Ο Παγκόσμιος “σωτήρας” ξαναχτυπά!!

 Παγκόσμιος τρόμος απο τις δυσοίωνες προβλέψεις για την πανδημία του Μπιλ Γκέιτς

Νέες και ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας κάνει ο Μπιλ Γκέιτς.
Ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμα υπαρκτός κίνδυνος, ενώ προειδοποιεί ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα από την πανδημία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times εξηγεί πως «υπάρχει πιθανότητα που ξεπερνά το 5%, ο ιός να παρουσιάσει μια νέα μετάλλαξη, η οποία θα είναι ακόμα πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα». 
Υποστήριξε ακόμη ότι δεν θέλει να ακούγεται απαισιόδοξος όμως υπογράμμισε ότι είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος που μπορεί να φέρει «έκρηξη» κρουσμάτων παγκοσμίως.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής της Microsoft γίνεται μάντης κακών καθώς τον Δεκέμβριο του ’21 είχε προειδοποιήσει ότι το χειρότερο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει»  τον τελευταίο μήνα του εν λόγω έτους. Μάλιστα αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2015 προειδοποιούσε ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για μια νέα πανδημία.
Την Τρίτη εξέδωσε βιβλίο το οποίο αφορά την πανδημία και στις σελίδες του συνιστά στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να ετοιμάσουν ειδικές ομάδες που θα έχουν επιδημιολόγους και μηχανικούς υπολογιστών για να μπορούν να προβλέψουν και να βοηθήσουν σε έναν μελλοντικό κίνδυνο. Ένα τέτοιο σχέδιο, όπως λέει, θα μπορεί να στηριχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μπορεί να στοιχίζει 1 δις δολάρια τον χρόνο.
loading...