Γ.Κύρτσος για Κ.Μητσοτάκη: «Ο Κυριάκος πήγε στις ΗΠΑ για να γίνει πιο φίλος με τους φίλους της Τουρκίας»

 Η ομιλία-ντροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο όπως ήταν φυσιολογικό έτυχε του ανάλογου σχολιασμού από τον Γιώργου Κύρτσο, ο οποίος σε tweet στο οποίο ανάρτησε υπογράμμισε «την παντελή ανυπαρξία οποιουδήποτε συμπεράσματος σχετικά με «αντιμετώπιση της οικονομικής, ενεργειακής κρίσης που μας βασανίζει.

Απλά θα επιβαρυνθούμε με δισεκ. δολάρια για την προμήθεια των F-35», αποδίδοντας ουσιαστικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην γενικότερη προσπάθεια του Μητσοτάκη να γίνουν ακόμα πιο φίλοι του, οι φίλοι της γείτονος χώρας, οι Αμερικάνοι.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος σε άλλο tweet,  ενώ ο Μητσοτάκης «εμφάνισε την Ελλάδα κόμβο για υγροποιημένο φ.αέριο χωρίς να υπάρχει η υποδομή. Δεν εξασφάλισε προτεραιότητα για το περιορισμένο υγροποιημένο φ.αέριο ΗΠΑ. Λόμπι και όποιος αντέξει», υπονοώντας πως ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών φίλων του για τους οποίους εξασφαλίζει με ποικίλους τρόπους την παραγωγή υπερκερδών.

Ενώ επανήλθε με τρίτο tweet λέγοντας πως «Η επίσκεψη Μητσοτ. στις ΗΠΑ ενισχύει σενάριο πρόωρων εκλογών. Επενδύθηκαν πολλά στη δημιουργία εντυπώσεων που δεν διαρκούν» αναφερόμενος στην τάση του Μητσοτάκη να αποπολιτικοποιεί την πολιτική μη αναφερόμενος δηλαδή στο ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας και εξασφαλίζοντας την επιβαρυντική για την ελληνική οικονομία αγορά αεροσκαφών F-35 για την εξισορρόπηση της κατάστασης στο Αιγαίο και οικειοποιούμενος την θεσμική του θέση με σκοπό την ικανοποίηση της προσωπικής του επιθυμίας που δεν είναι άλλη από την επανεκλογή.

Ο Κύρτσος υπογράμμισε πως «Φάνηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης οικονομικής,ενεργειακής κρίσης. Ο Μπάιντεν έχει ζητήσει εξοπλι

loading...