Τουρκική επίθεση σε ελληνικό, ινδικό & αρμενικό λόμπι: ”Θέλετε να μείνουμε χωρίς μαχητικά”-Πανικός στην Άγκυρα με το #NoJetsForTurkey

Πανικός και άγχος επικρατεί στη Τουρκία. Όπως αποκάλυψε πρώτο χθες το Directus.gr, με επιστολή τους προς την Γερουσία, τα μέλη του συνασπισμού που έχει δημιουργηθεί στην Αμερική για την αποτροπή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, ζητούν από τους Γερουσιαστές να εξετάσουν την λήψη νομοθετικών μέτρων για να σταματήσει ενδεχόμενη πώληση.

Μάλιστα, οι Κούρδοι έστειλαν και ένα συγκλονιστικό μήνυμα, αναφέροντας τα εξής:

Αν είσαι Κούρδος, έχεις βομβαρδιστεί από τουρκικό μαχητικό.

Αν είσαι Αρμένιος, έχεις βομβαρδιστεί από τουρκικό μαχητικό.

Εάν είστε θρησκευτική μειονότητα, έχετε βομβαρδιστεί από τουρκικό μαχητικό.

Ακόμη και η Ελλάδα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αντιμετωπίζει την απειλή των τουρκικών μαχητικών.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

”Ελληνικά και αρμενικά λόμπι, φοβούνται την αγορά F-16 από την Τουρκία και ανέλαβαν δράση στις ΗΠΑ. Αντιτουρκικές ομάδες απαιτούν να ”παγώσει” η πώληση και ξεκίνησαν εκστρατεία.

10 ομάδες κατά της Τουρκίας με έδρα την Ουάσιγκτον ξεκίνησαν μια εκστρατεία με την ονομασία #NoJetsForTurkey (Όχι μαχητικά στην Τουρκία). Η εκστρατεία οργανώθηκε με τη μορφή επιστολής.

Μεταξύ των ομάδων που υποστηρίζουν την εκστρατεία είναι ομάδες όπως το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής, η Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή για τη Δικαιοσύνη για την Κύπρο (PSEKA), το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια, το Ινδοαμερικανικό Ίδρυμα.”

loading...