ΜΜΕ στην Αμερική μεταδίδουν με αγωνία «Δυστυχώς αυτό που ζούμε τώρα είναι μόνο η αρχή – Τελειώνουν ακόμα και οι κονσέρβες»!

Γίνεται λόγος για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΙΜΟ που βρίσκεται προ των πυλών…

ΧΑΜΟΣ επικρατεί στο αμερικανική κοινωνία! Εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν όσα  έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή της ιστορίας.  

Γράφουν χαρακτηριστικά (μεταφράζουμε ακριβώς στο ύφος που γράφονται τα κείμενα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού):

«Η παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία του COVID κατά το 2020 και το 2021 δημιούργησε την πιο επική κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας στη σύγχρονη εποχή, και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία κάνει αυτήν την κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας ακόμη χειρότερη.

Δυστυχώς, έρχονται περισσότερες παγκόσμιες δυσκολίες. Θα υπάρξουν περισσότεροι πόλεμοι, θα υπάρξουν περισσότερες (στημένες;;;) επιδημίες! Επομένως, εάν πιστεύετε ότι τα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού είναι σοβαρά τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να δείτε τι θα ακολουθήσει.

Αν πάτε στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα λιανικής σήμερα, θα παρατηρήσετε ότι τα επίπεδα αποθεμάτων είναι χαμηλότερα από το συνηθισμένο και υπάρχουν κατά τόπους άδεια ράφια.

Αλλά τα περισσότερα είδη εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα τις περισσότερες φορές, και αυτό είναι, μέχρι στιγμής, καλό νέο.

Την επόμενη φορά που θα πάτε στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων μην εκπλαγείτε όταν δείτε και εκεί μερικά άδεια ράφια.

Πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων αντιμετωπίζουν έλλειψη σε κονσέρβες τροφών για κατοικίδια.

Μια άλλη έλλειψη που πρόκειται να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας καθώς οδεύουμε προς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η αυξανόμενη έλλειψη χλωρίου. Προφανώς αυτή η έλλειψη  προκλήθηκε αρχικά  από την καταστροφή μιας μονάδας παραγωγής στην Λουιζιάνα!

Η έλλειψη χλωρίου θα μπορούσε να επεκταθεί χάρη στην έλλειψη δομικών υλικών. Όποιος προσπαθεί να χτίσει ένα σπίτι γνωρίζει πόσο επώδυνη έχει γίνει η έλλειψη δομικών υλικών, και αναμένω ότι θα γίνει πιο σοβαρή το 2023 και μετά.

Εν τω μεταξύ, η έλλειψη γάλακτος για βρέφη συνεχίζει  να επιδεινώνεται …

Αλλά τουλάχιστον μπορούμε να χαιρόμαστε που τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα εδώ όσο στην Ευρώπη. Εκεί, έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένη διανομή με δελτίο ορισμένων προϊόντων. Για παράδειγμα, μόλις ανακοινώθηκε ότι η Tesco περιορίζει πλέον κάθε πελάτη  σε τρία μπουκάλια μαγειρικό λάδι! Ο Guardian  αναφέρει ότι η Tesco, με περισσότερα από 4.000 καταστήματα λιανικής, έθεσε όρια αγοράς τριών μπουκαλιών μαγειρικού λαδιού ανά πελάτη. Ακολουθεί τις Waitrose και Morrisons, άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θέτουν όρια μπουκαλιών, μόλις δύο ανά πελάτη.

Αυτή η συγκεκριμένη έλλειψη σχετίζεται άμεσα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο «γκουρού της αγοράς» Ντέιβιντ Άινχορν  προειδοποιεί  ότι αυτός ο πόλεμος επιδεινώνει ένα ολόκληρο πλήθος συνεχιζόμενων προβλημάτων …

Ο πληθωρισμός, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι ελλείψεις ενέργειας, τροφίμων, πρώτων υλών και εργασίας υπήρχαν ήδη ως ζητήματα (τεχνητή ενεργειακή κρίση) που ο πόλεμος έχει πλέον επιδεινώσει.

Δυστυχώς, έχει πολύ δίκιο και στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν κανονικά περίπου το 30 τοις εκατό του συνόλου των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού!

Όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρότζερ Μάρσαλ ρωτήθηκε πρόσφατα σχετικά με αυτό, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι θα επέλθει σίγουρα «παγκόσμια πείνα» …

«Αυτός θα είναι ένας παγκόσμιος λιμός. Νομίζω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα από φέτος»,  είπε ο γερουσιαστής.

Τα καλά νέα είναι ότι κανείς δεν πεθαίνει από την πείνα αυτή την στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά οι τιμές των τροφίμων σίγουρα ανεβαίνουν δραματικά και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν διάφορα σχετικά με αυτό. Για παράδειγμα, το παρακάτω  προέρχεται αρχικά από το USA Today …

Οι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα αγωνίζονται να βάλουν τρόφιμα στο τραπέζι καθώς ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός και οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου δαγκώνουν περισσότερο τους ήδη μικρούς μισθούς τους.

Και είναι μόνο η αρχή…»…

https://www.el.gr/

loading...