Έτοιμη από καιρό η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της επισιτιστικής κρίσης – Ουδείς λόγος… ησυχίας

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ – 

Στις 10 Μαΐου του σωτηρίου (λέμε τώρα) έτους 2022, δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης η ομιλία της Αυτού Μεγαλειότητος στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου, την οποία εκφώνησε φέτος ο πρίγκιπας Κάρολος, λόγω προβλημάτων υγείας της Βασιλίσσης.

Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια εξαγγελία του πλαισίου εντός του οποίου θα κινηθούν οι κυβερνητικές αρχές για τους επόμενους 12 μήνες. Πολλά και ενδιαφέροντα τα σημεία της εξαγγελίας, αλλά στο παρόν άρθρο θα ασχοληθώ με ένα μόνον από αυτά.

Αντιγράφω την εν λόγω παράγραφο:

Οι Υπουργοί μου θα ενθαρρύνουν την γεωργική και επιστημονική καινοτομία στο εσωτερικό της χώρας. Η νομοθεσία θα ξεκλειδώσει την δυναμική των νέων τεχνολογιών για την προώθηση της βιώσιμης και αποτελεσματικής γεωργίας και παραγωγής τροφίμων (Νομοσχέδιο Γενετικής Τεχνολογίας).

Μάλιστα. Γενετική Τεχνολογία…

Όπερ σημαίνει, σε απλά ελληνικά, Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα. Ή, πιο σωστά, Γονιδιακά Επεξεργασμένα Τρόφιμα, αφού έτσι θα ονομάζονται στο εξής τα γνωστά μας «μεταλλαγμένα».

Σε δημοσίευμα των Times της 7ης Μαΐου, διαβάζουμε:

Η γονιδιακή επεξεργασία των ζώων και των καλλιεργειών θα εγκριθεί βάσει νομοθεσίας που αποσκοπεί στην βελτίωση της παραγωγικότητας, για να κάνει τα τρόφιμα πιο θρεπτικά και να μειώσει την εξάρτηση από φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Σε αντίθεση με την γενετική τροποποίηση (GM), η γονιδιακή επεξεργασία δεν περιλαμβάνει την εισαγωγή DNA από άλλο είδος και θεωρείται από πολλούς επιστήμονες ότι ενέχει μικρότερο κίνδυνο.

Ουάου! έχω όλη την καλή θέληση να τους πιστέψω, αλλά δεν θα το κάνω και θα συνυπογράψω την παρατήρηση του Kit Knightly (άρθρο του οποίου στον OffGurdian αποτελεί την αφορμή και τον οδηγό για το δικό μου άρθρο) ότι η μετονομασία γίνεται απλώς για να παρακαμφθούν οι ρυθμίσεις και οι έλεγχοι που ισχύουν για τα Γενετικά Τροποποιημένα.

Από παλαιότερο (1/10/21) άρθρο των Times, με τον τίτλο «Βρετανοί επιστήμονες έτοιμοι για επανάσταση γονιδιακής επεξεργασίας», πληροφορούμαστε ότι:

Σε ένα εργαστήριο στα περίχωρα του Εδιμβούργου, η καθηγήτρια Helen Sang ελπίζει να δημιουργήσει ένα γενετικά επεξεργασμένο κοτόπουλο που θα έχει ανοσία στην γρίπη. Τα πιθανά οφέλη είναι ξεκάθαρα. Ως έχει, υπάρχει μια δυσάρεστα μεγάλη πιθανότητα ότι μια μέρα ένα εξαιρετικά λοιμογόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών θα μεταπηδήσει, από ένα πουλί που εκτρέφεται σε εργοστάσιο, στους ανθρώπους. Οι τροποποιήσεις του DNA, που προστατεύουν τα πτηνά από το μικρόβιο, θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια παγκόσμια πανδημία.

Το πιάνετε; Για να μας προστατέψουν από μια πιθανή παγκόσμια πανδημία γρίπης των πτηνών, οι καλοί αυτοί άνθρωποι βάζουν το (θεϊκό) χεράκι τους στο γονιδίωμα των πουλιών και, τσουπ, έρχονται στο πιάτο μας στήθη και μπουτάκια θρεπτικότατα και σχεδόν απολύτως υγιεινά.

Βέβαια, προς τιμήν της η καθηγήτρια επισημαίνει και τους προφανείς κινδύνους της όλης διαδικασίας:

Εάν εισάγετε αντίσταση σε κάτι όπως η γρίπη, πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε μια ακούσια συνέπεια – για παράδειγμα, να προκαλέσετε την μετάλλαξη του ιού της γρίπης με τρόπο που να τον καθιστά ικανό να επηρεάσει τους ανθρώπους πιο εύκολα.

Χμμμ… Να ανησυχεί κανείς ή να μην ανησυχεί; Ιδού η απορία.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ, για ν’ απαντήσω στο σεξπιρικό ερώτημα, θ’ ακολουθήσω την προτροπή «Εμπιστευτείτε την επιστήμη!» του μεγάλου πολιτικού και πανεπιστήμονα που κρατά στα στιβαρά του χέρια το τιμόνι της χώρας μας.

Που πάει να πει: Θα ανησυχήσω -και μάλιστα σοβαρά.

Θέλω να δώσετε προσοχή στα εξής σημαντικά σημεία:

Μια σειρά από χώρες (μεταξύ των οποίων και… η Ρωσία) έχουν ήδη προχωρήσει -ή πρόκειται να το κάνουν- σε γονιδιακή επεξεργασία φυτών και ζώων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανεξετάζει την πολιτική της για τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα.

Οι ΗΠΑ και τα δυτικά συνεταιράκια τους εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι το ουκρανικό ζήτημα θα τραβήξει σε μάκρος.

Συντονισμένος ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει με αγωνία την προαναγγελθείσα επισιτιστική κρίση.

Η γρίπη των πτηνών γνωρίζει πρωτοφανή έξαρση και οδηγεί στην θανάτωση εκατομμυρίων πουλερικών, ενώ έχουμε ήδη τα πρώτα περιστατικά μετάδοσης της νόσου σε ανθρώπους.

Ο Bill Gates και τα φιλαράκια του προειδοποιούν για νέες πανδημίες.

Αν υποψιάζεστε ότι όλα τα παραπάνω συνδέονται μεταξύ τους, είναι γιατί… όντως συνδέονται.

Τα Γονιδιακά Επεξεργασμένα Τρόφιμα, μαζί με τα Τεχνητά Τρόφιμα, τα έντομα, και τα σκουλίκια, είναι η βασιλική λύση στην επερχόμενη πείνα.

Ετοιμάστε κουτάλια, πιρούνια, πιατικά, και… ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Υ.Γ. Αν δείτε να φυτρώνει στα οπίσθιά σας κάποια ουρά, μην θορυβηθείτε. Με απόλυτη βεβαιότητα σας λέω πως θα είναι… βασιλική!

hellasmag.com

loading...