Ετοιμάζουν κρίση! – Συμβούλιο του Συλλόγου ”Τούρκων” Δ. Θράκης: ”Δεν θα γίνουν παραχωρήσεις σε όσους αποφεύγουν την «τουρκική» ονομασία στη Δ. Θράκη”

 Στόχος της τουρκικής διπλωματίας, που προωθείται από το Προξενείο Κομοτηνής, είναι ο πλήρης εκτουρκισμός της μουσουλμανικής μειονότητας, ώστε να αποκτήσει τουρκική εθνοτική συνείδηση.

Το επόμενο στάδιο των τουρκικών σχεδίων είναι η απαίτηση καθεστώτος αυτονομίας, κατά το πρότυπο του Κοσσόβου, σε συνδυασμό με την πολυπληθή μουσουλμανική μειονότητα, που κατοικεί στη νότια Βουλγαρία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Την ώρα που η ένταση στο Αιγαίο είναι στα «κόκκινα», την ώρα που σε καθημερινή βάση τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο η Άγκυρα αναφέρεται διαρκώς στην «καταπάτηση των δικαιωμάτων» της μουσουλμανική (ή τουρκικής όπως αυτοί την χαρακτηρίζουν) μειονότητας στη Θράκη, αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Ο Ερντογάν αναφέρεται διαρκώς στην Συνθήκη της Λωζάνης, μια Συνθήκη την λέει ανοιχτά πως θέλει να την καταργήσει.

Το Directus.gr εδώ και μήνες χτυπάει ”καμπανάκι” για τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Ελπίζουμε πως και η σημερινή μας αποκάλυψη, θα ”ξυπνήσει” κάποιους στην Αθήνα!

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Μετά την 56η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης ”Τούρκων” Δυτικής Θράκης, η νέα διοίκηση και οι επικεφαλής των παραρτημάτων συγκεντρώθηκαν στην Προύσα για να αξιολογήσουν την τρέχουσα κατάσταση και τις εργασίες για την επόμενη περίοδο. Οι διευθυντές των κεντρικών γραφείων, οι οποίοι έλαβαν την ανάλυση της κατάστασης και τις υποδείξεις των Προϊσταμένων των Υποκαταστημάτων, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν λεπτομερώς τα θέματα.

Εκτός από το έργο που πρέπει να γίνει, σημειώθηκαν προσεκτικά τα πορίσματα του προέδρου και των διαχειριστών κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την πολιτική και υπερκομματική στάση και ευαισθησίες του Συλλόγου Αλληλεγγύης ”Τούρκων” Δυτικής Θράκης χωρίς να διακυβεύεται η θεσμική του στάση και λειτουργία. Οι πρόεδροι και οι διευθυντές των κεντρικών γραφείων και υποκαταστημάτων, που βρίσκονταν στην Προύσα με τους συζύγους τους στο πλαίσιο του διήμερου προγράμματος, συμφώνησαν ότι αυτές οι συναντήσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται εναλλάξ σε άλλες επαρχίες.

Αξιολόγησαν επίσης τα σχέδια της προσεχούς περιόδου των κεντρικών καταστημάτων μας, τα οποία μοιράστηκαν πληροφορίες για τον προσδιορισμό και την επίλυση των προβλημάτων.

«Δεν θα γίνουν παραχωρήσεις σε όσους αποφεύγουν την τουρκική ονομασία στη Δ. Θράκη. Κάποιοι θέλουν μία παράλληλη δομή στη Δυτική Θράκη».

Δηλαδή μας κατηγορούν για παράλληλη δομή στη Θράκη, αυτοί που θέλουν να ”ακρωτηριάσουν” την περιοχή!

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

”Νομίζω ότι όλοι έχουν δει ξεκάθαρα ότι η στάση μας, την οποία δηλώσαμε μέσω του Προέδρου Hasan Küçük. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα σταθούμε πίσω από τις αποφάσεις που πήραμε μέχρι τέλους. Την υπόθεση της Δυτικής Θράκης θα την κάνουμε σε συνεργασία με τους φορείς μας.

Στην περίπτωση της Δυτικής Θράκης γίνεται ένας μεγάλος αγώνας που δεν μπορεί να περιοριστεί σε άτομα. Η γραμμή μας από αυτή την άποψη δεν θα αλλάξει ποτέ σε αυτόν τον θεσμό, ο οποίος δεν έκανε ποτέ παραχωρήσεις σε όσους έθεσαν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από όλα. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, είναι οι θεσμοί μας που παραμένουν. Θα λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους και θα φροντίσουμε να επιστραφούν τελικά τα δικαιώματά μας που σφετερίστηκαν από το ελληνικό κράτος”, αναφέρει το δημοσίευμα!

https://directus.gr/

loading...