάδας, καθώς δεν έγιναν μέτρα για την εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, η οργάνωση BTAYTD ανέφερε ότι η ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης εξάντλησε για άλλη μια φορά το εσωτερικό δίκαιο με την απόρριψη του Ανώτατου Εφετείου στις 29 Ιουνίου 2021, στην αίτησή της ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων. Η οργάνωση BTAYTD είπε ότι επτά μήνες μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης μετά την απορριπτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Προέδρου της ”Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης Ozan Ahmeoğlu και ηγετικών προσωπικοτήτων της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Στη συνεδρίαση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η ABTTF δήλωσε ότι η επίσημη πολιτική της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει την ”εθνοτουρκική” ταυτότητα της ”τουρκικής” κοινότητας της Δυτικής Θράκης και ότι υπάρχει μόνο μια θρησκευτική μειονότητα στη χώρα είχε επίσης αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης. Δηλώνοντας ότι στα μέσα ενημέρωσης υπάρχει μια προκατειλημμένη προσέγγιση προς την ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης, η ABTTF δήλωσε ότι ο ρατσιστικός και βασισμένος στο μίσος λόγος κατά της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης έχει αυξήσει τον φόβο και την ανασφάλεια στη περιοχή.”

Καταλαβαίνουμε όλοι πλέον ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας! Θα ”ξυπνήσει” η Αθήνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :