Χαράρι: Άχρηστοι οι άνθρωποι! Αργά ή γρήγορα θα ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ, vid

 Συνεχώς ξεπηδούν βίντεο από τον από τον «προφήτη» του Σβαμπ, συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη και συμβούλου του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Yuval Noah Harari, ο οποίος αυτή την φορά εξηγεί πώς η παρούσα Βιομηχανική Επανάσταση θα δημιουργήσει μια Τάξη «Άχρηστων Ανθρώπων».

Οι πολίτες θα ζουν μαντρωμένοι σε γκέτο με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα ρομπότ θα διοικούν-περιπολούν, κάτι που συμβαίνει ήδη στην Κίνα, ενώ δυτικοί δημοσιογράφοι προειδοποιούν πως έρχεται μαζικά και στην Ευρώπη – ΕΔΩ!

Μεταξύ άλλων είχε δηλώσει ο Χαράρι:

«Αυτό για το οποίο μιλάμε τώρα είναι κάτι σαν μια 2η Βιομηχανική Επανάσταση αλλά το προϊόν αυτή την φορά δεν θα είναι υφάσματα ή μηχανές ή οχήματα ούτε καν όπλα.

Το προϊόν αυτή τη φορά θα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Ουσιαστικά, μαθαίνουμε να παράγουμε σώματα και μυαλά. Τα σώματα και τα μυαλά θα είναι, πιστεύω, τα 2 κύρια προϊόντα του νέου κύματος όλων αυτών των αλλαγών.

Και αν αυτή τη φορά, αν δεν αποτελέσεις τμήμα της επανάστασης αρκετά γρήγορα, τότε πιθανότατα θα αφανιστείς. Όταν γνωρίζεις πως να παράγεις σώματα και εγκεφάλους και μυαλά, τότε τα φτηνά εργατικά χέρια στην Αφρική ή στη Νότια Ασία ή οπουδήποτε, απλώς δεν θα έχουν καμία αξία….

Και πάλι, πιστεύω, ότι το μεγαλύτερο ερώτημα ίσως στα οικονομικά και στην πολιτική των προσεχών δεκαετιών θα είναι τι να κάνεις μ’ όλους εκείνους τους άχρηστους ανθρώπους»!!!!!

Δείτε το βίντεο:

loading...