Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ(SICIAL CREDIT SYSTEM) ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔYTΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ…


Γράφει ο Dr Vernon Coleman Μετάφραση: Απολλόδωρος

Πριν από μερικά χρόνια, σε ένα βιβλίο με τίτλο The Game’s Afoot (που εκδόθηκε το 2018), έγραψα ότι η κινεζική κυβέρνηση έδινε στους

ανθρώπους βαθμούς ανάλογα με τη συμπεριφορά τους. Έγραψα ότι αυτό ονομαζόταν Κοινωνική Μηχανική και οι πολίτες κατατάσσονταν και βαθμολογούνταν ανάλογα με τη συμπεριφορά τους

‘Η κυβέρνηση’, έλεγα, ‘θα μετράει τη συμπεριφορά των ανθρώπων προκειμένου να αποφασίσει ποιες υπηρεσίες δικαιούνται. 

Οποιοσδήποτε έχει μαύρα σημάδια για τροχαίες παραβάσεις, παράκαμψη του εισιτηρίου ή ανέμελο περίπατο, θα διαπιστώσει ότι δεν θα δικαιούται πλέον το πλήρες φάσμα των δημόσιων υπηρεσιών και δικαιωμάτων. Επιπλέον, η δραστηριότητα στο διαδίκτυο θα χρησιμοποιείται επίσης για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς. 

Τα άτομα που κάνουν κακά πράγματα στο διαδίκτυο (ή των οποίων οι αναζητήσεις θεωρούνται αμφισβητήσιμες) θα βρεθούν με “μαύρο σημάδι”. Τα άτομα που έχουν “υπεύθυνες” θέσεις εργασίας θα υπόκεινται σε ενισχυμένο έλεγχο”.

Ονομάστηκε Κοινωνική Βαθμολογία Πίστωσης (social credit score) και έγραψα τότε ότι ήταν πιθανό οι δυτικές κυβερνήσεις να ακολουθήσουν σύντομα το ίδιο παράδειγμα.

Και το κάνουν με μεγάλο ενθουσιασμό. Μπορεί να μην έχει φθάσει προφανώς στην πόλη σας ακόμη – αλλά θα φθάσει, ω, θα φθάσει.

Η Κίνα έχει δείξει το δρόμο επειδή το κινεζικό σύστημα είναι πιο αδίστακτα αποτελεσματικό από οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει η Δύση. Η κινεζική κυβέρνηση έχει μεγαλύτερο έλεγχο των πάντων και οι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο έλεγχο σε τίποτα.

Λειτουργεί πολύ εύκολα.

Όλοι ξεκινούν με τόσους πολλούς πόντους.

Και μια έξυπνη εφαρμογή σε κάθε τηλέφωνο μετράει τη συμπεριφορά και βοηθά τις αρχές να αποφασίσουν αν είσαι καλός πολίτης ή όχι.

Υπάρχουν, φυσικά, βιντεοκάμερες απολύτως παντού που παρακολουθούν για να δουν αν διασχίζετε το δρόμο σε λάθος στιγμή, αν καπνίζετε δημόσια, αν πετάτε σκουπίδια ή αν κάνετε οτιδήποτε θεωρείται αντικοινωνικό ή ακατάλληλο. Αν μιλάτε με λάθος ανθρώπους, θα διαπιστώσετε ότι η πιστοληπτική σας ικανότητα μειώνεται. Αν σταθείς και μιλήσεις σε μένα, θα πάρεις μαύρους βαθμούς.

Η Κίνα έχει μία κάμερα για κάθε δύο ανθρώπους και είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να ξεχωρίσει ένα άτομο από ένα πλήθος ποδοσφαιριστών σε λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται για να πεις “σίγουρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...