Οι ΗΠΑ δεν καταδικάζουν τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο – Απάντηση-σοκ από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

 Πόντιος Πιλάτος” για άλλη μία φορά οι ΗΠΑ! Σε μία είδηση που όλα τα συστημικά ΜΜΕ απέκρυψαν και που φέρνει στο ”φως” το Directus.gr, οι ΗΠΑ δείχνουν για άλλη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ: ”Οι ΗΠΑ προέτρεψαν όλα τα έθνη τη Δευτέρα να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα άλλων καθώς η Ελλάδα και η Τουρκία ανταλλάσσουν ισχυρισμούς ότι έχουν πέσει θύμα παραβιάσεων του εναέριου χώρου του άλλου.”

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών θα πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται», δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εδαφικού εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση, όχι ενέργειες που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανατηφόρα ατυχήματα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

”Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgic, δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι στις 26-28 Απριλίου, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προκλητικές πτήσεις σε κοντινή απόσταση από τις τουρκικές ακτές και παραβίασε επανειλημμένα τον τουρκικό εναέριο χώρο”, αναφέρουν οι Τούρκοι!

Από την είδηση προκύπτουν τρία συμπεράσματα:

Α: Οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν καταδικάζουν την Τουρκία, αλλά βάζουν στο ίδιο ”τσουβάλι” και την Ελλάδα

Β: Η είδηση έρχεται από την Τουρκία. Οι δεν την έχουν διαψεύσει, άρα ισχύει!

Γ: Η Τουρκία επιστρέφει στο ”μαντρί” και τα παίρνει όλα!

Και αυτά, την στιγμή που στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων εισάγεται σήμερα (10:00 π.μ.) προς συζήτηση η νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ η οποία αναμένεται να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή την Πέμπτη, λίγα εικοσιτετράωρα προ της επίσημης επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Η συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν δεν θα έχει ετήσια ισχύ, όπως στο παρελθόν, αλλά τουλάχιστον πενταετή διάρκεια. Κύρια πρόβλεψή της είναι η επέκταση και εμβάθυνση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε τέσσερις νέες στρατιωτικές εγκαταστάσεις: α) στο στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο, β) στο πεδίο Βολής Λιτόχωρου Πιερίας, γ) στο στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη και δ) στη Ναυτική Βάση Σούδας. Επίσης προβλέπει ότι επιτρέπεται για τουλάχιστον μια πενταετία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, στη Βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου Μαγνησίας καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις που θα συμφωνηθούν διμερώς.

Και τέλος μην ξεχνάμε πως αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες οι πιέσεις προς την Αθήνα από συμμαχικές χώρες, με πρώτη τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τη Γερμανία (πέραν των συνεχών αιτημάτων του Κιέβου που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν να προκαλούν ακόμη και ενόχληση), με σκοπό να ξανασκεφθεί την παραχώρηση στην Ουκρανία συστημάτων σοβιετικής και ρωσικής προέλευσης με σκοπό να ενισχυθεί η χώρα για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, επικεντρωθείσα στην παρούσα φάση στη ανατολική και νότια πλευρά της ουκρανικής επικράτειας.

https://directus.gr/

loading...