ΤΟ CO2 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ “ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ”

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ;

Γράφει ο Prof. Daniel Nebert,

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία της Αμερικής είναι γεμάτη από αδαείς πολιτικούς που χρειάζονται βοήθεια από ένα μαθητή της 5ης δημοτικού.

Μέχρι την 5η δημοτικού, οι μαθητές έχουν ήδη μάθει ότι όλα τα ζώα και οι μύκητες καταναλώνουν οξυγόνο (Ο2) και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2)- αντίθετα, όλα τα φυτά καταναλώνουν CO2 και αποβάλλουν Ο2.

Αυτός είναι ο Κύκλος της Ζωής- χωρίς αυτόν, ο πλανήτης μας θα ήταν μόνο ένας βράχος σε αυτό το ηλιακό σύστημα.
Το 2019 και το 2020, η Αμερική έγινε ενεργειακά ανεξάρτητη – για πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Αυτό σήμαινε ότι εξήχθησαν μεγαλύτερες ποσότητες αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από ό,τι εισήχθησαν.

Η οικονομία μας αναπτυσσόταν θαυμάσια και τα ποσοστά ανεργίας ήταν τα χαμηλότερα των τελευταίων 50 και πλέον ετών. Στις 20 Ιανουαρίου 2021, αυτό αντιστράφηκε απότομα με την κίνηση της πένας του Μπάιντεν (ανακλήθηκε το εκτελεστικό διάταγμα 13807, καθώς και τα EO13990, EO14008 και EO14030) – το οποίο έκανε ακατανόητα την Αμερική και πάλι ενεργειακά εξαρτημένη, και προκάλεσε επίσης αυτόν τον ανεπιθύμητο πληθωρισμό.

Το “σχέδιο για το κλίμα” του Biden περιλαμβάνει στόχους για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην “καθαρή ενέργεια”, τη μείωση των εκπομπών από την ηλεκτρική ενέργεια στο μηδέν μέχρι το 2035 και την επίτευξη “καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2” μέχρι το 2050.

Ωστόσο, η “καθαρή ενέργεια” (ηλιακή και αιολική) είναι αναξιόπιστη και δεν παρέχει ούτε το 10% των ενεργειακών αναγκών της Αμερικής.

Ολόκληρος ο χάρτινος πύργος του Biden βασίζεται στο να γίνει “ουδέτερος ως προς τον άνθρακα” – επειδή το CO2 θεωρείται ως “η αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη”, η οποία, όπως υποστηρίζεται, είναι η “μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα”.

Πόσο ανόητο είναι αυτό; Το CO2 – μαζί με το Ο2, το άζωτο (N2) και τους υδρατμούς (H2O) – είναι απαραίτητο για όλη τη Ζωή στη Γη. Γεωλογικές μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα του CO2 έχουν φτάσει τα ~10.000-15.000 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm).

Αυτό συνέβη κατά την Κάμβρια Περίοδο (~541 έως 485 εκατομμύρια χρόνια πριν), πολύ πριν την ύπαρξη των θηλαστικών- εκείνη την εποχή άνθισε η φυτική ζωή.

Τα δεδομένα των πυρήνων πάγου (κατά τα τελευταία 800.000 χρόνια) έχουν δείξει κύκλους CO2 που κυμαίνονται μεταξύ ~150-180 ppm κατά τη διάρκεια των παγετωδών περιόδων και ~280-310 ppm κατά τη διάρκεια των μεσοπαγετωδών περιόδων. Η Γη βγήκε από την τελευταία παγετώδη περίοδο πριν από ~11.500 χρόνια.

Η θέρμανση και η ψύξη των ωκεανών είναι ο πιθανός λόγος για αυτές τις ταλαντώσεις του CO2. Το ατμοσφαιρικό CO2 έχει αυξηθεί από ~280 ppm το 1850 (τέλος της Μικρής Εποχής των Παγετώνων) σε ~410 ppm σήμερα.

Έτσι, τα σημερινά επίπεδα των ~410 ppm (δηλαδή 100 ppm περισσότερα από τα 310 ppm) αντανακλούν πιθανότατα την καύση ορυκτών καυσίμων. Ωστόσο, η αύξηση των επιπέδων CO2 τον τελευταίο αιώνα έχει βελτιώσει σημαντικά την ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Όταν ο ήλιος θερμαίνει τους ωκεανούς μας, ακόμη και οι μαθητές γυμνασίου μπορούν να διδάξουν στους πολιτικούς ότι το CO2 που είναι διαλυμένο στο νερό θα απελευθερωθεί στον αέρα.

Έτσι, το CO2 δεν προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη- μάλλον, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλεί την αύξηση των επιπέδων του CO2.

Τα αρχεία των πυρήνων πάγου έχουν δείξει ότι οι αυξήσεις του CO2 ακολουθούν τις αυξήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 800 χρόνια.

Ωστόσο, τα επίπεδα CO2 στους πνεύμονές μας φτάνουν τα ~40.000-50.000 ppm, προκαλώντας μας να εισπνεύσουμε την επόμενη αναπνοή μας.

Λαμβάνοντας υπόψη 12 έως 16 αναπνοές ανά λεπτό για κάθε έναν από τους 7,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη, αυτό σημαίνει ~16 δισεκατομμύρια κιλά CO2 την ημέρα που παράγονται από τον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Πολλαπλασιάζοντας αυτό επί 40 – θα προσεγγίσουμε το συνολικό CO2 που εκπνέεται από όλη τη ζωική βιομάζα του πλανήτη.

Συνοψίζοντας, ο γελοίος φόβος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αμερικής για το CO2 – έχει ως αποτέλεσμα την παράλυση της οικονομίας μας και την “εμφάνιση αδυναμίας” μας στον υπόλοιπο κόσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο πρόεδρος Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Σι (που γελάει εκτός κάμερας) επέλεξαν την τελευταία στιγμή να μην συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή τον Οκτώβριο του 2021 στη Γλασκώβη

. Ενώ τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα υποστηρίζουν το κίνημα κινδυνολογίας για το κλίμα στην Αμερική, το κάνουν αυτό για ύπουλους λόγους.

Στη δεκαετία του 1980, πολλοί από εμάς τους επιστήμονες θεωρούσαμε ότι η “υπερθέρμανση του πλανήτη” ήταν μια παροδική μόδα (κάτι σαν τη “νεράϊδα των δοντιών” για τα εξάχρονα) που θα εξαφανιζόταν με τον καιρό, οπότε “ας την αφήσουμε να κάνει τον κύκλο της και θα εξαφανιστεί”.

Ωστόσο, τέσσερις δεκαετίες αργότερα, όταν αυτή η μόδα μοιάζει πιθανό να καταστρέψει τον ίδιο τον ιστό του έθνους μας και του Δυτικού Κόσμου – φτάνει πια η ανοησία.

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

How is the invasion of Ukraine related to carbon dioxide? – CO2 Coalition

app.sigle.io
ΠΗΓΗ

loading...