ΑΚΚΕΛ προς Βορίδη: Ανοίγει ο δρόμος για πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα από τις αντιρωσικές ενέργειες Δένδια και το σκάνδαλο πολιτογράφησης Στυλιανίδη

Τον ουσιαστικό μονόδρομο χορήγησης τιμητικής Ελληνικής ιθαγένειας στον Julian Assange, ιδρυτή του WikiLeaks, όπως επίσης και την καταγγελία της χορήγησης Ελληνικής ιθαγένειας στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, περιλαμβάνει η επιστολή που έστειλε το ΑΚΚΕΛ στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Στην περίπτωση του Julian Assange το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες του υπουργού εξωτερικών κ. Δένδια κατά της Ρωσίας (με καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα Πολέμου στην Ουκρανία) δημιουργεί μία θεσμοθετημένη κατάσταση για υποστήριξη ανθρώπων οι οποίοι έχουν αποδείξει την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε άλλους πολέμους όπως στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Ο Julian Assange είναι μία τέτοια περίπτωση και ουσιαστικά η αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων (μετά από τις προαναφερθήσες ενέργειες του υπουργού Εξωτερικών) καθιστά τον Julian Assange φωτογραφική περίπτωση για την απονομή τιμητικής ιθαγένειας με βάση το σύστημα αξιών που φέρεται ότι εξέφρασε ο κ. Δένδιας και το οποίο είναι αποδεκτό από την κυβέρνηση, συνεπώς και από τον ΥΠΕΣ.

Στην επιστολή του το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι ακόμη και πριν υποβληθεί το σχεδιαζόμενο αίτημα Διεθνούς ομάδας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange, οι εξελίξεις με την συγκεκριμένη ενέργεια του ΥΠΕΞ επιτρέπουν την τιμητική πολιτογράφηση τώρα διότι «η κυβέρνηση είναι ενιαία και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να είναι “άλλος κόσμος” από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Αναφορικά με την σχετιζόμενη υπόθεση του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, που πολιτογραφήθηκε τιμητικά Έλληνας για να αναλάβει το υπουργείο, το ΑΚΚΕΛ τονίζει και καταγγέλλει ότι αυτή η υπόθεση δημιουργεί «ερωτήματα σχετικά με την ορθότητα των αποφάσεων, την συνέπεια και την καθαρότητα της διαδικασίας χορήγησης τιμητικής ιθαγένειας». Συσχετίζοντας τις υποθέσεις Στυλιανίδη και Assange, το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι ο υπουργός Στυλιανίδης έχει αποτύχει εντελώς στον τομέα για τον οποίο του δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια, ενώ ο Assange έχει εξαιρετικά μεγαλύτερη αποδεδειγμένη προσφορά κυρίως στον τομέα της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου.

—————- Η επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη —————-

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια με την επιστολή σας στις 8 Νοεμβρίου 2021 (όπου μεταξύ άλλων αναφέρεστε περισσότερο συγκεκριμένα για τα κριτήρια χορήγησης τιμητικής πολιτογράφησης) και σε συνδυασμό με καθοριστικά γεγονότα που μεσολάβησαν από τότε, το ΑΚΚΕΛ επανέρχεται και

1) αφ’ ενός συνεχίζει το θέμα της χορήγησης τιμητικής πολιτογράφησης στον Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks, ενώ

2) αφ’ ετέρου εκθέτει σχετικές απορίες για να απαντηθούν αναφορικά με την χρησιμοποίηση της διαδικασίας πολιτογράφησης υπέρ προσώπων όπως του Χρήστου Στυλιανίδη, υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ξεκινώντας με την υπόθεση του κ. Στυλιανίδη, βλέπουμε συνοπτικά ότι δώσατε τιμητική ελληνική ιθαγένεια στον σημερινό συνάδελφό σας στην κυβέρνηση για να γίνει υπουργός. Δικαιολογήσατε την ενέργειά σας λόγω των «ιδιαίτερων ικανοτήτων» που επέδειξε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με βάση την αξιολόγησή σας εκτιμήσατε ότι θα ωφελούσε τον ελληνικό λαό ως υπουργός πολιτικής προστασίας. Όλα αυτά ενώ υπήρχε τεράστια αντίδραση στην ελληνική κοινωνία εναντίον του κυρίως λόγω της επ’ αμοιβή εξάρτησής του για να υποστηρίξει το ακρότατα ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν, δηλαδή με ΔΕΔΟΜΕΝΗ ανθελληνική δράση, την οποία γνωρίζατε και η υπουργοποίησή του εν μέρει θεωρήθηκε επίσης ένα είδος «ανταμοιβής» του για την ανθελληνική δράση του. Εσείς αξιολογήσατε ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμμα και ότι τα κριτήρια επιλογής από αυτά που μάς αναφέρετε στην επιστολή σας, καλύπτονταν από τον βίο και πολιτεία του νυν συναδέλφου σας, που έχει γνωστή και επί πληρωμή ανθελληνική δράση!

Επιπλέον, αποδείχθηκε στην πράξη και η πλήρης ανεπάρκεια αν όχι ανικανότητά του στην αντιμετώπιση περιπτώσεων θεομηνιών, για την αντιμετώπιση των οποίων έλαβε τιμητική ελληνική ιθαγένεια με τη βεβαιότητα από τη δική σας πλευρά ότι ήταν μοναδικός και θα απέδιδε πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη. Αυτά δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με την ορθότητα των αποφάσεων, την συνέπεια και την καθαρότητα της διαδικασίας χορήγησης τιμητικής ιθαγένειας. Προτίθεστε να εξετάσετε την εν λόγω διαδικασία, υπό το φως και των προαναφερθέντων;

Τα προαναφερθέντα αντανακλούν προφανώς και στην περίπτωση της τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, δεδομένου ότι στο προσχέδιο που σάς παρουσιάσαμε είναι ξεκάθαρη η ασύγκριτα μεγαλύτερη προσφορά του και στον ελληνισμό σε σχέση με αυτά που πρακτικά αποδείχθηκαν για τον κ. Στυλιανίδη. Η Διεθνής ομάδα η οποία θα υποβάλλει το αίτημα για πολιτογράφηση μεταξύ άλλων θα περιλάβει και την αποκάλυψη αμερικανικών και βρετανικών εγκλημάτων πολέμου και άλλων ακρότατων ποινικών παραβάσεων, για την αποκάλυψη των οποίων το αμερικανικό και βρετανικό βαθύ κράτος τον έχει στοχοποιήσει και φυλακίσει.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει συσχέτιση με τις ενέργειες του πρωθυπουργού όσο κυρίως του υπουργού εξωτερικών κ. Δένδια κατά της Ρωσίας που κίνησε διαδικασίες για εγκλήματα Πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς όμως να υπάρχει η εξαιρετική αποδεικτική τεκμηρίωση που υπάρχει από την πλευρά του Julian Assange και των WikiLeaks για τα εγκλήματα πολέμου αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ και Αφγανιστάν.

Από τη στιγμή που ο ΥΠΕΞ προέβη σε καταγγελία στο Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία (αν και τα στοιχεία και αποδείξεις που υπάρχουν δεν αποδεικνύουν την διάπραξη εγκλήματος πολέμου από την πλευρά της Ρωσίας αλλά μάλλον από την πλευρά του ουκρανικού καθεστώτος και των ναζιστικών δυνάμεων που το στηρίζουν) το υπουργείο εξωτερικών κατέστησε την αποκάλυψη στοιχείων για την δίωξη εγκλημάτων πολέμου άκρως σημαντικό στοιχείο και υπηρεσία η οποία είναι συμβατή με τις εθνικές αξίες πού φέρεται να στηρίζει η κυβέρνηση στην οποία ανήκετε και εσείς και μάλιστα σε σημείο να έχει τόση σημασία, ώστε να δικαιολογεί ακόμη και την καταστροφή διμερών σχέσεων με άλλη χώρα όπως η Ρωσία.

Αναλογικά συνεπώς η αδιαμφισβήτητη και πολύ καλύτερα έως εξαιρετικά τεκμηριωμένη αποκάλυψη του Julian Assange στο WikiLeaks για αμερικανικά και βρετανικά εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία τουλάχιστον με εκτίμηση, σεβασμό και επιθυμία επιβράβευσης. Στην περίπτωσή μας αυτή η εκτίμηση, σεβασμός και επιβράβευση στο πρόσωπο και στο έργο του Julian Assange οφείλει να εκδηλωθεί ως αναγνώριση υπό τη μορφή της τιμητικής πολιτογράφησής του ακόμη και αν προκληθεί αρνητικό αποτέλεσμα στις σχέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με το κυβερνών καθεστώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία όπως προαναφέραμε αναλογικά για την Ρωσία.

Oι αποκαλύψεις που έκανε ο Julian Assange έφεραν στο φως εγκλήματα πολέμου, ναζιστικού τύπου βαρβαρότητες, εγκλήματα που συγκρούονται με τις αξίες του Ελληνισμού (όχι απαραίτητα με τη στενή αντίληψη της γεωγραφικής έκτασης, αλλά ως σημείο αναφοράς της Ανθρωπότητας) και εν πολλοίς εξουδετέρωσαν τη δράση από τέτοιες ναζιστικής αντίληψης ομάδες και οργανώσεις. Ένα από τα σημαντικότερα και αδιαμφισβήτητα παραδείγματα εγκλημάτων πολέμου είναι η αποκάλυψη του βίντεο όπου αμερικανικό ελικόπτερο στο Ιράκ σκοτώνει πολίτες συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου του πρακτορείου Reuters και του οδηγού του, μία ακραία περίπτωση αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.

Το ΑΚΚΕΛ έχει την βεβαιότητα ότι ακόμη και πριν από την υποβολή του επίσημου αιτήματος πολιτογράφησης του Julian Assange από την Διεθνή ομάδα που προαναφέραμε, οι ενέργειες του Υπουργού Εξωτερικών σε σχέση με τα εγκλήματα πολέμου έχουν δημιουργήσει μία δημόσια και θεσμοθετημένη βάση-κριτήριο για την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης ενός αλλοδαπού, η οποία “φωτογραφίζει” τον Julian Assange δεδομένου ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να είναι “άλλος κόσμος” από το Υπουργείο Εσωτερικών. Με βάση αυτά, ακόμη και πριν η Διεθνής ομάδα υποβάλλει το αίτημα για πολιτογράφηση, εσείς από την πλευρά σας έχετε ήδη αρκετό έδαφος για να στηρίξετε τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange πάνω στη βάση της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου, σε βαθμό αποκάλυψης που δεν αμφισβητείται.

Επιπλέον με την πολύ άσχημη εμπειρία από την λανθασμένη τιμητική πολιτογράφηση του συναδέλφου σας κ. Στυλιανίδη, ο Julian Assange αποδεικνύεται να έχει προσφέρει ασύλληπτα περισσότερα στον Ελληνισμό και να έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη φιλλεληνική στάση (η οποία θα αναδειχθεί και θα τύχει προφανούς διεθνούς υιοθέτησης από το έργο της Διεθνούς ομάδας) ώστε από μόνο του το γεγονός της απονομής τιμητικής ιθαγένειας στον συνάδελφό σας κ. Στυλιανίδη να δεσμεύει το Υπουργείο σας και στην τιμητική απονομή στον Julian Assange.

Συνοπτικά, αν και η Διεθνής ομάδα υποβολής αιτήματος τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange θα υποβάλλει το αίτημα (με την ύπαρξη της ομάδας αυτής καθ’ αυτής όπως και της διεθνούς δημοσιογραφικής στήριξης στον Julian Assange να δημιουργούν σημαντικό διεθνές όφελος του κύρους της Ελλάδας), οι ενέργειες του ΥΠΕΞ Δένδια δημιούργησαν μία κατάσταση, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει από πριν (μόνο με το τμήμα της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου) να δωθεί τιμητική πολιτογράφηση στον Julian Assange.

Από το ΑΚΚΕΛ ευχόμαστε να ανταποκριθείτε θετικά πριν ακόμη από τις ενέργειες της Διεθνούς ομάδας.

Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

28/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...