Ο εφιάλτης του Ρωσσικού εθνο-μπολσεβικισμού … η Ανατολή της Δύσεως




’Υπάρχει συνείδησι στο Κρεμλίνο?? ??

Αναρωτιούνται ποτέ ποιος είναι ο σκοπός της ζωής? Προς τι όλα αυτά;  Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν την θηριωδία του κορεατικού αεροσκάφους υποδηλώνει ότι σκέφτηκαν ποτέ τέτοια ερωτήματα;  Όχι.

Η πίστη τους είναι άγονη συνείδηση, απρόσβλητη στις προτροπές του καλού και του κακού. Για αυτούς είναι το σύστημα που μετράει και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να συμμορφώνονται ‘’ 

                                       Margaret Thatcher ( 29η Σεπτεμβριου 1983)                               

Ήταν μέρος της ομιλίας της  Μάργκαρετ Θάτσερ  στο Ίδρυμα  Winston Chuchill Award λίγες ημέρες μετά την αποτρόπαια  κατάρριψι ( 1η Σεπτεμβριου 1983) από σοβιετικά πολεμικά αεροσκάφη, του Μπόινγκ 747, τζάμπο, της Korean Air Lines που εκτελούσε την πτήσι Νέα Υόρκη-Σεούλ). Όλοι οι επιβαίνοντες -συνολικά 269 άτομα, εκ των οποίων, 23 μέλη του πληρώματος και οι υπόλοιποι  246 επιβάτες-μεταξύ των οποίων, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ  Λώρενς ΜακΝτόναλντ αλλά και 22 παιδιά κάτω των 12 ετών-  βρήκαν τραγικό θάνατο. Η τότε αθάνατη Ελλάς με κυβερνήτη τον ανερμάτιστο Ανδρέα Παπανδρέου /ΠΑΣΟΚ  αρνήθηκε να καταδικάσει την κατάρριψι του επιβατηγού αεροπλάνο  σε πλήρη μοναχική  αντίθεσι από όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε.

Σήμερα παρακολουθούμε στις οθόνες της τηλεοράσεως  την ‘’ειδική επιχείρησι ’’ Πούτιν. Δηλαδή την βάρβαρη  και απρόκλητη εισβολή της Ρωσσίας του ‘’χριστιανού ορθοδόξου’’ με τα μεγαλειώδη σταυροκοπήματα  Πούτιν,  με αμείωτους καθημερινούς βομβαρδισμούς, ακόμη σχολείων και νοσοκομείων   με εκατόμβες νέκρων αμάχων , συμπεριλαμβανομένων  παιδιών και  εγκύων. Την ισοπέδωσι πόλεων  και ανθρώπους νοικοκύρηδες πριν από λίγες ημέρες , να περιφέρονται  σήμερα δυστυχείς σε   πόλεις ερείπια στα  χαλάσματα των σπιτιών  τους. Καταρρακωμένες μητέρες να αναζητούν τα σκοτωμένα τους παιδιά παραχωμένα σε υπονόμους και σε ομαδικούς τάφους  και ένα ατέλειωτο κύμα ΑΛΗΘΙΝΩΝ προσφυγών, υπερήφανων ανθρώπων που δεν είναι καν ικέτες αλλά σεβάσμιοι ελεύθεροι αξιοπρεπείς ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

 Μέχρι την  31 Μαρτίου 2022 συνυπολογίζεται ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας ή περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια προσφύγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία και άλλα 7,1 εκατομμύρια άτομα που εκτοπίστηκαν εντός της χώρας .( ιδέ σχετ πηγή –  έκθεσι της   Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR))  

Όμως ο επεκτατικός πόλεμος του Πούτιν  συνεχίζεται ακατάπαυστα. Κάθε στιγμή σαν αιώνας, κάθε μέρα σαν στιγμή. Εβδομηντα  και τόσες ημέρες μέχρι σήμερα, οι Ουκρανοί με υπεράνθρωπο  ηρωισμό ως επιστρατευμένο  έθνος όλοι μαζί,  με ακλόνητη εθνική συνείδηση  μάχονται άνισο αλλά όχι μάταιο  αγώνα εναντίον μιας τρομακτικής πολεμικής μηχανής. Ενός ασεβούς στρατού  που συμπεριφέρεται ως άτακτος. Ενός κράτους γίγαντος με πήλινα πόδια που κυβερνάται από έναν παρανοϊκό αδίστακτο δικτάτορα, ο οποίος  παρακολουθεί  ανέκφραστος την ασύλληπτη καταστροφή μιας πολιτισμένης χώρας με πόλεις ιστορικά στολίδια, να μετατρέπονται σε μπάζα και συνεχίζει απτόητος αναίσχυντος  το ‘’έργο’’ του, χωρίς ουδέν και τίποτα να τον ελέγχει. Ενώ η στρατευμένη τηλεοπτική  δημοσιογραφία της Ρωσσίας κατά τις εντολές του προβάλει βίντεο και  ‘’αποδεικνύει’’ απειλητικά εντός πόσων δευτερολέπτων   οι πρωτεύουσες της Ευρώπης θα εξαϋλωθούν με πυρηνικές  ή άλλες κεφάλες που είναι έτοιμες  να εκτοξευθούν ανά πάσα στιγμή ,ως εάν είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να  καταστραφεί πλην της Ρωσσίας, μόλις το θελήσει ο υπέρ -κυβερνήτης της αναστημένης  σοβιετίας…

Βαρβαρικές ανήκουστες  πράξεις ανθρωπόμορφων  όντων με στρατιωτική στολή   όπως ο  βιασμός αγοριού  μπροστά στην μητέρα του δεμένη σε μια καρέκλα ή βιντεοσκοπίσεις βιασμών παιδιών, με αποστολή σε πρακτορεία ειδήσεων από τους ‘’υπερήφανους’’ δράστες  είναι αδιανόητες και στιγματίζουν ανεξίτηλα τον αιώνα μας και τον ένοχο, που έχει όνομα και διεύθυνσι. Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν-Κρεμλίνο.

  Δυστυχώς όμως, ευθύνη φέρει  και  η ηγεσία της Δύσεως (ΗΠΑ),  που δεν απέτρεψε αλλά δια της ανοχής της  και της αποτυχημένης ιστορικώς, πολιτικής του κατευνασμού ( ιδε μηδενικές αντιδράσεις στην Γεωργία-Ν Οσετία-Κριμαία)  -ως πράσινο σηματοδότη – παρέσχε το ‘’δικαίωμα΄΄ της επιθετικής εισβολής. Βεβαίως  και η Ευρώπη συνήργησε με  την πρωτοφανή διαχρονική ευπιστία- αφέλεια  της- τόσα χρόνια, έως ότου πλέον καταστάσα ενεργειακώς ‘’υπόδουλη’’ στην  Ρωσσία , επέτυχε    να βιώνουμε  σήμερα την κατάστασι που τόσο παραστατικά είχε περιγράψει ο Winston Chuchill::  «Από τη στιγμή που θα πάρεις τη θέση ότι δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να υπερασπιστείς τα δικαιώματά σου ενάντια στην  επίθεση …  δεν υπάρχει τέλος στις απαιτήσεις που θα γίνουν ή στις ταπεινώσεις που πρέπει να γίνουν αποδεκτές». Και γίνεται έτσι κάθε μέρα περισσότερο ορατό πάρα την γενναιοδωρία εκ μέρους των ΗΠΑ και της Ευρώπης με κάθε δυνατό μέσο σε οπλικά συστήματα και σε οικονομικές παροχές δισεκατομμυρίων , προς την Ουκρανία ότι ο 3ος παγκόσμιος είναι περίπου αδύνατον να αποφευχθεί αν δεν έχει ήδη  αρχίσει , παρά τις όποιες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας 

Ταυτοχρόνως βλέπουμε ντροπιασμένοι, ότι ένοχο και κατακριτέο αναδεικνύεται  ένα απίστευτα σημαντικό τμήμα  της   κοινωνίας της Δύσεως που παρά την τεχνολογική εξέλιξι και την υπέρ-πληροφόρησι σε όλους τους τομείς του γίνεσθαι  και συμβαίνειν,  ως εάν  η λογική του αυτονοήτου  να είναι   εξωκόσμιο αγαθό, παραμένει  προκλητικά και χωρίς ίχνος  συνειδήσεως φιλικό προς το εγκληματικό  καθεστώς -πολιτική Πούτιν. Δηλαδή την σταδιακή εφαρμογή  της 4ης  πολιτικής θεωρίας-Ευρασιατισμου  του  Αλεξάντρ Γκελγιέβιτς Ντούγκιν που συνδυάζει όλα τα ισχυρότερα σημεία του κομμουνισμού, του ναζισμού, του οικολογισμού και της παραδοσιοκρατιας . 

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο  μια ετερόκλητη μάζα όλων των  πολιτικών αποχρώσεων  με όζουσα πρωτίστως εκείνη της  αριστεράς, σφιχταγκαλιασμένης με τους   αυτοαποκαλούμενους   ακροδεξιούς αλλά και  φανατισμενους   θρησκόληπτους παραθρησκευτικών οργανώσεων, οικολόγων ακόμη και και μουσουλμάνων που όλοι αυτοί συντρέχουν κατά του ενός και μοναδικού των εχθρού. Της προόδου και της ελευθερίας  που επετεύχθη με την δημοκρατία και προπαντός την ελεύθερη οικονομία και την  παγκοσμιοποίησι ..

 Διότι πως να εξηγηθή τούτο..Να υπάρχουν λογικοί νοήμονες (??)  πολίτες που να βλέπουν αυτήν την ναζιστική εισβολή,  να την δικαιολογούν , να την ξεχωρίζουν ‘’πονετικά’’ από το ανθρωπιστικό μέρος και να τηρούν θέσιν ανοχής και αποδοχής  έναντι του Πούτιν.Ως εάν υπάρχει  ‘’λογικό΄΄ επιχείρημα που θα έδινε ποτέ και διά οιανδήποτε λόγο το δικαίωμα  στην  Ρωσσία να εισβάλλει σε όποιο όμορο   γειτονικό ή παραπλήσιο κράτος   έκρινε  προληπτικά  για ‘’αμυντικούς’’  λόγους και να χαράσσει νέα σύνορα ως επακόλουθο βίαιων παρανόμων  ‘’τετελεσμένων’’ γεγονότων .. που δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά όσο γυρίζει  η γη πέριξ του ηλίου. 

Στο μέλλον οι ψυχολόγοι & οι ψυχίατροι  κοινωνιολόγοι και ερευνητές  θα διαβάζουν με ιατρικό-επιστημονικό  ενδιαφέρον αυτή την συμπεριφορά σημαντικού μέρους της κοινωνίας μας που αποδέχεται  συναινεί στην βία  νταή παράφρονος εθνικό-μπολσεβίκου  ως απότοκο απαιδείας ,   ιδεοληψίας – ψυχωτικής εμμονής, οργανωμένης  παραπληροφορήσεως του συστήματος Πούτιν  και   μίσους κατά ενός και μόνον φανταστικού  εχθρού, δηλαδή κατά της προόδου που επετεύχθη με την παγκοσμιοποίησι και την ελεύθερη οικονομία. Δηλαδη της συμπεριφοράς εκείνης   σημαντικής μερίδος και του δικού μας λαού νεο-ελλήνων,  που ζή στον κόσμο μιας αντεστραμμένης πραγματικότητάς .Όπου ο εγκληματίας ο θύτης είναι αθώος και τα θύματα  ένοχοι.. Οι ψευδόμενοι ειλικρινείς και οι φιλαλήθεις ψεύτες , ως εάν είναι ανίκανοι να διακρίνουν το δίκαιο από το άδικο και το καλό από το κακό.

Όμως ας θυμίσουμε στους συμπατριώτες μας ότι η Ουκρανία είναι  ουδόλως  ξένη προς την Ελλάδα. Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, την πρώτη ημέρα της ρωσσικής εισβολής στην Ουκρανία, δύο ρωσικά πολεμικά πλοία, το Vasily Bykov και το Moskva ( βυθισθηκε στις 14 Απριλίου 2022)  επιτέθηκαν στο Φιδονήσι ή Οφιούσα κατά την αρχαιότητα ή Λευκή  το νησί του Αχιλλέως, όπως αναφέρεται κατά κόρον στην αρχαία ελληνική γραμματεία ( εδώ καταγράφω μόνο τον  Δίωνα Χρυσόστομο) 

‘’᾿… Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι του Βορυσθένη (σημερινός Δνείπερος ποταμός που διασχιζει την Ουκρανία)    έχουν επίσης καλλιεργήσει ένα ενδιαφέρον για τον Όμηρο, πιθανώς επειδή εξακολουθούν να είναι πολεμοχαρείς, αν και μπορεί επίσης να οφείλεται στον σεβασμό τους για τον Αχιλλέα, γιατί τον τιμούν υπερβολικά, και έχουν ιδρύσει δύο ναούς για τη λατρεία του. ένα στο νησί που φέρει το όνομά του και ένα στην πόλη τους. Κι  έτσι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για κανέναν άλλο ποιητή εκτός από τον Όμηρο. Και παρόλο που δεν μιλούν πλέον καθαρά ελληνικά, επειδή ζουν ανάμεσα σε βαρβάρους, παρόλα αυτά σχεδόν όλοι τουλάχιστον γνωρίζουν την Ιλιάδα από έξω.’’

Στο πρωτότυπο κείμενο:. ‘’καὶ τἄλλα οὐκέτι  σαφῶς ἑλληνίζοντες διὰ τὸ ἐν μέσοις οἰκεῖν τοῖς βαρβάροις ὅμως  τήν γε Ἰλιάδα ὀλίγου πάντες ἴσασιν ἀπὸ στόματος.’’

Διερωτὠμαι τι θα ἐγραφε σήμερα.ΙΑΣΩΝ


Πηγές Αναφορές

1. 1983 Sep 29 Th

Margaret Thatcher, Speech at the Winston Chuchill Foundation Award dinner

https://www.margaretthatcher.org/document/105450 

2.Κατάρριψη νοτιοκορεατικού τζάμπο από τους Σοβιετικούς

https://www.kathimerini.gr/k/100yk/1052306/katarripsi-notiokoreatikoy-tzampo-apo-toys-sovietikoys/

3.Ουκρανία: Έκθεση αποτελεσμάτων – Απρίλιος 2022

https://www.unhcr.org/gr/25637-oukrania-ekthesi-apotelesmaton.html

4.Putin “Begins Gas Blackmail of Europe”: The US Must Give Ukraine Warplanes to Defeat Russia

https://www.gatestoneinstitute.org/18477/putin-gas-blackmail

5.Ευρασιατισμός;

https://www.kathimerini.gr/opinion/561732046/eyrasiatismos/

6.Βύθισις Moskva

https://www.protothema.gr/world/article/1233438/vuthisi-tou-moskva-ti-sunevi-pragmatika-sto-stolidi-tou-rosikou-stolou/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10718499/Ukraine-war-Kyiv-claims-successful-hit-Russian-warship.html?ito=social-twitter_mailonline

7.Δίων Χρυσόστομος 

https://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Dio_Chrysostom/Discourses/36*.html

8.The Eurasianist Threat Ἔυρασιατικη απειλη 

https://www.nationalreview.com/2014/03/eurasianist-threat-robert-zubrin/

9. Russia: Where the Real Fascists Are

https://reason.com/2014/03/23/russia-where-the-real-facists-are/                                                                  10. 10 χρόνια από τον πόλεμο Γεωργίας-Ρωσίας: Το χρονικό της σύγκρουσης 

https://gr.euronews.com/2018/08/08/polemos-rosias-georgias-deka-xronia-xroniko                          

11 Πόλεμος στην Ουκρανία:

https://www.tovima.gr/2022/03/12/world/polemos-stin-oukrania-den-itan-anapofeyktos-alla-kinoumastan-pros-ayton-edo-kai-xronia-i-dysi-i-rosia-kai-i-oukrania/

12. Η Ιστορία της Κριμαίας

https://www.sansimera.gr/articles/756


loading...