Η Washington Post παραδέχεται ότι το ΝΑΤΟ θέλει να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία

ZERO HEDGE, 

Authored by Paul Joseph Watson via Summit News,

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού * 

Σε άρθρο σχετικά με το ενδεχόμενο ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η Washington Post παραδέχεται ότι κάποιοι εντός του ΝΑΤΟ θέλουν να παρατείνουν τον πόλεμο για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αποδοχή περιέχεται σε ένα άρθρο με τίτλο «Το ΝΑΤΟ λέει ότι η Ουκρανία θα αποφασίσει για την ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία — εντός ορίων».

«Ακόμα και ένας ουκρανικός όρκος να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ — μια παραχώρηση που ο Ζελένσκι έχει αναφέρει δημόσια — θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία για ορισμένους γείτονες. Αυτό οδηγεί σε μια αμήχανη πραγματικότητα: Για κάποιους στο ΝΑΤΟ, είναι καλύτερο για τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να πολεμούν και να πεθαίνουν, παρά να επιτύχουν μια ειρήνη που έρχεται πολύ νωρίς ή με πολύ υψηλό κόστος για το Κίεβο και την υπόλοιπη Ευρώπη» αναφέρει το άρθρο.

«Υπάρχει ένα ατυχές δίλημμα. Το πρόβλημα είναι ότι εάν τελειώσει τώρα, υπάρχει ένα είδος χρόνου για τη Ρωσία να ανασυνταχθεί και θα ξαναρχίσει, με αυτό ή άλλο πρόσχημα»

Και να το.

Τώρα γνωρίζουμε γιατί τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που ευθυγραμμίζονται με το ΝΑΤΟ ασκούν συνεχώς πιέσεις για μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να συνεχιστεί ο πόλεμος για όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε η Ρωσία να αποστραγγιστεί και να απομονωθεί, ενώ τα μέσα ενημέρωσης είναι εθισμένα στα κλικ και τις αξιολογήσεις που φέρνει.

Το άρθρο αποκαλύπτει επίσης πώς ο Ζελένσκι θέλει μια «νομικά δεσμευτική εγγύηση ασφαλείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους για να την υπερασπιστούν την Ουκρανία αν της επιτεθούν, κάτι που είναι εντελώς παραληρηματικό.

Όπως σημειώνει ο Κρις Μεναχάν, μια ειρηνευτική συμφωνία φαινόταν πιθανή πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύθηκε να τερματίσει τον πόλεμο «εάν η Ουκρανία συμφωνούσε να αναγνωρίσει την Κριμαία, να δεχτεί το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη, να ορκιστεί να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να αφοπλιστεί».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι του είπαν από το Ισραήλ να αποδεχθεί τη συμφωνία, ο πρόεδρος Ζελένσκι απέφυγε να το πράξει αμέσως μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια, μια πράξη που παρέτεινε τον πόλεμο.

«(Ο Ζελένσκι) θα έπρεπε να είχε δεχτεί τη συμφωνία του Πούτιν όπως του είπε ο Μπένετ πριν από τέσσερις εβδομάδες» γράφει ο Menahan. «Αντ ‘ αυτού, επέμεινε να εμμείνει στη στρατηγική του να αναγκάσει όλους τους άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να πάρουν τα όπλα και να γίνουν εχθρικοί μαχητές ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τους θανάτους τους ως προπαγάνδα φρικαλεότητας για να εξαναγκάσει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο».

loading...