Το ότι του δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία απλώς σοκάρει γιατί στους σοβαρούς κύκλους των διεθνών υποθέσεων αποτελεί ένα ανέκδοτο.
“Βόμβα” από Guardian για το νέο πρέσβη των ΗΠΑ: “Άσχετος με το αντικείμενο. Έγινε πρέσβης χάρη στις δωρεές στο Δημοκρατικό κόμμα”

Με άρθρο του ανταποκριτή της εφημερίδας Guardian στην Ουάσιγκτον, David Smith, και με τίτλο ««Είναι ένα ανέκδοτο: Η «γελοία» επιλογή του απεσταλμένου στην Ελλάδα ασκεί πίεση στον Μπάιντεν» η εφημερίδα εξαπολύει σφοδρή κριτική για την επιλογή του Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

To άρθρο αναφέρει αναλυτικά:

Ο Τζο Μπάιντεν έχει αυτοχαρακτηριστεί ως υπερασπιστής της δημοκρατίας, αλλά δίνει το χειρότερο δυνατό παράδειγμα με την επιλογή του απεσταλμένου των ΗΠΑ ως πρέσβη στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε ως πρεσβευτή της χώρας του στην Ελλάδα τον Τζορτζ Τσούνη, έναν εργολάβο ξενοδοχειακών μονάδων και «χορηγό» των Δημοκρατικών, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή διπλωματική εμπειρία.

Όταν ο Τσούνης ζητήσε την επιβεβαίωση σε ακρόαση της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας αυτό που ήλπιζε ήταν να αποφύγει την επανάληψη ενός ναυαγίου ανάλογου με την τελευταία του εμφάνιση εκεί πριν από οκτώ χρόνια.

Τότε ο Τσούνης ήταν ο υποψήφιος του Μπαράκ Ομπάμα για πρεσβευτής στη Νορβηγία. «Μασώντας» τα λόγια του και πλημμελώς προετοιμασμένος, παραδέχτηκε ότι δεν είχε πάει ποτέ στη Νορβηγία και ανέφερε ότι η χώρα έχει πρόεδρο ενώ, ως συνταγματική μοναρχία, δεν έχει.

Ο Τσούνης υποστήριξε επίσης ότι το κόμμα της Προόδου της Νορβηγίας ήταν ένα από τα «περιθωριακά στοιχεία» που «εκτοξεύουν μίσος» και στη συνέχεια επικρίθηκε από την κυβέρνηση της Νορβηγίας καθώς στην πραγματικότητα, το κόμμα της Προόδου ήταν μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο άτυχος υποψήφιος αποσύρθηκε από την υποψηφιότητα, αφού απογοήτευσε και τους Νορβηγούς αλλά τους Αμερικανούς, ενώ έγινε τηλεοπτικός περίγελος από τον Anderson Cooper στο CNN και τον Jon Stewart στο The Daily Show του Comedy Central!

Τώρα παίρνει μια θέση που όπως υποστηρίζουν οι κριτικοί του ότι δεν του αξίζει.

Ο Μπρετ Μπρούεν, ο οποίος ήταν παγκόσμιος διευθυντής διάδρασης του Λευκού Οίκου Ομπάμα και θυμάται την πρώτη εμφάνιση του Τσούνη ως «έναν χαμό» όπου «τον έκοψε κομμάτια» ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, λέγοντας: «Το ότι του δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία απλώς με σοκάρει γιατί στους σοβαρούς κύκλους των διεθνών υποθέσεων αποτελεί ένα ανέκδοτο. Γιατί στην ευχή θα στείλετε κάποιον σε μια σημαντική χώρα όπως η Ελλάδα –σε μια τόσο επικίνδυνη στιγμή– να μας εκπροσωπήσει όταν στα μάτια των σοβαρών διπλωματών είναι γνωστό ότι δεν γνωρίζει ούτε τα θεμελιώδη και δεν αξίζει να είναι πρεσβευτής ούτε στο Ουλάν Μπατόρ, πόσο μάλλον στην Αθήνα;».

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :