Η ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί εκτός από τον τομέα των… κηδειών! – Άλλο ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 Οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Μητσοτάκης έχουν σχεδόν «εξαερωθεί» πλην ενός ο οποίος παρουσιάζει στέρεα και στιβαρή ανάπτυξη και δεν είναι άλλος από τον τομέα των κηδειών!

Μάλιστα ο τομέας αυτός έχει διπλό θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία καθώς όχι μόνο προσφέρει έσοδα αλλά ταυτόχρονα «κόβει» δαπάνες από την στιγμή που αποδημούν εις κύριον άνθρωποι που κυρίως έχουν ιατρικά προβλήματα και παίρνουν συντάξεις.

Άρα το κράτος «γλιτώνει» τις συντάξεις και τα ιατρικά προβλήματα…

Αυτό προκύπτει και από όσα είχε δηλώσει ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος, όταν είχε εξηγήσει πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε θνητότητα, διότι «είμαστε γερασμένοι ως πληθυσμός.»

Με απλά λόγια, η αυξημένη κίνηση στα γραφεία τελετών και στα κοιμητήρια, συνδυάζεται και από την μείωση του αριθμού των συντάξεων που καταβάλλει το κράτος, αλλά και της υγειονομικής δαπάνης η οποία αυξάνεται λόγω αύξησης του μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού.

Έτσι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι απλά αυξάνει τα έσοδα του κράτους από την φορολογία στα γραφεία τελετών και τα κοιμητήρια. Αλλά, όσο αυξάνεται ο κύκλος εργασιών του συγκεκριμένου κλάδου, μειώνονται και οι υποχρεώσεις του κράτους όσον αφορά τις καταβαλλόμενες συντάξεις, επιδόματα, δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης.

Ενδεικτική της ανάπτυξης του κλάδου, η έκτη διεθνής έκθεση εξοπλισμού γραφείου τελετών και κοιμητηρίων, που είναι πιο λαμπρή από ποτέ.

Φυσικά εννοείται πως ο τομέας των κηδειών πέρα από τα γραφεία τελετών περιέχει και άλλα επαγγέλματα οπότε ευτυχώς… που κάποιοι στην χώρα αυτή δουλεύουν γιατί οι υπόλοιποι δεν βγάζουν τον μήνα τους…

loading...