Τα Φυτά Σας είναι Καχεκτικά; Το κόλπο με την Μπανάνα που θα τα Αναστήσει

 Εάν αφήσετε τα φυτά σας έστω και λίγες μέρες χωρίς πότισμα και χωρίς φροντίδα, θα τα δείτε να αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους (τι ιδέα να λείψετε για ένα Σαββατοκύριακο χωρίς αυτά!).

Έχουν χάσει την φρεσκάδα τους και μάλλον αξίζουν μια μικρή ενίσχυση για να ανακάμψουν και να συνεχίσουν να μεγαλώνουν σωστά. Σας παρουσιάζουμε μια τεχνική εξαιρετικά απλή και απίστευτα αποτελεσματική!

Τι χρειάζεστε:

Ένα δοχείο (μπουκάλι …)

Νερό

Φλούδα Μπανάνας:

Τα βήματα:

1) Φάτε τη μπανάνα σας και κρατήστε τη φλούδα.

2) Βάλτε τη φλούδα στο μπουκάλι και προσθέστε νερό.

3) Αφήστε τη μέσα για τουλάχιστον 48 ώρες.

4) Χρησιμοποιήστε αυτό το νερό για το πότισμα των φυτών σας.

Χάρη στη φλούδα μπανάνας, αυτό το νερό είναι γεμάτο σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο … Ό,τι χρειάζεται για να τονώσει τα φυτά στη γλάστρα και να λειτουργήσει ως λίπασμα! Καταπληκτικό, έτσι δεν είναι; Η φλούδα μπανάνας είναι ευεργετική και μπορεί να γίνει χρήσιμη για τα φυτά που έχετε στη γλάστρα με πολλούς τρόπους.

Τα φυτά στη γλάστρα υποφέρουν από έλλειψη των παραπάνω θρεπτικών συστατικών και ιχνοστοιχείων που αναφέραμε πιο πάνω και τα οποία βρίσκονται στη φλούδα της μπανάνας. Είναι γνωστό ότι τα φρούτα περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των βιταμίνων τους στην φλούδα και είναι κρίμα να την πετάμε όταν τα καθαρίζουμε. Στην περίπτωση της μπανάνας, η φλούδα δεν είναι βρώσιμη, συνήθως. Έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν λίπασμα για τα φυτά μας.

Μερικές από τις χρήσεις της σαν λίπασμα είναι:

να την τοποθετούμε μέσα στο ποτιστήρι ή στο δοχείο με το νερό που θα ρίξουμε στα φυτά

να την ρίχνουμε στον κάδο κομποστοποίησης

να διπλώνουμε γύρω-γύρω με αυτήν, τη ριζόμπαλα των μικρών σποροφύτων που βγάζουμε από τα σπορεία όταν κάνουμε μεταφύτευση

να την τοποθετούμε απευθείας στη θέση φύτευσης των φυτών

loading...