ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ : ΕΝΑ ΚΑΣΤΡΟ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ;


Γράφει η Patricia Harrity
Μετάφραση: Απολλόδωρος

 Επικίνδυνα δόγματα
Όλες οι επιστημονικές έρευνες στηρίζονται σε συγκεκριμένα δόγματα, συμπεριλαμβανομένης, ή ίσως ειδικά, της βιοϊατρικής. Είναι ευκολότερο για

ορισμένους “επιστήμονες” να διαιωνίζουν ψευδείς δοξασίες από το να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, να εγκαταλείψουν μακροχρόνιες ιδέες και να ξεκινήσουν ξανά από το μηδέν. 

Πολλοί επιστήμονες προτιμούν να ακολουθήσουν μοντέρνους ερευνητικούς τομείς προκειμένου να κερδίσουν διακρίσεις και να εξασφαλίσουν χρήματα από επιχορηγήσεις παρά να αμφισβητήσουν μακροχρόνιες πεποιθήσεις και δόγματα.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με τη σύγχρονη ιατρική, επειδή διακυβεύονται πάρα πολλά χρήματα και πάρα πολλές φήμες. Αν δεν επιτρέπεται να το αμφισβητήσεις, τότε δεν πρόκειται για πραγματική επιστήμη.

Οι λανθασμένες θεωρίες στην ιατρική έχουν σπαταλήσει δισεκατομμύρια και έχουν προκαλέσει ανείπωτη ζημιά. Φανταστείτε αν έπρεπε να παραδεχτούν ότι τόσα χρόνια έρευνας και αμέτρητες ακαδημαϊκές καριέρες έχουν σπαταληθεί για την επιδίωξη ιδεών που δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα.

Χάρη στην ψευδοπανδημία των κοβιδίων, η διεφθαρμένη κατάσταση του ιατρικού κατεστημένου δεν ήταν ποτέ πιο προφανής σε τόσους πολλούς ανθρώπους.

 Μη βλέπετε το κακό, μην ακούτε το κακό, μη μιλάτε για το κακό

Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να πιστέψουν ότι το κάστρο της ιατρικής είναι χτισμένο σε θεμέλια από άμμο. Ωστόσο, ο επιστήμονας του Στάνφορντ John P. A. Ioannidis δημοσίευσε το 2005 μια μελέτη που αποδεικνύει ότι τα περισσότερα δημοσιευμένα ερευνητικά ευρήματα είναι ψευδή.

Η Marcia Angell η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε αρχισυντάκτρια του New England Journal of Medicine έχει διερευνήσει εκτενώς τη διαφθορά της ιατρικής από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Richard Horton, εκδότης του The Lancet, έγραψε ότι:

“Η υπόθεση κατά της επιστήμης είναι απλή: μεγάλο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως το μισό, μπορεί απλώς να είναι αναληθές. Ταλαιπωρημένη από μελέτες με μικρά μεγέθη δείγματος, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρες συγκρούσεις συμφερόντων, σε συνδυασμό με την εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφιβόλου σημασίας, η επιστήμη έχει πάρει μια στροφή προς το σκοτάδι”.

Υπάρχουν αμέτρητα θύματα ιατρογενών ασθενειών σε αμέτρητες on-line ομάδες υποστήριξης που κάποτε εμπιστεύονταν τους γιατρούς τους ότι είχαν το συμφέρον τους στο μυαλό τους και ότι τηρούσαν τον όρκο “πρώτα να μην κάνουμε κακό”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...