Απίστευτο! Δόθηκε εντολή να εκδιωχθούν οι Ρώσοι μοναχοί από το Άγιον Όρος;!

 Άγιον Όρος: Από μια κλωστή κρέμεται η συνοχή της Ορθοδοξίας. -Την ίδια ώρα ένα βήμα πριν την κρατική παρέμβαση για τη Μονή Εσφιγμένου!!!

Πληροφορίες που καταφθάνουν στο tilegrafimanews.gr κάνουν λόγο για εκδίωξη των 127  μοναχών από τη Μονή Εσφιγμένου καθώς δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εξάλλου, βαθαίνει το χάσμα στην Χριστιανοσύνη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ασκούνται πιέσεις στο Άγιο Όρος, προκειμένου να εκδιωχθούν οι Ρώσοι μοναχοί.

Μάλιστα αυτή την ανησυχία δεν έκρυψε ούτε το Πατριαρχείο Μόσχας, με τον Ντιμίτρι Σαφόνοφ, Γραμματέα Διαθρησκειακών Σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, να συνδέει την πρόθεση αυτή με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος στο τέλος Μαίου.

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σχεδιάζεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος στα τέλη Μαΐου και ίσως αυτό να συμπέσει με την αστυνομική ενέργεια που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία κατά των μοναχών της μονής Εσφιγμένου που διαφωνούν με την πολιτική του Βαρθολομαίου», δήλωσε και ισχυρίστηκε ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, έλαβε από αυτόν, σύμφωνα με τον Τύπο, τη συγκατάθεσή του για την έξωση του ρωσικού μοναχισμού από το Άγιον Όρος»!

Από μια κλωστή κρέμεται η συνοχή της Ορθοδοξίας και θα πρέπει αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή να επικρατήσει η σύνεση…

https://tilegrafimanews.gr/

loading...