Σουβλάκι «τέλος»: Στα 3 ευρώ «σκαρφαλώνει» η τιμή του τυλιχτού – Οι επιλογές της κυβέρνησης αύξησαν το κόστος ζωής κατακόρυφα

 Καλπάζουν οι τιμές των περισσότερων προϊόντων και πλέον η ακρίβεια χτυπάει ακόμα και το αγαπημένο και πρακτικό «έτοιμο φαγητό» του Έλληνα, το σουβλάκι, το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 3,5 ευρώ!

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι καταλυτική. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των επιλογών της σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία (και όχι μόνο) και την επιλογή να υποστηρίξει τις αντι-ρωσικές κυρώσεις οι οποίες με τη σειρά τους προκάλεσαν αύξησή σε οτιδήποτε κινείται και μεταφέρεται στον πλανήτη.

Μετά τις μεγάλες αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα, ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων, το σουβλάκι, που πολλοί επέλεγαν ως μια γρήγορη και φθηνή λύση, «ξέφυγε» στην τιμή του.

Έτσι πλέον το δημοφιλές πιτόγυρο φτάνει ακόμα και τα 3,5 ευρώ!

Το τυλιχτό σουβλάκι και όλες του οι εκδοχές (κεμπάπ, ντονέρ, κοτόπουλο, γύρος, γύρος κοτόπουλο κ.α.) είναι μία πρακτική επιλογή φαγητού που περιέχει μέσα του κρέας και σαλάτα μαζί.

Είναι φθηνό και χορταστικό και προσφέρει λύσεις σε εργαζόμενους που τους «τρώνε οι δρόμοι» έξω από το σπίτι και δεν έχουν την πολυτέλεια για να πληρώνουν ακριβά για φαγητό.

Πολλές φορές αποτελεί λύση ακόμα και για οικογένειες που κάποιες ημέρες δεν έχουν μαγειρέψει και καλύπτουν την διατροφική τους ανάγκη με αυτόν τον τρόπο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σουβλάκι είναι η αιτία για την οποία τα αμερικανικά έτοιμα φαγητά δεν «έπιασαν» ποτέ πραγματικά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού:

το καλαμάκι (χοιρινό ή κοτόπουλο) είχε το 2021 1,70-1,80 ευρώ και σήμερα φτάνει τα 2-2,20 ευρώ.

το τυλιχτό είχε το 2021 1,40-1,60 ευρώ και έφτασε το 2022 2,80-3,50 ευρώ.

πατάτες (μερίδα) από 2,70 ευρώ το 2021 σήμερα έχει πάει στα 3 ευρώ.

αναψυκτικό: από 1,20 ευρώ το 2021 σήμερα κοστίζει 1,50 ευρώ

Πόσο θα πληρώσει ένα ζευγάρι για ένα γεύμα με σουβλάκια; Από 15 ευρώ πέρσι η τιμή πήγε στα 19,60 φέτος για 2 πίτες (τυλιχτά), 3 καλαμάκια, 1 μερίδα πατάτες και .2 αναψυκτικά

loading...