Οι Ρώσοι παραδέχονται «περιστατικό» με την φρεγάτα «Admiral Makarov»; – Υποστηρίζουν ότι «επιπλέει»

Επιβεβαιώνεται έμμεσα το πλήγμα – Οι Ουκρανοί λένε ότι βυθίστηκε

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Admiral Makarov»: Σε μία πρόσφατη ανάρτηση στο Telegram, το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Dumskaya αναφέρει ότι «ανεπίσημες ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός περιστατικού στη φρεγάτα Admiral Makarov, η οποία όμως επιπλέει δίχως πρόβλημα».

Το σκάφος κτυπήθηκε μάλλον από ουκρανικούς πυραύλους επάκτιας άμυνας Neptune.

Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Ουκρανός βουλευτής Oleksiy Goncharenko, το ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους «Neptune» ενώ έπλεε κοντά στο Φιδονήσι.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι μέχρι τώρα το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δεν έχει τοποθετηθεί.

Σημειώνεται πως η φρεγάτα έχει ναυπηγηθεί πρόσφατα και θεωρείται προηγμένη κύρια μονάδα κρούσης του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού.
Τα τοπικά μέσα της Οδησσού τόνισαν πως μια πυρκαγιά σημειώθηκε στο πλοίο χθες βράδυ προς τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με αποτέλεσμα σωστικά πλοία και πτητικά μέσα να σπεύσουν στην περιοχή.

Παράλληλα πρόσθεσε πως το «Admiral Makarov» τυλίχθηκε στις φλόγες και συνέχισε να επιπλέει.

Την ίδια στιγμή το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας με ανάρτηση στα social media τονίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις απώλεσαν ακόμα ένα πλοίο.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το Liveuamap η φρεγάτα κλάσης Admiral Grigorovich του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «φέρεται να έχει πάρει φωτιά κοντά στο νησί Zmiiny στη Μαύρη Θάλασσα. Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη, πολλά αεροσκάφη, σκάφη διάσωσης στην περιοχή».

loading...