ΑΚΚΕΛ προς UNESCO: Κάντε πάλι την Αγία Σοφία Ορθόδοξη Χριστιανική ΕκκλησίαΚαταγγελία υπέβαλε το ΑΚΚΕΛ στην UNESCO κατά των βανδαλισμών στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας ζητώντας ταυτόχρονα η UNESCO να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία, ώστε η Αγία Σοφία να λειτουργήσει πάλι ως Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα προστατευθεί από βανδαλισμούς ή φθορές, δεδομένου ότι η UNESCO την έχει αναγνωρίσει και ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.----------- Το κείμενο της διαμαρτυρίας-καταγγελλίας -----------Σχετ.: Διαμαρτυρία του κόμματος ΑΚΚΕΛ για την καταστροφή της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία


Αγαπητοί αξιωματούχοι,


Το ελληνικό κόμμα ΑΚΚΕΛ υποβάλλει διαμαρτυρία στην UNESCO και απαιτεί τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην πρώτη χρήση ως ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, με το σκεπτικό ότι οι χριστιανοί δεν θα βανδαλίσουν ποτέ τα θρησκευτικά τους μνημεία.

Οι Τούρκοι βανδαλίζουν την Αγία Σοφία. Έγινε εσκεμμένη ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη, που ο μύθος λέει ότι ήταν κατασκευασμένη από ξύλο από την Κιβωτό του Νώε. Η ζημιά στην Αγία Σοφία ξεκίνησε όταν ο Ερντογάν μετέτρεψε τον Ναό από μουσείο σε τζαμί. Φυσικά, ως τζαμί, η ασφάλεια του μνημείου δεν μπορεί να διατηρηθεί, ειδικά όταν φανατικοί ισλαμιστές έρχονται να προσευχηθούν δήθεν και είναι δύσκολο να υπάρχουν φύλακες για να ελέγχουν τον χώρο κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής.

Το ΑΚΚΕΛ ζητά σθεναρά από την UNESCO να κινηθεί γρήγορα και να πιέσει τις αρχές στην Τουρκία να αποκαταστήσουν το χριστιανικό ορθόδοξο καθεστώς της Αγίας Σοφίας.


Με τιμή,

[υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ


Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

akkel.president@gmail.comakkel.press@gmail.com

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/


19/4/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :