ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;

«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ…»


Γράφει ο Simple Simon

Αφορμή για την σύνταξη αυτού του άρθρου, ήταν το σχόλιο του αξιότιμου Νικήτα Αποστόλου, στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Το σφάλμα του

Ηράκλειου».

«.-Πολύ μου άρεσε η φράση στο κείμενο “Καλλίτερα μια ώρα ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά μες το μαντρί.” ας μου επιτρέψει ο αδελφός συντάκτης του να προσθέσω “της Ε.Ε.” . 

Έπρεπε βέβαια οι Επίσκοποί μας ως διάδοχοι των Αποστόλων να μας συστήσουν να αγωνιζόμαστε όλοι οι πιστοί ως Χριστιανοί μέσα και μέσω των ενοριών μας συλλογικά στην κοινωνία που ζούμε, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και “πολιτικής πίεσης”, με αγάπη, για την δικαιοσύνη, την ειρήνη, την ελευθερία την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις άλλες εντολές του Ευαγγελίου.

Να αγωνιζόμαστε με παρρησία και να αντιμαχόμαστε το μίσος, την αδικία την ανισότητα, την καταπίεση , την αυθαιρεσία, τον πόλεμο.

Να αγωνιστούμε σήμερα ενάντια σε όλους τους υποκριτές, τα όργανα της “Νέας Τάξης Πραγμάτων”, που χύνουν ποταμούς με κορκοδείλια δάκρυα για την συντελούμενη στην Ουκρανία ανθρωπιστική καταστροφή, ενώ υπογείως προωθούν την υλιστική υποδούλωση των λαών μέσω σχεδίου εωσφορικής παγκοσμιοποίησης την οποία απεργάζεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι, για να είμαστε συνεπείς με την πίστη μας οι Χριστιανοί, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα παραπάνω, που κατά τον κόσμο είναι “ουτοπία ”.

Ο Χριστιανός δεν είναι ο ρεαλιστής που επιδιώκει το κατά τον κόσμο “εφικτό καλό”, πιστεύει και αγωνίζεται για την κατά τον κόσμο “ουτοπία”, την αδελφωμένη ανθρωπότητα».-

Το σχόλιο αυτό μέσα σε δυο γραμμές, εμπεριέχει όλη την σωστή, κατά την γνώμη μου άποψη του συντάκτη του, για τον ορισμό της πίστης του κάθε χριστιανού διαχρονικά, στηλιτεύει την στάση των επισκόπων και υπενθυμίζει τις προτάσεις του σε παλαιότερα άρθρα του, για τους τρόπους δράσης όλων των χριστιανών μέσα από τις ενορίες μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...