Όταν ο Παναγιωτόπουλους έλεγε: «ΔΕΝ θα στείλουμε άλλα όπλα στην Ουκρανία»! Χθες ομολόγησε την αλήθεια – ΒΙΝΤΕΟ


 
Αδειάζουν τις αποθήκες των νησιών του Α.Αιγαίου και των Δωδεκανήσων και τα στέλνουν στον Ζελένσκι;;;

Πλήρως αναξιόπιστη αποδεικνύεται η κυβέρνηση, η οποία λέει και «ξελέει» με μεγάλη ευκολία σε ό,τι αφορά εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα, όπως η Άμυνας της χώρας!


Ενώ στις 13 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος έλεγε στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής ότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής άλλων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, την Τρίτη παραδέχθηκε, αφότου πιάστηκε στα πράσα, ότι η χώρα έστειλε και πάλι όπλα.


«Είπαμε από την πρώτη στιγμή, ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, γιατί δεν υπάρχει αυτή την στιγμή θέμα εκ νέου ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ άλλων συστημάτων κτλ, ήρθε από τα αποθέματά μας», δήλωνε πριν από ένα περίπου μήνα ο Ν. Παναγιωτόπουλος.


Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα ο υπουργός δήλωνε στην Βουλή ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει άλλα όπλα στην Ουκρανία με το επιχείρημα ότι τα νησιά και γενικότερα ο ελλαδικός χώρος δεν δύναται να αποδυναμωθεί από άποψη άμυνας. Χθες ωστόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσιάζοντας ως αυτονόητη την αποστολή πολεμικού υλικού δήλωσε ότι «η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο». Με λίγα λόγια συνέχισε να παρεκκλίνει από την εθνική εξωτερική πολιτική, στέλνοντας όπλα αντί για υγειονομική βοήθεια σε εμπόλεμη χώρα. Αποστολές όπλων, 100% παράνομες αφού γίνονται χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου, όπως ο νόμος σαφώς ορίζει, την οποία είχε επιχειρήσει να αποκρύψει η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να προβεί στην παραπάνω δήλωση , καθώς χθες βρέθηκε εκτεθειμένος, μετά τη σχετική αποκάλυψη του ομολόγου του των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ο οποίος είχε μιλήσει για «συστήματα πυροβολικού». Τι εννοεί; Επιπλέον ρουκέτες από τα ρουκετοβόλα των RM-70 που η Τουρκία απαιτεί να απομακρυνθούν από τα νησιά του Α.Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :