ΑΚΚΕΛ: Η ισραηλινή υποκρισία κατά του ΥΠΕΞ Λαβρώβ της Ρωσίας για την ισραηλινή-ιουδαϊκή ανοχή υπέρ του Ναζισμού

Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ρωσίας σχετικά με την ανοχή (;) ισραηλινών-ιουδαϊκών κύκλων απέναντι στην αναβίωση του Ναζισμού στην εποχή μας, προκάλεσαν υποκριτικές αντιδράσεις ακόμη και από την κυβέρνηση του Ισραήλ. Παρόλα αυτά, αν και ο Ρώσος αξιωματούχος περιέγραψε σχεδόν επιγραμματικά μία πραγματική και υπαρκτή κατάσταση (κυρίως στην Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του 2014), η “άλλη πλευρά” αντί να ζητήσει αποδείξεις και στοιχεία που στηρίζουν αναλυτικότερα αυτά που είπε ο ΥΠΕΞ, εξαπέλυσε ένα κυνήγι μαγισσών ακριβώς για να μην γίνει αυτή η εξέταση και αποδεικτική διαδικασία!!!

Και όμως, ο ΥΠΕΞ Λαβρώφ δεν τα είπε όλα. Υπάρχει «περίεργη» σιωπή από ισραηλινούς και ιουδαϊκούς «επίσημους» κύκλους για την απροκάλυπτη προέλαση του Ναζισμού στην Ουκρανία (και στις βαλτικές «δημοκρατίες»), σε σημείο που ακόμη και να αγνοούν εμπράκτως εκκλήσεις σε βοήθεια και καταγγελίες από «δικούς τους» ανθρώπους εκεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους Έλληνες της Ουκρανίας που το καθεστώς για πολλά χρόνια έχει στοχοποιήσει μέχρι και με δολοφονίες και το «επίσημο» ελληνικό κράτος (επί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) δεν λέει τίποτα αν και ΓΝΩΡΙΖΕΙ το ναζιστικό υπόβαθρο του ουκρανικού καθεστώτος μετά από το πραξικόπημα του 2014. Και οι Ισραηλινοί το γνωρίζουν.

Στις 26/7/2019 και στις 12/10/2020 (πολύ πριν η Ρωσία ξεκινήσει την αντιναζιστική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία) το ΑΚΚΕΛ είχε δημόσια θέσει το θέμα της αναβίωσης του Ναζισμού, κυρίως στην Ουκρανία και της στάσης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (με σχετική επιστολή) και της Ισραηλινής Κυβέρνησης (με επιστολή στην πρεσβεία) απέναντι σε ναζιστικές εκφράσεις και σε ναζιστικά «προϊόντα ισχύος», σε σχέση πάντα και με το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 που ανέβασε στην εξουσία αμετανόητους Ναζί και με την ανάλογη «ατμόσφαιρα» στο Αζερμπαϊτζάν. Δεν λάβαμε καμμία απάντηση από το ΚΙΣ ή την πρεσβεία, αν και είναι λαλίστατοι σε άλλες ασύγκριτα μικρότερες περιπτώσεις. Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας δεν είπε κάτι άγνωστο ή καινούριο. Ως ΑΚΚΕΛ έχουμε αποκαλύψει πολλά περισσότερα πριν από χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο παραδείγματα με τμήματα των δελτίων τύπου το 2019 και 2020:

1. Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για τον Ναζισμό στην Ουκρανία, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το ρωσικό εμπάργκο

Οι τοποθετήσεις του ΚΙΣ για τον κ. Βορίδη μοιραία ανασύρουν και ανάλογους προβληματισμούς για την στάση του ΚΙΣ σε θέματα όπως της ναζιστικής επιβολής στην Ουκρανία με το πραξικόπημα. Εμείς τουλάχιστον, αλλά όπως έχουμε πληροφορηθεί και πολλοί άλλοι Έλληνες πολίτες, δεν έχουμε δει ανακοίνωση του ΚΙΣ ή άλλων ομοειδών οργανώσεων σε άλλες πόλεις και χώρες, ούτε παρέμβαση σε δράση διαρκείας κατά της ναζιστοποίησης στην Ουκρανία και φυσικά κατά του ναζιστικού καθεστώτος που προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στις σχέσεις δυτικών χωρών με την Ρωσία και φυσικά μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, με τον αγροτικό κόσμο να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της κατασκευασμένης κρίσης. Επικρατεί ένας μεγάλος προβληματισμός σχετικά με το αν οι εβραϊκές-ισραηλιτικές οργανώσεις βλέπουν ή δεν βλέπουν ότι ουσιαστικά η Ουκρανία μετά το πραξικόπημα έγινε μία χώρα πραγματικά ναζιστική δηλαδή όπου οι ναζιστικές ομάδες που επιβίωσαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν τον έλεγχο της χώρας.

Διαβάζουμε ανακοινώσεις και καταδικαστικά κείμενα για συμπεριφορές τις οποίες το ΚΙΣ θεωρεί ναζιστικές, φιλοναζιστικές ή υπέρ του Ναζισμού κλπ, αλλά δεν είδαμε τουλάχιστον αντίστοιχη ένταση στην καταδίκη του καθεστώτος του Κιέβου. Εμείς σάς μεταφέρουμε τον δικό μας προβληματισμό, που είναι ταυτόχρονα και πρόταση, με την επιστολή που έχουμε στείλει στον κ. Βορίδη και στον κ. Δένδια για έστω και μονομερή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας (ώστε αυτή να άρει το εμπάργκο αμέσως μετά), πάνω στην βάση ότι η διατήρηση των κυρώσεων θα είναι συμμετοχή της Ελλάδας σε ξεκάθαρη στήριξη και εκθειασμό ναζιστικής ισχύος όπως εκφράστηκε μετά από το πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Το ΚΙΣ προτίθεται να παρέχει ενθάρρυνση και στήριξη τόσο στον κ. Βορίδη όσο στον κ. Δένδια και σε όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους στην Ελλάδα για να κινηθούν προς διακοπή των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας; Ώστε η Ρωσία με τη σειρά της να σταματήσει το εμπάργκο κατά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και όλα αυτά να γίνουν πάνω στη βάση της αναγνώρισης ότι η διατήρηση των κυρώσεων στηρίζεται σε παράνομο και ανήθικο έδαφος και ουσιαστικά αποτελεί εκθειασμό και στήριξη ναζιστικής ισχύος και εξουσίας.

2. Επιστολή ΑΚΚΕΛ προς Ισραηλινή κυβέρνηση: «Σταματήστε να εξοπλίζετε τους Αζέρους κατά των Αρμενίων»

Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε επιστολή στον πρέσβη του Ισραήλ, στα Υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης και στην Ένωση Κατασκευαστών του Ισραήλ, σχετικά με τις εκτεταμένες πωλήσεις οπλικών συστημάτων στο καθεστώς Αλίγιεβ του Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά τα οποία θα επιθυμούσαμε από την πλευρά του Ισραήλ να μας τα απαντήσετε:

Γιατί το Ισραήλ πούλησε πολεμικό εξοπλισμό σε αυτό το καθεστώς (με το έντονο και αισχρά ναζιστικό παρελθόν);

Τί θα κάνει το Ισραήλ για να σταματήσει την οποιαδήποτε τροφοδοσία του καθεστώτος Αλίγιεβ με ανταλλακτικά κλπ ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιεί ισραηλινά συστήματα κατά των Αρμενίων;

Με δεδομένο ότι το αζέρικο καθεστώς Αλίγιεβ είναι ουσιαστικά ένα «εξάρτημα» του τουρκικού καθεστώτος Ερντογάν, είναι ακατανόητο για εμάς γιατί το Ισραήλ δεν επέβαλλε αμέσως εμπάργκο στον Αλίγιεβ και διακοπή κάθε μορφής στρατιωτικής συνεργασίας».

Τα σχέδια για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στην ισραηλινή Plasan Sasa/SK Group, η οποία έχει προμηθεύσει το αζέρικο καθεστώς με οχήματα που χρησιμοποιεί κατά των Αρμενίων, δημιουργούν φόβους ότι θα μπορούσε να εμπλέξει και την Ελλάδα κατά των Αρμενίων και υπέρ του Αλίγιεβ, αυτού του άκρως ανθέλληνα δικτάτορα που κατέχει το Αζερμπαϊτζάν.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπήρχε σημαντική αζέρικη στρατιωτική συνεισφορά στις ναζιστικές δυνάμεις του Χίτλερ κατά τον Β’ Π.Π., πολύ χρησιμότερη, «ποιοτικότερη» και αξιόπιστη από ανάλογες δυνάμεις άλλων πληθυσμών γύρω από τον Καύκασο. Αιχμάλωτοι πολέμου και εθελοντές από κατακτημένες σοβιετικές περιοχές χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί αλλά ο ίδιος ο Χίτλερ εμπιστεύονταν μόνο τουρκογενείς μουσουλμάνους, με Αζέρους και Τουρκμένους στην κορυφή αυτών, αισθανόταν συνάφεια μαζί τους. Συνεπώς, κάποιος θα μπορούσε να δει και προσβολή όλων των θυμάτων του Ναζισμού με τις ενέργειες πώλησης πολεμικού υλικού στο αζέρικο καθεστώς του Αλίγιεβ και αυτός είναι θεμελιώδης λόγος για το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως κάθε υποστήριξη σε αυτό το καθεστώς που αποτελεί εξάρτημα του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο με την σειρά του είχε βοηθήσει εξαιρετικά τον Χίτλερ, μέσω της «τουρκικής ουδετερότητας» και τροφοδοσίας της Γερμανίας με πρώτες ύλες που επέτρεψαν στους Ναζί να συνεχίσουν τον πόλεμο για μερικά έτη.

Τί είναι αυτό που κερδίζουν οι ισραηλινοί-ιουδαϊκοί κύκλοι (και ποιά πρόσωπα είναι μέσα σε αυτούς;) ώστε να δικαιολογείται η ανοχή τους (τουλάχιστον) στους Ναζί πραξικοπηματίες της Ουκρανίας, να προσβάλουν το αίμα των «δικών τους ανθρώπων» θυμάτων του Ναζισμού και να συγκρούνται ανοιχτά με την Ρωσία που δηλώνει ότι κάνει αντιναζιστικό πόλεμο;

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

6/5/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...