227 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ (ΕΙΔΙΚΟΙ) ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ (SKIP). ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ;

 ΌΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΣΜΟ Ο ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΩΡ



 Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Στο σχετικό διαφημιστικό σποτ μιας παλιάς τηλεοπτικής διαφήμισης για το απορρυπαντικό Skip, ο εκφωνητής καθησύχαζε τον τηλεθεατή

προφέροντας, με τρόπο που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, τα εξής λόγια:

«29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip. Αυτοί ξέρουν».

Αυτό το διαφημιστικό σποτ θύμισε σε κάποιους η είδηση ότι 227 ακαδημαϊκοί ζητούν από το ΕΚΠΑ να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα που είχε λάβει ο Πούτιν το 2018.

Οι 227 «ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και ενεργοί πολίτες», έχοντας πάθει επιλεκτική αμνησία για τα εγκλήματα που διαπράττει η Δύση αιματοκυλίζοντας αθώους πληθυσμούς, τους οποίους συνηθίζει να περιτυλίγει με το ασημόχαρτο των παράπλευρων απωλειών, και ανεβοκατεβάζοντας κατά το δοκούν αμέτρητες «ημέτερες μαριονέτες», υπέγραψαν ένα κείμενο, στο οποίο ο Πούτιν χαρακτηρίζεται δικτάτορας (έτσι τον είχε στολίσει ο… σούπερ δημοκράτης Τζο Μπάιντεν, δίνοντας τον τόνο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα απανταχού της γης γιουσουφάκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων):

«Ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και ενεργοί πολίτες δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και αδιάφοροι/ες [Σ.Σ.: άραγε, το τρίτο φίλο με ποιον γραμματικό τύπο πρέπει να καλύπτεται;] μπροστά στα εγκλήματα πολέμου και τις θηριωδίες που διαπράττονται. 

Γι’ αυτό και ζητούμε να υποστηρίξετε με την υπογραφή σας το αίτημα για αφαίρεση του τίτλου αυτού, ο οποίος απονεμήθηκε στον Πούτιν και από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2001.

Με τη συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια, θα συμβάλετε καθοριστικά στο να πάψει να αποτελεί και να θεωρείται μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ ο δικτάτορας που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους στην Ουκρανία, αλλά συγχρόνως και για την καταστολή των ακαδημαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών και τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής στο εσωτερικό της χώρας του».

Στο βιβλίο με τίτλο «Η Εποχή του Φόβου. Αυτοκρατορία των ΗΠΑ και Δικτατορία της Αγοράς» (εκδ. Λιβάνη, Αθήνα 2005, σελ. 162 επ.), ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου αναλύει την σκοτεινή πλευρά των «βελούδινων επαναστάσεων», αναφερόμενος εισαγωγικά στην δράση του συμπλέγματος ΜΚΟ-ΜΜΕ σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες των Βαλκανίων και της σφαίρας επιρροής του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...