Αποκλειστικό Directus: Έρχεται μεγάλη οικονομική συνεργασία με το Ν.Δελχί – Στην Αθήνα η Ινδή Υπουργός Εμπορίου

 Οπως αποκάλυψε πρώτο το Directus.gr, η Υπουργός Εμπορίου της Ινδίας κ. Anupriya Patel έφθασε στην Αθήνα για την 8η σύνοδο της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας που θα πραγματοποιηθεί 14-15 Απριλίου. Η ΜΟΕ είναι o σημαντικότερος θεσμικός μηχανισμός συνεργασίας στον οικονομικό τομέα μεταξύ.

To Directus.gr διαθέτει περισσότερες πληροφορίες για το ”μενού” των συζητήσεων!

Σύμφωνα με ινδικές πηγές, ”Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η κ. Anupriya Patel θα συζητήσει μια σειρά ζητημάτων για το εμπόριο, την οικονομική συνεργασία και τις επενδύσεις.

Αυτό θα τονώσει το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Επιπλέον, η Anupriya Patel θα έχει επίσης συζητήσεις με τους ομολόγους της από τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η επίσκεψη της υπουργού της Ένωσης Anupriya Patel θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα δώσει μια νέα διάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών.”

Η Ινδία μπορεί να χρησιμεύσει ως πολύτιμος συνεργάτης για την Ελλάδα, με την τεράστια οικονομική και στρατιωτική επιρροή της αναδυόμενης χώρας της Νότιας Ασίας, και το πιο σημαντικό, η ιστορική της εχθρότητα με το Πακιστάν. Οι σχέσεις της Ινδίας με την Τουρκία έχουν επίσης υπονομευθεί.

Στρατιωτική συνεργασία

Η στρατιωτική συνεργασία με την Ινδία είναι ψηλά στη «λίστα» των ελληνικών προτεραιοτήτων. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η ινδική συμμετοχή σε στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανη.

Ιστορικοί δεσμοί

Ινδία και Ελλάδα έχουν τρομερούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με τις ινδικές πηγές, τα ελληνικά στρατεύματα (Γιαβάνα) βοήθησαν τον Τσαντρακούπτα Μαράγια στην ανατροπή της δυναστείας Νάρντα και στην ίδρυση της Αυτοκρατορίας της Μαριάν.

Το 303 π.Χ., ο Σέλευκος Α΄ οδήγησε τον στρατό του στο Ινδό ποταμό, όπου συνάντησε τον Τσαντρακούπτα. Ο Τσαντρακούπτα και ο Σέλευκος Α’ κατέληξαν τελικά σε συμμαχία. Ο Σέλευκος του έδωσε την κόρη του για γάμο και παραχώρησε τα εδάφη της Αραχωσίας (σύγχρονη Κανταχάρ), της Χεράτ, της Καμπούλ και της Μακράν. Με τη σειρά του έλαβε από τον Τσαντρακούπτα 500 ελέφαντες, τους οποίους χρησιμοποίησε στη Μάχη της Ιψού.

Η ειρηνευτική συνθήκη έγινε με «συμφωνία γάμου» (Επιγαμία στα Ελληνικά). Το δικαίωμα, να επιτρέπεται σε πολίτες ενός κράτους να παντρευτούν γυναίκα από άλλο κράτος ή να δώσουν μία κόρη για γάμο σε πολίτη άλλου κράτους, ελάμβανε χώρα μέσω διακρατικών συμφωνιών, ιδιαιτέρως στους ελληνιστικούς χρόνους. Έτσι τότε για πρώτη φορά ενώθηκαν οι Έλληνες με τους Ινδούς. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα, να ενωθούν τα δύο μας έθνη, απέναντι στις νέες προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας.

https://directus.gr/

loading...