ΌΤΑΝ Ο ΕΩΣΦΌΡΟΣ ΜΙΛΆΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΌ ΕΣΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ

 Η αλήθεια είναι ότι στο κείμενο αυτό θα ακούσεις, και πρέπει να αντέξεις να το ακούσεις ως το τέλος, τον Εωσφόρο να μιλάει στον Θεό και να του θέτει αμείλικτα ερωτήματα. Αιώνια ερωτήματα. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Εωσφόρος μιλάει σε εσένα μέσω του Θεού, κι εσύ καλείσαι να ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ και να δώσεις μια απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Μπορεί στο κείμενο της ανάρτησης αυτής, όλα όσα θα ακούσεις, να σου φανούν ότι είναι προϊόν μυθοπλασίας. Όμως, είμαι βέβαιος, ότι τελικά, ο ίδιος στο βάθος της Ψυχής σου θα αποδεχτείς, ότι είναι όλα όσα άκουσες πέρα για πέρα αληθινά. Είναι η ζωντανή μαρτυρία του καθενός από εμάς, που αγωνίζεται να αντέξει στον πιο άγριο και πιο αδυσώπητο πειρασμό· στον πειρασμό της απελπισίας. Είναι η μαρτυρία ενός απλού ανθρώπου σαν κι εσένα που πίστεψε κι ακόμα το πιστεύει, ότι δεν υπάρχει σκοτάδι τόσο πυκνό που να μην μπορεί να λάμψει το φως και να σκορπίσει τις τρομερές σκιές που στοιχειώνουν τη ζωή όλων μας. Στο κείμενο αυτό υπάρχει Εκείνος που είναι πάντα έτοιμος να μας κατακλύσει με την ελπίδα, τη δική Του την ελπίδα, που δεν σβήνει και δεν αλλοιώνεται ποτέ. Υπάρχει Εκείνος που είναι πιο δυνατός από οποιοδήποτε σφάλμα, Εκείνος που μπορεί να νικήσει ακόμα και τον ίδιο το θάνατο. Που νίκησε τον θάνατο και χάρισε ζωή. Αιώνια ζωή.

Το κείμενο της ανάρτησης αυτής είναι στην πραγματικότητα η περιπέτεια της ανθρώπινης Ψυχής και Ύπαρξης, σε μια πορεία συντριβής, εξαγνισμού και λύτρωσης. Προσπάθησα να σου μιλήσω για την ύπαρξη μου που είναι ένας αγώνας άνισος ενάντια σε δυνάμεις υπέρτερες από τις δικές μου. 

Προσπάθησα να σου μιλήσω για την ανθρώπινη καρδιά και την Ψυχή. 

Φοβάμαι όπως κι εσύ. Πιέζομαι. Τρέμω και τρελαίνομαι. Λυγίζω κάτω από τα δυσβάσταχτα βάρη και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Μελαγχολώ. Θλίβομαι και η θλίψη κατατρώει πολλές φορές τα σωθικά μου. 

Δεν δίστασα όμως στο κείμενο αυτό να ξεγυμνώσω την ψυχή μου και να σου εξομολογηθώ ότι, μέρες και νύχτες ολάκερες αγωνίζομαι να παλέψω με κάτι που ξεπερνά τις δικές μου ανύπαρκτες δυνάμεις.

Η εικόνα του Θεού που ζει μέσα μου θα πεθάνει εάν δεν αγωνιστώ ενάντια στον εαυτό μου και σε εκείνον που ημέρα και νύχτα κατηγορεί εμένα στον Θεό, κατηγορεί τον Θεό σε εμένα, κατηγορεί εμένα σε εσένα κι εσένα σε εμένα. Κι αν η εικόνα του Θεού πεθάνει, τότε η ύπαρξη μου και η ύπαρξη σου θα έχει εκμηδενιστεί. 

Όμως, μέσα στο απόλυτο μαύρο του ο θάνατος έχει και φως. Μεγαλώνω, όπως κι εσύ, και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής είναι να συνειδητοποιήσω την θνητότητά μου. Να κοιτάξω κατάματα και με βαθιά αποδοχή την θνητότητά μου, να γκρεμίσω τις ψεύτικες επιφανειακές αξίες μου. 

Να καταλάβω πόσο ανόητο είναι όλη μέρα μετά μανίας να κυνηγώ χρήματα, φήμη, δόξα, και επιβεβαίωση. Να σου πω ότι στα πιο ανόητα και σάπια θέματα χάνεται η ζωή μου και η ζωή σου.

Όλοι άσωτοι και αυτοεξόριστοι είμαστε. 

Σημασία έχει να επιστρέψω σε Εκείνον που πάντοτε στέκει διαρκώς στο κεφαλόσκαλο και περιμένει. 

Σε παρακαλώ μην τρομάξεις. Το μόνο που θα δεις να περνάει μπροστά από μάτια σου είναι η δική σου η ζωή. Όμως μην μείνεις εκεί, γιατί δεν τελείωσε έτσι η ιστορία σου. Δεν μπορεί να τελειώσει έτσι η ιστορία σου.

Το μόνο που σου ζητώ να κάνεις είναι:

loading...