Μ.Τσαβούσογλου: «Ή αποστρατικοποίηση των νησιών ή θέτουμε θέμα κυριαρχίας των νησιών» – Αμφισβητεί Ρόδο, Σάμο, Χίο, Κω κ.λ.π.

Ανακοίνωσε το τέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αλλιώς όπως είπε η Τουρκία θα ανακινήσει ζήτημα για την κυριαρχία τους.

Η δήλωσή του ήταν τελεσιγραφική.

«Υπάρχει όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θεμα κυριαρχίας τους», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα έχει στείλει δύο επιστολές στον ΟΗΕ, με τις οποίες καταγγέλλει την Αθήνα για παραβίαση των συνθηκών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία βάζει τέλος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι νιώθουν ότι δεν μπορούν να ευχαριστήσουν το κοινό τους αν δεν κάνουν επιθετικές παρατηρήσεις κατά της Τουρκίας, τουλάχιστον 5-10 φορές την ημέρα!

Το θράσος της Άγκυρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας που απολαμβάνει στο Αιγαίο όπου τα μαχητικά της πετούν ανενόχλητα πάνω από ελληνικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι όλα τα όπλα που έχει στείλει η ελληνική κυβέρνηση στην Ουκρανία είναι από τα αποθέματα των νησιών.

Δηλαδή έχει προχωρήσει σε σιωπηλή αποστρατικοποίηση των νησιών καθώς είναι όπλα που «δεν περισσεύουν» και δεν έχει καθοριστεί με τι και αν θα αντικατασταθούν.

loading...