Έπρεπε να περάσουν 26 μήνες για να το παραδεχθούν – FDA: Ο covid 19 θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως η γρίπη

 Η νέα αυτή προσέγγιση του FDA αποκλίνει σημαντικά από την ρητορική που εκφράστηκε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας το 2020 και το 2021.

Έπρεπε να περάσουν 26 μήνες από τότε που ο πλανήτης συνειδητοποίησε ότι μια πανδημία κυριαρχεί στον πλανήτη του covid 19… για να αναγνωρίσουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν την γρίπη.

Εάν είχε κυριαρχήσει η λογική, όχι η υστερία, όχι ο πανικός, όχι ο φόβος, όχι η τρομοκράτηση θα υπήρχε παγκόσμια – κοινή αντιμετώπιση, δεν θα χρειαζόταν να διχαστούν οι πολίτες.

Ο FDA αναγνωρίζει ότι ο covid 19 θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως η γρίπη

Αρκετοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), συμπεριλαμβανομένου του Επιτρόπου Robert Califf, παραδέχτηκαν ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει τώρα να αποδεχτούν το COVID-19 ως άλλο αναπνευστικό ιό, συγκρίνοντάς τον με τη γρίπη.

Ο Califf, η κύρια αναπληρώτρια επίτροπος Janet Woodcock και ο κορυφαίος αξιωματούχος εμβολίων Dr. Peter Marks σε άρθρο τους στο Journal of the American Medical Association ότι ο COVID-19 θα είναι υπαρκτός και στο άμεσο μέλλον, ενώ εισηγούνται ετήσια εμβόλια που θα στοχεύουν στις πιο απειλητικές παραλλαγές του ιού.

«Η ευρέως διαδεδομένη ανοσία που προκαλείται από εμβόλια και λοιμώξεις, σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα αποτελεσματικών θεραπευτικών ουσιών, θα μπορούσε να αμβλύνει τα αποτελέσματα μελλοντικών κρουσμάτων», δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

«Ωστόσο, είναι καιρός να αποδεχτούμε ότι η παρουσία του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί το COVID-19, είναι το νέο φυσιολογικό».

Ο ιός «πιθανότατα θα κυκλοφορεί παγκοσμίως για το άμεσο μέλλον, παίρνοντας τη θέση του δίπλα σε άλλους κοινούς αναπνευστικούς ιούς όπως η γρίπη.

Και πιθανότατα θα απαιτήσει παρόμοια αντιμετώπιση όπως με τα ετήσια εμβόλια.

Η νέα αυτή προσέγγιση του FDA αποκλίνει σημαντικά από την ρητορική που εκφράστηκε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας το 2020 και το 2021.

Στα τέλη Οκτωβρίου 2020, για παράδειγμα, ο σημερινός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον COVID-19 Α. Fauci ανέφερε ότι οι συγκρίσεις του Προέδρου Trump με τη γρίπη ήταν ψευδείς, λέγοντας στο NBC «δεν είναι σωστό να πούμε ότι είναι το ίδιο με τη γρίπη».

Τελικά ο Trump δικαιώθηκε…

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2021, ο Fauci είπε στο CBS News ότι οι Αμερικανοί «πιθανότατα» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το COVID-19 με παρόμοιο τρόπο όπως η γρίπη. «Αυτό είναι απολύτως κατανοητό και πιθανό, στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να βρεθούμε σε μια κατάσταση αυτού του βαθμού έντασης επ’ αόριστον» επισήμανε όταν ρωτήθηκε για την παραλλαγή Omicron.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δείχνουν ότι ενώ τα κρούσματα παρουσίασαν ελαφρά ανοδική τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ο μέσος όρος επτά ημερών ήταν περίπου 800.000 την ημέρα.

Από τις 6 Μαΐου, ο μέσος όρος των επτά ημερών ήταν περίπου 68.000 την ημέρα.

Στο άρθρο τους στο Journal of the American Medical Association, οι τρεις αξιωματούχοι της FDA διακήρυξαν ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2022, θα πρέπει να εκδοθούν αποφάσεις «για το ποιος θα πρέπει να είναι κατάλληλος για εμβολιασμό με ενισχυτικές δόσεις και σχετικά με τη σύνθεση του εμβολίου».

«Η χορήγηση πρόσθετων δόσεων εμβολίου για τον COVID-19 σε κατάλληλα άτομα από το φθινόπωρο του 2022 κατά τη διάρκεια της συνήθους εκστρατείας αντιγριπικού εμβολίου έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τα ευάλωτα άτομα από τη νοσηλεία και τον θάνατο, και ως εκ τούτου θα αποτελέσει θέμα για εξέταση από την FDA».

bankingnews.gr

loading...