«Φυσικό αέριο: Φλέβα χρυσού η κρίση για τα αμερικανικά διυλιστήρια».

Πολλά τα χρήματα για τις ΗΠΑ από τον πόλεμο – εκτός του ότι διέσωσαν τη σχιστολιθική βιομηχανία τους με το τεράστιο κόστος εξόρυξης. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η ΕΕ – η οποία πυροβολεί κυριολεκτικά τα πόδια της.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή κατολίσθηση μετά το 2000 και το παλεύουν με κάθε τρόπο, έννομο και άνομο, με τις διεθνείς συνθήκες να μην έχουν την παραμικρή αξία για αυτές.

Με την απομάκρυνση της Ρωσίας από τις παροχές/παραδόσεις υδρογονανθράκων δίνουν ανοήτως συγκριτικό πλεονέκτημα στην Κίνα που τρίβει τα χέρια της (προετοιμαζόμενη εμφανώς για τα χειρότερα με εξαιρετικά δραστήριο τρόπο που δεν είναι δυνατόν να καταβληθεί) και στην Ινδία που ακολουθεί… έστω ασθμαίνοντας και αυξάνοντας την συνεργασία της με τους Άραβες… που και αυτούς χάνουν οι ΗΠΑ με τις Γεωστρατηγική απρονοησία τους, αγνοώντας τις σκέψεις ατόμων που είχαν ανυπέρβλητη σοφία στον τομέα και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ενίσχυση του όπως ο Κίσινγκερ.

Το πραξικόπημα στο Πακιστάν ήταν μια εξωφρενική γκάφα και θα έχει δραματικές επιπτώσεις σύντομα… ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Έβαλαν τα θεμέλια ενός νέου ΙΡΑΝ.

Όσο για την επιβίωση των σχιστολιθικών τους εταιρειών… έδωσαν προβάδισμα στις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων που θα στηριχθούν στο μαζικό κίνημα των πολιτών που δεν ανέχονται το διπλασιασμό της τιμής του gas.

Όσο για την Ευρώπη, μετά την εγκατάλειψη της καγκελαρίας από την Μέρκελ, η κατάσταση επιδεινώθηκε με τον άχρηστο Solts… Η Γερμανία δεν έχει καταλάβει ότι η Ευρώπη είναι ο χώρος της και για να γίνει απαιτεί ενισχυμένη συνεργασία εδώ, αμοιβαία καλές σχέσεις με την Ρωσία και συμβατικές σχέσεις με την άσπονδη φίλη της στα δυτικά… Τα παθήματα της στο παρελθόν, δεν της έγιναν μαθήματα δυστυχώς…

Η Ελλάδα οφείλει να υψώσει τη φωνή της υπέρ μιας ευρωπαϊκότερης και δημοκρατικότερης στις εξωτερικές σχέσεις της Γερμανία και μια πολύ προσεκτική σχέση απέναντι στις άφιλες και εκμεταλλευτικές άνευ αντικρίσματος ΗΠΑ.

loading...