3 σημάδια που μας προειδοποιούν ότι μια παγκόσμια πολεμική σύρραξη είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ * 

Οι μυλόπετρες της σκληρής καθημερινότητας, αλλά και η «περίεργη» συμπεριφορά των συστημικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, δεν επιτρέπουν στους περισσότερους από εμάς να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή σε όλα όσα διαδραματίζονται στο διεθνές σκηνικό, με φόντο τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στα ουκρανικά εδάφη.

Η προδιαγεγραμμένη πορεία προς την γενίκευση του πολέμου επιταχύνεται, και το φάσμα της καταστροφής γίνεται ολοένα και πιο ευδιάκριτο. Με τις ευλογίες των παραφρόνων της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ο δυτικός κόσμος σύρεται στο χάος, μέσα από το οποίο θα αναδυθεί (υποτίθεται) μια νέα τάξη.

Στο παρόν κείμενο, θα ασχοληθώ με τρία τρανταχτά «σημάδια», που αποκαλύπτουν το μονοπάτι στο οποία εξαναγκαζόμαστε να πορευτούμε.
1.Επικίνδυνη εξουσία στα χέρια του Μπάιντεν

Την 1η Μαΐου 2022, ο Adam Kinzinger, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, ανακοίνωσε την κατάθεση ενός ψηφίσματος που, αν εγκριθεί, θα δώσει στον Μπάιντεν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ «για να ανταποκριθεί σε ένα σενάριο στο οποίο η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί χημικά, βιολογικά, ή πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας».

Ας διαβάσουμε προσεκτικά ένα απόσπασμα από την δήλωση του Kinzinger:

Αφού μίλησα με τον υπουργό Blinken και άκουσα τις σοβαρές ανησυχίες του για την χρήση χημικών όπλων από τον Πούτιν, είμαι βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δείξουν στην διεθνή κοινότητα πως δεν θα υποστηρίξουν την παράλογη βία. […] Καταθέτω αυτήν την AUMF [Εξουσιοδότηση για Χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων] ως σαφή κόκκινη γραμμή, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά, βιολογικά, ή/και πυρηνικά όπλα. Πρέπει να υπερασπιστούμε την ανθρωπότητα και πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συμμάχους μας. Όπως είπε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πούτιν πρέπει να σταματήσει. Κατά συνέπεια, ο Ανώτατος Διοικητής του μεγαλύτερου στρατού του κόσμου θα πρέπει να έχει την εξουσία και τα μέσα για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».
2.Ευρωστρατός στα πρότυπα του ΝΑΤΟ

Η πρόσφατη Διάσκεψη για το «Μέλλον της Ευρώπης» οριστικοποίησε την απόφαση της ΕΕ για την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, με ευρείες δυνατότητες λειτουργίας.

Αντιγράφω από τα «Σχέδια Προτάσεων της Διάσκεψης»:

23η Πρόταση: Η ΕΕ ως ισχυρός παράγοντας στην παγκόσμια σκηνή, την ειρήνη, και την ασφάλεια

ΣΤΟΧΟΣ:
Προτείνουμε η ΕΕ να συνεχίσει να ενεργεί για την προώθηση του διαλόγου και την διασφάλιση της ειρήνης και μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες, ενισχύοντας την πολυμερή προσέγγιση και αξιοποιώντας μακροχρόνιες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, και ενισχύοντας παράλληλα την κοινή της ασφάλεια με:

ΜΕΤΡΑ:

Κοινές ένοπλες δυνάμεις, που θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς αυτοάμυνας και θα αποκλείουν επιθετική στρατιωτική δράση κάθε είδους, με ικανότητα παροχής στήριξης σε περιόδους κρίσεων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών καταστροφών. Εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, θα μπορούσε [ο ευρωπαϊκός στρατός] να αναπτύσσεται σε εξαιρετικές περιστάσεις και αποκλειστικά βάσει νομικής εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και, επομένως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και χωρίς να ανταγωνίζεται ή να επικαλύπτει το ΝΑΤΟ. […]

Ανάληψη ηγετικού ρόλου της ΕΕ στην οικοδόμηση της παγκόσμιας τάξης ασφάλειας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία […]

Ενίσχυση των επιχειρησιακών ικανοτήτων που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής του άρθρου 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία παρέχει επαρκή προστασία της ΕΕ σε κάθε κράτος μέλος που δέχεται επίθεση από τρίτη χώρα.
3.Αποθήκευση τροφίμων

Μόλις πρόσφατα, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να αποθηκεύσουν τρόφιμα για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο. Έδωσε μάλιστα και σχετική λίστα με τα αναγκαία είδη πρώτης ανάγκης (10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά). Επιπλέον, ανήγγειλε την ενεργοποίηση των γερμανικών καταφυγίων και προειδοποίησε για μπλακάουτ στο ρεύμα και για κυβερνοεπιθέσεις.

Συμπεράσματα

Το Κογκρέσο αναμένεται να εξουσιοδοτήσει τον Μπάιντεν για την κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Η προϋπόθεση (χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από τους Ρώσους) δεν είναι παρά το εργαλείο νομιμοποίησης του πολέμου -ένα εργαλείο που εύκολα «βρίσκεται», όπως μας έχει δείξει η σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επισπεύδει την δημιουργία του δικού της στρατού, ο οποίος θα μπορεί να δρα και εκτός των συνόρων της ΕΕ, είτε μόνος είτε σε συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία βρίσκονται έξω από τα σύνορα της Ένωσης. Και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος της ΕΕ…

Οι γερμανικές κυβερνητικές συστάσεις και προειδοποιήσεις αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους πολίτες όλων των χωρών της ΕΕ.

Ένα διόλου απίθανο σενάριο

Καταγγέλλεται χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από τους Ρώσους στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ (προσέξτε, όχι το ΝΑΤΟ) κηρύσσουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Η ΕΕ συντάσσεται στο πλευρό των ΗΠΑ.

Γίνονται χτυπήματα εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, αλλά και εναντίον στόχων εντός του ρωσικού εδάφους.

Η Ρωσία ανταποδίδει τα χτυπήματα, οπότε ενεργοποιείται αυτομάτως το άρθρο 5 και εμπλέκονται στην σύρραξη οι νατοϊκές δυνάμεις.

Ενεργοποιούνται, όμως, και οι σύμμαχοι της Ρωσίας…

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην φαντασία σας.

Υ.Γ. Η παράθεση σεναρίων (και στοιχείων που δικαιολογούν αυτά τα σενάρια) δεν είναι κινδυνολογία. Είναι προειδοποίηση για πράγματα που ενδέχεται να συμβούν, ούτως ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας και να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

hellasmag.com

loading...