Ξύπνησαν νύχτα τον Πούτιν και του είπαν ότι βούλιαξε το Moskva: Η συνέχεια ακατάλληλη για… όλους

Νύχτα ξύπνησαν τον Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, για να τον ενημερώσουν για την απώλεια του Moskva. Μέχρι τότε τον διαβεβαίωναν ότι η κατάσταση στο πλοίο που είχε πληγεί ήταν διαχειρίσιμη.

Η αρχική πληροφόρηση που είχε ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν επίσης -λανθασμένα- ότι η επίθεση έγινε με βρετανικά όπλα.

Ο Πούτιν ήταν «έξαλλος» με τρόπο «που δεν τον έχουμε ξαναδεί», ανέφερε το «κανάλι» General SVR στο Telegram – οι πληροφοριες αυτές εξυπακούεται ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα. (Στη φωτογραφία που ακολουθεί ανάρτηση του καναλιού με αυτόματη μετάφραση από τα ρωσικά)

Ούτε η Ουκρανία ούτε η Ρωσία έχουν δώσει επίσημο απολογισμό για το τι συνέβη στο Moskva – αν και πηγές που μιλούν στο κανάλι Telegram Reverse Side of the Medal , το οποίο έχει συνδέσμους με τη ρωσική στρατιωτική ομάδα Wager, έχουν δώσει λεπτομερή περιγραφή.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το Moskva έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ των ουκρανικών λιμενικών πόλεων Οδησσού και Μικολάιβ, όταν στοχοποιήθηκε.
Γράφημα της Daily Mail για το χτύπημα των Ουκρανών στο Moskva

Η Ουκρανία φέρεται να χρησιμοποίησε τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar για να αποσπάσει την προσοχή της πυραυλικής άμυνας του πλοίου, επιτρέποντας σε δύο πυραύλους Neptune που εκτοξεύτηκαν από μια παράκτια συστοιχία να διαπεράσουν κρυφά.

Χτύπησαν το πλοίο στην αριστερή πλευρά (portside) λιμανιού, ισχυρίστηκαν οι πηγές, με αποτέλεσμα αρχικά να ανατραπεί μερικώς. Οι ασταθείς συνθήκες στη θάλασσα σε συνδυασμό με το πλήγμα ολό σήμαιναν ότι το πλοίο άρχισε να παίρνει νερό.

Το Moskva υποτίθεται ότι είναι εξοπλισμένο με ισχυρές συστοιχίες ραντάρ για να καθοδηγούν τους αντιπλοϊκούς, αντιαεροπορικούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους του, οι οποίοι χρησιμοποιούνται επίσης για τη λειτουργία έξι «κλειστών οπλικών συστημάτων» που έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τους εισερχόμενους πυραύλους.

loading...