Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ





Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης *

Το σύνθημα των Ηρώων στην απελευθερωτική επανάσταση του 1821 από την σκλαβιά των Τούρκων ήταν η πίστη προς την ελευθερία ή στον θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες τότε είχαν εξαντλήσει όλη τους την υπομονή και το κουράγιο από την πιεστική, παράνομη και παράλογη συμπεριφορά με τις “δημοκρατικές εντολές” των νόμων του σουλτάνου.

Μετά από δυο αιώνες σήμερα το 2022 τι έχει αλλάξει εκτός από τις τρομερές εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας με κίνητρο φυσικά το οικονομικό συμφέρον;

Πραγματικά συλλογίζομαι αν έχει αλλάξει τίποτα το ουσιαστικό στους ανθρώπους. Έχω την αίσθηση της αμφιβολίας αν όντως απελευθερωθήκαμε από την σκλαβιά το 1821 η μόνο από τους Τούρκους, μάλλον το δεύτερο.

Αν κάνουμε μια σύγκριση συμπεριφοράς από την περίοδο της σκλαβιάς των Ελλήνων από τους Τούρκους σουλτάνους, με την σημερινή συμπεριφορά από τους σύγχρονους δημοκρατικούς πολιτικούς και αρχηγούς των κομμάτων απέναντι στους Έλληνες πολίτες, είναι το ίδιο.

Τι άλλαξε απέναντι στους “ελεύθερους” Έλληνες πολίτες;

Αισθάνεται ο Έλληνας ελεύθερος, ή συνεχίζει να αισθάνεται καταπιεσμένος σκλάβος;

Με διαταγές του σουλτάνου χρησιμοποιούσαν τον σημερινό όρο που λέγεται κατάσχεση τα 2/3 από τις σοδιές του. Παράλληλα πλήρωνε το μόνιμο χαράτσι (φόρο) και όλα αυτά κάτω από το ζυγό της πίεσης.

Μετά από δυο αιώνες ο ζυγός της πίεσης συνεχίζεται με τις εκβιαστικές και παράνομες αποφάσεις με χαράτσι κατά των ανεμβολίαστων, από το τεχνητό Διοικητικό φόρο του Άρθ. 24 Ν. 4865/2021.

Οι προπληρωμένες και οι παράνομες περικοπές των συντάξεων από τον μόχθο του εργάτη και η περικοπή του εφάπαξ, εντολή σουλτάνου; Οι μόνιμες αυξήσεις φόρου είναι σήμερα από τον νέο χαρατζίμπαση.

Ποια είναι η ελευθερία που έχει ο Έλληνας σήμερα; Ακόμα και ο θάνατός του φορολογείται.

Αποδεικνύεται στην Ελλάδα ότι οι πολιτικοί των κυβερνήσεων ήταν και είναι προδότες με μια γενική και ευρύτερη έννοια.

Στην αρχαία Ελλάδα μπορεί να έχουν βγάλει θεωρητικά την έξυπνη πολιτική ιδέα της δημοκρατίας που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, δυστυχώς ούτε μέχρι και σήμερα (και δεν πρόκειται) άλλα έβγαλε και τους πρώτους προδότες.

Το κορυφαίο παράδειγμα ήταν του Λεωνίδα με τους 300ους στρατιώτες εναντίων της Περσικής λεγεώνας. Αντιστάθηκε στις Θερμοπύλες τον Ξέρξη, όπου στο τέλος αυτός απελπισμένος σκόπευε να αποσυρθεί βλέποντας να χάνει την μάχη και ξαφνικά εμφανίστηκε ο προδότης στον Ξέρξη και του αποκαλύπτει το μυστικό πέρασμα (μονοπάτι).

Οι κυβερνητικοί προδότες μετά την επανάσταση.

Θα αναφέρω δυο, τρία παραδείγματα, γνωρίζουμε ότι άδικα φυλάκισαν τον ήρωα της επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη τον Γέρο του Μοριά οι προδότες. Ο λόγος ήταν επειδή αρνήθηκε ο Κολοκοτρώνης να κυβερνήσει την Ελλάδα ένας ξένος. Βρέθηκε αυτός ο Έλληνας ήρωας που είχε όλο το δικαίωμα να κυβερνήσει την Ελλάδα και τον φυλάκισαν.

Ποιοι προδότες πατριώτες ήταν αυτοί που όρισαν να κυβερνήσει την Ελλάδα ο ξένος (ausländer) Γερμανός Όττο της Βαυαρίας; Τι σχέση είχε αυτός με το ιστορικό και με την επανάσταση της Ελλάδος;

Υπάρχουν πολλά σκοτεινά και απόκρυφα σημεία προδοσίας μέσα από την τριαδική αποκαλούμενη (Φιλική εταιρία) που ιδρύθηκε όπως γνωρίζουμε στην Οδησσό της Ουκρανίας, στην σημερινή πολεμική εμπλοκή με την Ρωσία. Ο Σκουφάς απεβίωσε το 1818 πριν την απελευθέρωση, όμως ο Ξάνθος και ο Τσακάλωφ απεβίωσαν 30 χρόνια μετά την απελευθέρωση!

Δεν έχει νόημα να αναφερθώ και σε άλλα παραδείγματα που είναι πλέον γνωστά.

Το διαίρει και βασίλευε δεν άλλαξε καθόλου είναι το ίδιο απλώς τώρα έγινε ποιο περίπλοκο σε σχέση με την εξέλιξη της κοινωνίας. Μακριά από όλους τους πολιτικούς “ανεξαιρέτου σειράς” σε αυτούς που κυβερνούν και σε αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα.

Άλλο πράγμα είναι να θέλω να εξουσιάζω τα συμφέροντα του κράτους και τα συμφέροντα των πολιτών και άλλο είναι να θέλω να εξουσιάζω τους Έλληνες πολίτες κατά το παρόμοιο σκεπτικό τρόπο ενός σουλτάνου.

Παρατηρούμε από τα υποτιθέμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης Μ.Μ.Ε, (διότι αυτά σήμερα είναι ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα) ότι οι χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, με ευκολία χλευάζουν και χαρακτηρίζουν τον Ερντογάν σουλτάνο, τον Πούτιν τσάρο κ.λπ.

Γιατί δεν τολμούν να χαρακτηρίσουν τον πρωθυπουργό και τους εκάστοτε πρωθυπουργούς της Ελληνικής ευρωπαϊκής χώρας για παράδειγμα Γερμανόφιλους η Γαλλόφιλους; Αυτό δεν είναι κακό αφού όλοι ήμαστε φίλοι μιας οικογένειας, έτσι δεν είναι; Θα τολμούσαν να χαρακτηρίσουν την Μέρκελ ναζί, όπου ασπάζεται την πολιτική ιδεολογία του Χίτλερ;

Η πραγματική ερμηνεία και το νόημα των δύο έψιλον ΕΕ, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε επίσης σαν μία ετερόρρυθμη η μια ευρωπαϊκή εταιρία, όπου αυτήν την στιγμή αποτελείται από 27 χώρες οι οποίες ανταγωνίζονται αναμεταξύ τους για τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα με κοινό νόμισμα το ευρώ και τίποτα άλλο το ουσιαστικό. Το κράτος που κυριαρχεί οικονομικά στην Ευρώπη, έχει το πρώτο λόγο.

Γενικά βρισκόμαστε σε μια πολυπλοκότητα του κόσμου όπου σταδιακά αυτοκαταστρέφεται. Αυτό δεν αλλάζει είναι ο νόμος της ακμής- πτώσης- παρακμής.

Ξυπνήστε ρε!

(Τελικά μήπως είμαστε όλοι για μπάτσες!)

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης

loading...