«ΣΕΙΣΜΟΣ» στην Ευρωβουλή για την Ρωσία – Ιταλίδα ευρωβουλευτής τους ΞΕΤΙΝΑΞΕ, vid

 

Aντέδρασαν οι διεθνιστές στην αίθουσα… Κουνούσαν ενοχλημένοι τα κεφάλια τους, καθώς μιλούσε!!!

Από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Francesca Donato εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για την κυρίαρχη αντιρωσική ρητορική σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ντονάτο, ο οποία ήταν μέλος της Λέγκας του Βορρά, αλλά παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο, αφού ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του κόμματος, εξέφρασε την υποστήριξή του για την «πράσινη ανάπτυξη» και σε άλλα περιοριστικά μέτρα για τον Covid, αμφισβήτησε την σφαγή Ουκρανών αμάχων από τους Ρώσους στο Μπούχα.

Μιλώντας για τη σφαγή Ουκρανών αμάχων στην Μπούτσα, αμφισβήτησε την νομιμότητα των εκθέσεων της ουκρανικής κυβέρνησης. Ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα στην πόλη δυτικά του Κιέβου. Σημείωσε ότι οι άνθρωποι ζητούν να τερματιστεί το εμπόριο με τη Ρωσία χωρίς να γνωρίζουν όλα τα γεγονότα για την σφαγή.

Μάλιστα με το μέρος της τάσσονται αρκετοί ευρωβουλευτές και πολιτικοί ανά την Ευρώπη, καθώς με πρόσχημα την Ρωσία καταστρέφουν τις οικονομίες των λαών της Ευρώπης.

«Οι κυρώσεις εναντίον του λαού της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν είχαν καμία επίδραση στο σενάριο του πολέμου. Αντιθέτως έχουν προκαλέσει μια πολύ σοβαρή ενεργειακή κρίση, με επιπτώσεις στα βιομηχανικά, γεωργικά και επισιτιστικά συστήματα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ακούω ανθρώπους να υποστηρίζουν ένα πλήρες ρωσικό εμπάργκο φυσικού αερίου. Πράγμα που είναι απολύτως μη βιώσιμο για την οικονομία μας. Αυτό βασίζεται στα γεγονότα Bucha που ανέφερε η ουκρανική κυβέρνηση. Ποιανού η αλήθεια έχει ήδη αμφισβητηθεί;», σημείωσε.

Η Donato συνέχισε ζητώντας μια «ανεξάρτητη έρευνα για την Ουκρανία» για «διερεύνηση των γεγονότων του τι συνέβη και των πραγματικών ευθυνών για την βία και τις σφαγές εναντίον αμάχων». Σημείωσε ότι «ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ» έχει ήδη αναφέρει ότι «αναφέρθηκαν βιασμοί που διαπράχθηκαν από ουκρανικές δυνάμεις και πολιτοφυλακές της Πολιτικής Προστασίας».

Στην ομιλία της, κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι δεν ήταν «ούτε δημοκρατική ούτε ειρηνική» απέναντι στους ρωσόφωνους πληθυσμούς πριν από τη σύγκρουση:

«Σας θυμίζω ότι πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ουκρανία δεν ήταν ακριβώς μια ειρηνική χώρα. Δεδομένου ότι στο Ντονμπάς γίνεται πόλεμος εδώ και οκτώ χρόνια. Και στο Ντονμπάς έχουν γίνει σφαγές ρωσόφωνων αμάχων, γυναικών και παιδιών. Και μείναμε αδιάφοροι σε αυτό. Και δεν ήταν καν μια δημοκρατική χώρα, δεδομένων των κατασταλτικών μέτρων της κυβέρνησης κατά των ρωσόφωνων πολιτών και της πολιτικής αντιπολίτευσης».

Η σοσιαλίστρια Pina Picerno, η οποία προήδρευσε της συζήτησης, επέπληξε αμέσως την DFonato, δηλώνοντας: 

«Αυτή η Αίθουσα δεν μπορεί να δώσει φωνή σε θέσεις που είναι απολύτως απαράδεκτες», ξεδιπλώνοντας την προπαγάνδα κατά της Ρωσίας.

Δείτε:

loading...