60 Χανιώτες νεκροί σε 15 ημέρες! Ολοταχώς για μακάβριο ρεκόρ ο Δήμος Χανίων το 2022

Μόνο ενθαρρυντικά δεν χαρακτηρίζονται τα δημογραφικά στοιχεία του Δήμου Χανίων, για τη νέα χρονιά.

Το έτος 2022, αν οι ρυθμοί συνεχιστούν ανάλογα με εκείνους του πρώτου τετραμήνου, τότε ολοταχώς ο Δήμος Χανίων, οδεύει για ένα απίστευτο ρεκόρ θανάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το Kriti360, από 1/1/2022 μέχρι και τις 3/05/2022, σε επίπεδο Δήμου Χανίων – και όχι Περιφερειακής Ενότητας – οι θάνατοι έφτασαν τους 375, με περίπου 60 από αυτούς, να καταγράφονται μόλις το τελευταίο 15ήμερο!

Άξιο αναφοράς και συγκριτικό στοιχείο που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι το 2021 συνολικά, ο αντίστοιχος αριθμός θανάτων – για ολόκληρη το έτος – στο Δήμο Χανίων, έφθασε τους 830! Οι μισοί δηλαδή από αυτούς [θάνατοι], καταγράφονται ήδη στα δημογραφικά στοιχεία του Ληξιαρχείου Χανίων, μόλις τους τέσσερις πρώτους μήνες, του 2022

Ένα ακόμη στοιχείο που αξίζει να τονιστεί, είναι πως σε έξι [6] περιπτώσεις θανάτων, οι σοροί έχουν μεταφερθεί σε αποτεφρωτήρια για καύση.

Αναλυτικά τα δημογραφικά στοιχεία μέχρι τις 3/5/2022 στον Δήμο Χανίων, διαμορφώθηκαν ακολούθως:

Θάνατοι 375
Γεννήσεις 483*
Γάμοι 67
Διαζύγια 48
Σύμφωνα Συμβίωσης 83

Σε ότι αφορά τις γεννήσεις, επιβάλλεται να διευκρινιστεί πως ο τελικός αριθμός, διαμορφώνεται ουσιαστικά με “περιστατικά” γεννήσεων που αφορούν δυο νομούς [Χανίων και Ρεθύμνου]. Ο ακριβής δε αριθμός των νέων γάμων, δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια, με δεδομένο ότι στο τελικό νούμερο που προκύπτει, περιλαμβάνονται – ως γάμοι – και οι “ιερολογήσεις”, περιπτώσεις δηλαδή ζευγαριών, που είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και προχώρησαν τώρα και σε θρησκευτικό.

kriti360.gr2/

loading...