Πολωνία κατά Γερμανίας: «Παραδώσαμε τα δικά μας άρματα μάχης στην Ουκρανία και δεν μας τα αντικαταστήσατε»

 Η Βαρσοβία ήδη κατηγορεί ανοιχτά το Βερολίνο ότι αθέτησε την υπόσχεση του, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel να αναπληρώσει τα άρματα μάχης που έστειλε στην Ουκρανία με αντίστοιχους αριθμούς γερμανικών αρμάτων μάχης.

Με άλλα λόγια η Πολωνία αυτή την στιγμή έχει μεγάλο κενό στο αρματικό της δυναμικό.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας είχε περιγράψει ξεκάθαρα την αντίστοιχη συμφωνία που έκανε με την Τσεχία: «Η Τσεχική Δημοκρατία προμηθεύει με βαρέα όπλα την Ουκρανία, εμείς βοηθάμε να κλείσουμε τα κενά με βαρέα όπλα από τα γερμανικά βιομηχανικά αποθέματα». Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Τσεχική Δημοκρατία μπορεί να μεταφέρει τα δικά της άρματα ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα δωρεάν γερμανικά Leopard.

Όπως αποκαλύπτει το Σπίγκελ, η Βαρσοβία παρέδωσε σχεδόν όλα τα  ρωσικής κατασκευής άρματα στο Κίεβο (240 τον αριθμό) και ως εκ τούτου ζήτησε να αντικατασταθούν με τα πιο σύγχρονα γερμανικά Leopard, αλλά το Βερολίνο δεν το έχει κάνει ακόμα.

Όπως σημειώνει το άρθρο, η Γερμανία δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε κάτι τέτοιο, αφού δεν διαθέτει νέα άρματα μάχης!

Έτσι η Πολωνία παρέδωσε σχεδόν το σύνολο των αρμάτων που διέθετε από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και αυτή τη στιγμή έχει ουσιαστικά είναι άοπλη…

Aυτό φυσικά σημαίνει και κενό ασφαλείας για το ίδιο το ΝΑΤΟ ενώ η προμήθεια τόσο μεγάλων ποσοτήτων στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία έχει αρχίσει να στοιχίζει στις δυτικές χώρες.

Αντίθετα με ότι διαδίδουν τα δυτικά ΜΜΕ η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις στην Ουκρανία από την αρχική δύναμη.

Μάλιστα οι Ουκρανοί υπερτερούν αριθμητικά πολλές φορές ακόμα και 3 προς 1.

Παρόλα αυτά η ήττα στο Ντόνμπας προδιαγράφεται με καθαρές «γραμμές».

loading...