Σφοδρή επίθεση των Ρώσων στο Ντονμπάς μετά το κτύπημα στο “Admiral Makarov”: Εξόντωσαν 790 Ουκρανούς στην Ποπάσνα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε πως«καταστράφηκε με βολές ρουκετών και αυτοκινούμενου πυροβολικού το κέντρο Διοίκησης της 24ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ποπάσναγια με αποτέλεσμα τον θάνατο 790 στρατιωτών της Ουκρανίας, καθώς και παραστρατιωτικών οργανώσεων».Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υποστράτηγος Igor Konashenkov είπε ότι πληρώματα πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση που δεν άφησε τίποτα όρθιο.,

Παρά το γεγονός ότι μέρος των ουκρανικών μονάδων αποσύρθηκε από το έδαφος του τριγώνου Lisichansk-Severodonetsk-Rubizhne και μεταφέρθηκε στα δυτικά προάστια της Popasna, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού.

Η 24η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Lvov έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε σκληρές αστικές μάχες. Γι αυτό η διοίκηση του ουκρανικού Επιτελείου προσπαθεί να κινητοποιήσει εφέδρους.

 Ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται πλέον στο βόρειο προάστιο του Severodonetsk, Voevodovka και σπεύδει για την κατάληψη της πόλης που είναι κομβικής σημασίας πόλη για την εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων καθώς είχε οριστεί από το Κίεβο ως το διοικητικό κέντρο της «περιοχής Λουχάνσκ».

Οι δυνάμεις των εθελοντών της Wagner καταλαμβάνουν την πόλη Ποπάσναγια και η πτώση της πόλης αυτής θα σηματοδοτήσει το τέλος της οργανωμένης ουκρανικής άμυνας στο Donbass

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε την προέλαση του Ρωσικού Στρατού στις περιοχές Liman, Seversk, Popasnaya και Voevodovka (το βόρειο προάστιο του Severodonetsk).

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Popasnaya το τελευταίο 48ωρο. Ο ρωσικός Στρατός σφυροκοπεί τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές με ότι έχει: πυροβολικό, MLRS, Αεροπορία.

Το ρωσικό πυροβολικό και η Αεροπορία βομβαρδίζει ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου από Temirovka μέχρι Huliapole.

Κοντά στο Sivierodonetsk η Ρωσία κατέλαβε τη Voevodovka, ανοίγοντας τον δρόμο για την στρατηγικής σημασίας πόλη του Severodonetsk στα νότια.

Αν πέσουν στο Σλαβιανσκ και το Κράματορσκ, κατ’εξοχήν ρωσόφωνες περιοχές θα κλειδώσει ολόκληρη η νοτιοανατολική Ουκρανία στην Ρωσία.

loading...