ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ: Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ !!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ή ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΕ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ

Η σύζυγός του Πενέλοπε καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δυο ετών ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε και χρηματική ποινή, ύψους 375.000 ευρώ έκαστος !!!

Σε 4 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε χθες ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, για την εικονική, σύμφωνα με το δικαστήριο, πρόσληψη της συζύγου του στο βουλευτικό του γραφείο, επί σειρά ετών.

Η σύζυγός του Πενέλοπε καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δυο ετών ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε και χρηματική ποινή, ύψους 375.000 ευρώ έκαστος.

Το ζεύγος Φιγιόν, που δεν ήταν παρόν στη δίκη, επέμεινε –όπως και πρωτοδίκως– ότι η απασχόληση ήταν πραγματική και όχι εικονική, χωρίς όμως να πείσει το Εφετείο.

Αν το ζεύγος Φιγιόν δεν κάνει χρήση του δικαιώματος αναίρεσης της απόφασης, θα κληθεί ενώπιον δικαστή εκτέλεσης της ποινής, ο οποίος μπορεί να αποφασίσει, για παράδειγμα, αν θα φορέσουν ηλεκτρονικό βραχιόλι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Το σκάνδαλο που ονομάστηκε «Penelope Gate», λόγω της εμπλοκής της συζύγου του Φιγιόν με εικονική θέση εργασίας χαρακτηρίζεται ως πολιτικό-δικαστικός σεισμός από τον γαλλικό Τύπο, που αποκάλυψε τις «δουλειές -φάντασμα», όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ.

Είναι σημαντικό που σε ορισμένα κράτη υπάρχει δικαιοσύνη και οι καταχραστές κρατικού, δημόσιου χρήματος, ενίοτε τιμωρούνται.

Η υπόθεση «Penelope Gate»

Οι αποκαλύψεις ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε πληρώσει τη σύζυγό του περισσότερα από 800.000 ευρώ σε 15 χρόνια επειδή έκανε ελάχιστα ή τίποτα, «έσβησαν» τις ελπίδες του Φιγιόν να γίνει πρόεδρος στις εκλογές του 2017.

Σε αυτό που έγινε γνωστό ως υπόθεση «Penelope Gate», ένα δικαστήριο διαπίστωσε το 2020 ότι η Πενέλοπε Φιγιόν είχε παίξει ανύπαρκτο ρόλο στη δουλειά του συζύγου της και και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος μαζί με τον πραγματικό κοινοβουλευτικό βοηθό του Φιγιόν, Marc Joulaud.

Το ζευγάρι άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης και το εφετείο εξέτασε την υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Φιγιόν ήταν το φαβορί στην προεδρική κούρσα του 2017 πριν φουντώσουν οι ισχυρισμοί για ψεύτικες θέσεις εργασίας. Αρνήθηκε να αποσυρθεί από τις εκλογές μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών για υπεξαίρεση, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, με τον Εμανουέλ Μακρόν να κερδίζει το δεύτερο γύρο.

Σε συνέντευξή της το 2007, η Πενέλοπε Φιγιόν είχε ισχυριστεί ότι «δεν ήταν η βοηθός του ή κάτι παρόμοιο».

Πηγή:
https://www.rosa.gr/

loading...