Αυτή είναι η Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη είναι, ο θεός να βάλει το χέρι του, Υπουργός Παιδείας και Θρησκεύματος.

Λέω ο θεός να βάλει το χέρι του γιατί σίγουρα η Νίκη θα το ήθελε, όπου δει παπά και αυτή πρώτη, και λέω Θρησκεύματος γιατί απότι φαίνεται η Νίκη δεν νοιάζεται για ανεξιθρησκεία όπως λέει το Σύνταγμα αλλά μόνο για το «εθνικό θρήσκευμα».

Η Νίκη λέει πως οι εισακτέοι φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα είναι 68.394, ενώ «υπενθυμίζει» (δηλαδή το γράφει το press release που κοπιάρουν αδιαμαρτύρητα σχεδόνα όλα τα ΜΜΕ) πως ο αριθμός των υποψηφίων που εισήχθησαν πέρσι ήταν 60.070. 

Η Νίκη λοιπόν προσπαθεί να καλλιεργήσει, και υποβοηθιέται από τα ΜΜΕ ελέω λίστας Πέτσα  λίστας ΔΕΗ κλπ κλπ., την εικόνα πως φέτος «εδωσε» 8-9 χιλιάδες θέσεις περισσότερες.

Η Νίκη δεν σου λέει όμως πως το 68.394 δεν είναι ο αριθμός εισακτέων (πως μπορεί να είναι ενώ οι εξετάσεις δεν έχουν αρχίσει καν?) αλλά ο αριθμός των θέσεων που είναι διαθέσιμος.

H Nίκη επίσης δεν σου λέει πως ο αντίστοιχος αριθμός πέρσι, των διαθέσιμων θέσεων, ήταν 77.415. Δηλαδή αντί για αύξηση που θέλει να πιστεύεις η Νίκη, είχαμε ΜΕΙΩΣΗ 9000 θέσεων.

Η Νίκη επίσης δεν σου λέει πως ο λόγος που υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις διαθέσιμες (77.415 το 2021) και τις πληρωθείσες (60.070) θέσεις το 2021 ήταν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) η οποία καθιερώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 ΞΑΦΝΙΚΑ από την ίδια την Νίκη και οδήγησε ουσιαστικά κοντά στους 17000 νέους στα χέρια των ιδιωτικων ΙΕΚ.

Η Νίκη ξαναματαεπίσης δεν σου λέει πως αν πέρσι η ΕΒΕ κόστισε 17000 θέσεις, λογικά φέτος θα κοστίσει παρόμοιο νούμερο, οπότε οι εισακτέοι δεν θα είναι με τίποτα 68.934 (διαθέσιμες θέσεις) αλλά μάλλον πιο κοντά σις 50000. Οπότε άλλα 10000 άτομα λιγότερα στην Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση από πέρσι.

Η Νίκη έχει σχέδιο. Το έχει φανερώσει και το έχει δηλώσει και δημόσια.

Η Νίκη δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά σου, ούτε για σένα, εκτός και αν είσαι παπάς, ή ΙΕΚάρχης.

Η Νίκη λέει πως είναι Υπουργός Παιδείας αλλά δεν είναι.

Αυτή είναι η Νίκη και μάλλον μισεί οτιδήποτε έχει να κάνει με το Δημόσιο και οτιδήποτε έχει να κάνει με την Παιδεία.

Αυτή είναι η Νίκη και αποφασίζει το μέλλον των παιδιών σου.

Ίσως επειδή πληρώνεται, ίσως επειδή το θέλει, αλλά σίγουρα επειδή την αφήνεις.

Ως πότε?

James Veikos

loading...