Γ. Χρούσος: Το στρες της πανδημίας θα επηρεάσει έως και τέσσερις γενιές

 

«Τα στρεσογόνα ερεθίσματα από την πανδημία και τον εγκλεισμό, θα επηρεάσουν αρνητικά τα σημερινά παιδιά και τους απογόνους τους για τις επόμενες δύο έως τέσσερις γενιές. Αυτό σημαίνει ότι θα υφιστάμεθα τα αρνητικά επακόλουθα της σημερινής πανδημίας μέχρι τον επόμενο αιώνα».

Θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε με ευκολία την παραπάνω διατύπωση, ως κινδυνολογία, ή φόβο, όταν όμως προέρχεται από τα έγκυρα και επιστημονικά χείλη ενός κορυφαίου καθηγητού Παιδιατρικής στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, τότε οφείλουμε να αφουγκραστούμε την ρήση αυτή, να προβληματιστούμε και να προετοιμαστούμε ανάλογα.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Γιώργος Χρούσος, ένας διακεκριμένος επιστήμονας που τιμά τον όρκο του και την πατρίδα, μιλάει πάντα με επιστημονικά επιχειρήματα και ψύχραιμο στιβαρό λόγο. Δεν έχει ανάγκη να τρομοκρατήσει, αλλά να αφυπνίσει.

loading...