Της ΝΔ .το κάγκελο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Είναι απόλυτα δεδομένο ότι η ΝΔ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τα δημοσκοπικά ποσοστά της συνεχώς παρουσιάζουν πτώση, ιδιαίτερα στην Θράκη και τη Μακεδονία και ακόμη περισσότερο στην Θεσσαλονίκη!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δυσαρεστημένος πολύ από τους εκεί εκλεγμένους γαλάζιους Βουλευτές και σκέπτεται την ανανέωση του ψηφοδελτίου της παράταξης στους δυο παραπάνω αναφερόμενους νομούς!

Δεν είναι πλέον τόσο απόλυτα αρνητικός προς τους “Καραμανλικούς” τους οποίους είχε πετάξει στα “σκουπίδια”, όταν μάλιστα Παναγιωτόπουλος, Νικολόπουλος, Τσιτουρίδης, Ντινόπουλος, Καραχάλιος κ.α την Τετάρτη 4 Μαΐου θα συμμετέχουν σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με σημαδιακό τίτλο και με αποστολή πολλών μνημάτων: “Ελευθερία παντού”!

Θα έλεγα μάλιστα, πως βάζει “νερό στο κρασί του” ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσεγγίζει εκείνους τους λεγόμενους “Καραμανλικούς”, που δεν συμμετέχουν (ακόμη) σε “αντάρτικο” εναντίον του!

Έτσι είχε προκύψει η προσέγγιση του Προέδρου της ΝΔ στον Γιώργο Ορφανό στο πρόσφατο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη!

Ακολούθως είχαμε τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά!

Σήμερα ενημερωνόμαστε από το πολύ καλά πληροφορημένο elliniko-fenomeno.gr του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου Νίκου Βάνη, πως ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ορφανός θα είναι στο ψηφοδέλτιο στην Α΄ Θεσσαλονίκης! Επιπλέον, εάν και εφ΄ όσον προβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κυβερνητικό ανασχηματισμό που θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, ο Γιώργος Ορφανός θα “πιάσει” υπουργική καρέκλα!

Αυτή η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει το τεράστιο και άλυτο πρόβλημα που έχει στη Μακεδονία και την Θράκη!

Ειδικά στη Μακεδονία (Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης) όπου η ΝΔ δεν πιάνει επί των αναποφάσιστων ούτε 15%!

Το ρεπορτάζ του Νίκου Βάνη μας λέγει επίσης, ότι η ΝΔ θα συντριβεί σε αυτούς τους δυο νομούς!

Οι Θεσσαλονικείς δεν ξεχνούν τα ψέματα για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της πόλης, το Μετρό και το οποίο έχει εξελιχτεί σε μεγάλο φιάσκο – σκάνδαλο! Όταν και αυτή η κυβέρνηση έμεινε στις υποσχέσεις, όπως όλοι οι προηγούμενοι, από το 1986, όταν επί δημαρχίας του Σωτήρη Κούβελα είχε ξεκινήσει!

Άλλωστε τα πρωτοφανή συνθήματα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπως το: “κάτω η χούντα του Μητσοτάκη”, υποδηλώνουν την οργή του λαού!!

loading...